4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Klarar du orden på högskoleprovet? Plugga svenska ORD-delen här

Skapa ett gratiskonto och börja öva på svenska ord för högskoleprovet. Vi har kompletta ordlistor — utmana dig själv och se om du klarar orden på högskoleprovet!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet svenska ord

Men man kan säga att det nästan alltid rör sig om fackliga, historiska och politiska uttryck som man sällan använder sig av. Det är snarare så att högskoleprovet har svenska ord som man mest hör i förbifarten eller kanske läser i någon akademisk text. Du behöver inte kunna alla ord inför provet, men du bör veta hur man klurar ut meningen utan en ordbok.

Nya svenska ord till varje högskoleprov

I och med att man vill se till att de som tar provet inte vet i förväg vad som kommer att vara med så tar man inte med ord som har varit på de senaste högskoleproven. Visst kan det dyka upp uttryck som var med i prov för 15 år sedan men inte på något strukturerat vis så att man kan lista ut vilka det blir. En sak är dock säker, svenska ord högskoleprovet testar dig på är inte enkla ord. Det här är inte orden som du använder när du pratar med kompisar. Inte heller är de särskilt frekventa i kvällstidningar och nöjesmagasin.

Hur lär du dig alla ord på högskoleprovet snabbt?

Så vad ska du göra för att lära dig alla ord som du behöver snabbt? Till att börja med så kommer du inte att tjäna på att sitta och rabbla ord liksom glosor. Det är bättre att du tar del av vår kurs och lär dig hur du kan få fram betydelsen på andra sätt. Orden ska in i ett sammanhang och det är inte mindre viktigt.

När du ser en mening med en eller flera luckor så kommer du redan att ha ledtrådar. De ord som föreslås kan också vara så uppenbart fel att du med uteslutningsmetoden hittar rätt. När du ställer in dig på att lösa språkdelarna på rätt sätt så kommer du att se att mycket inte alls är så svårt som du trodde.

Vår kurs kommer att ge dig den grund som du behöver för att lyckas. Parallellt med den så kan du även ge dig på lite mer läsning. Välj material som inkluderar ett rikare språk och slå upp orden som du inte känner igen.

Svenska ord högskoleprovet har haft med

Med vår kurs så kommer du att se högskoleprov svenska ord från tidigare omgångar. Det här är en stor hjälp. Det visar dig nämligen vilken typ av ord som det är fråga om. Med mer vana så kommer det inte att kännas så märkvärdigt med långa ord som kan låta konstiga att säga. Du får upp vanan då du går igenom våra övningar och använder våra tips för att få till rätt svar gång på gång. På så vis kan du klara svenskan på högskoleprovet galant och kanske lyckas pricka in alla rätt!