place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Testa högskoleprovet innan du skriver det!

Testa hela högskoleprovets alla delar innan provdagen med liknande provuppgifter.
12 år av erfarenhet
22000 elever & studenter
6000 pedagogiska lärare

Innan du skriver högskoleprovet så behöver du förbereda dig. Även de som redan vid första tillfället fick ett mycket högt resultat håller med om att det beror på att de kom med god kunskap om hur provet är uppbyggt. Den som först fick 1.8 på högskoleprovet utan att vara förberedd kan med största sannolikhet få 2.0 med hjälp av rätt typ av studier inför kommande prov. Om du vill lyckas med ett enda prov så ska du testa högskoleprovet med vår kurs. Det kan du göra hur många gånger som helst och det bästa är att du samtidigt får verktyg som visar dig hur du kan förbättra dina resultat.

Hur kan man testa högskoleprovet?

Det finns faktiskt lite olika sätt att testa hur man skriver högskoleprovet. Huvudsakligen så rör det sig om 3 sätt:

  • Genom att skriva det på riktigt

Det här är inte så klokt men många gör det. Om du tar provet på riktigt utan att först ha testat det så missar du en massa viktig information. Då blir det först på prov-dagen som du inser hur provet är upplagt. Det här är möjligt och visst kan du komma igen nästa år. Om du inte tycker att 450 kronor för att testa högskoleprovet är ett problem så visst kan du göra på detta vis. Kom bara ihåg att ingen kommer att visa dig varför det blev rätt på vissa frågor och fel på andra. När du väl får högskoleprovet facit så är risken stor att du inte ens kommer ihåg varför du svarade som du gjorde.

  • Med utskrifter

Du kan också skriva ut gamla högskoleprov för att öva. Det här är inte så dumt men mycket tidsödande. Du måste ju skriva ut tillräckligt många prov för att öva tillräckligt många gånger. Det kan bli mycket papper. Frågan är om du kommer att inse vilka delar som du ska göra fler utskrifter av eller om du kommer att skriva ut flera prov. Inte så smidigt men helt klart ett sätt som kan ge dig bättre resultat såvida du får hjälp av någon som kan förklara hur du ska tänka.

  • Online

Bästa metoden för att testa provet är onekligen den du finner online. Med vår kurs så kan du göra provet utan en massa utskrifter. Dessutom så kommer dina svar att sparas och du kan gå tillbaka och se hur du skulle ha tänkt. Frågorna som du klarar galant behöver du inte upprepa. Kursen online kommer att rikta dig så att du studerar målmedvetet och fokuserat. Det här är den allra bästa metoden.

Öva så mycket du vill

När du övar online så kan du öva precis så mycket du vill. Förutsatt att du sätter igång i god tid så kan du ta provet så många gånger som behövs för att du ska bättra dig. Med vår kurs så får du hjälp. Du lär in det som du har missat och påminner dig själv om formler som du kanske lärde dig för flera år sedan. Det är bara frågor som du inte klarar så bra som kommer att repeteras och aldrig precis samma fråga. Därmed så får du bästa möjliga övning genom att testa högskoleprovet innan det blir dags att skriva på riktigt.