4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Svar till högskoleprovet

Läs mer om svar till Högskoleprovet. Bli medlem, så får du både svar, frågor & facit så snart det kommer ut! Lär dig allt du behöver för Högskoleprovet med Allakandos onlinekurs!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Svar till högskoleprovet

Letar du efter svar till tidigare högskoleprov? Kolla in dem här

Svarshäfte på Högskoleprovet

För varje provpass på högskoleprovet så får du ett svarshäfte. Du skriver alla dina svar i svarshäftet, och det är endast svarshäftet som sedan skickas till Umeå för rättning. Använd en blyertspenna för att fylla i det, så att du kan sudda ut och ändra svar om det skulle vara så att du upptäcker att du gjort ett misstag.

Eftersom svarshäftet rättas automatiskt av en optisk läsare så är det viktigt att du fyller i dina svar tydligt, samt att du bara fyller i ett svarsalternativ per uppgift. Sedan hösten 2017 så kan du see dina scannade svarshäften online på resultatsidan hogskoleprov.nu . Skulle det vara så att du har anledning att tro att ditt svar feltolkats av läsaren, så kan du begära en manuell rättning.

Orange svarshäfte på högskoleprovet

Det dröjer ungefär fyra veckor efter att du skrivit provet till dess att du får ditt resultat. För att innan dess få en uppfattning om hur det gick på provet, så kan du på själva provdagen fylla i ett orange svarshäfte. I det här häftet fyller du i samma svar som du skrivit i de ordinarie svarshäftena. Du får sedan ta med dig det häftet hem, så att du kan jämföra dina svar med facit när det kommer ut cirka tre till fyra dagar efter provet.

Notera dock att du enbart kan jämföra dina svar med facit. Din poäng på högskoleprovet avgörs också av normeringen på just det prov du skrev, men du kan få en ungefärlig uppfattning om hur det gick genom att jämföra resultatet från ditt orangea svarshäfte med normeringstabeller från tidigare år.

Normalt sett så får du tid att fylla i det orangea svarshäftet efter att provtiden är slut. Du ska alltså inte behöva använda den tid du använder för att faktiskt lösa uppgifter under högskoleprovet till att fylla i det orangea svarshäftet.

Hitta rätt svar till högskoleprovet

Ungefär tre till fyra dagar efter att du har skrivit provet så publiceras facit till alla uppgifter. Facit anger dock endast vilket alternativ som var rätt för alla frågorna, det ger inte förklaringar till någon av uppgifterna. Vår kurs ger dig utförliga förklaringar till tusentals uppgifter från tidigare högskoleprov, så att du kan lära dig hur man tänker på de olika delarna och vara bättre förberedd till nästa gång du skriver provet.

Tillbaka till startsidan: Högskoleprovet