Om Allakando Vår övertygelse: Alla kan mer än de tror.
Mycket mer än läxhjälp

Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till Sveriges snabbast växande (och näst största) företag för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg. Vi har dessutom flera relaterade verksamheter, bland annat ett av Sveriges största barnpassningsföretag – myNanny.

Utbildningssession med några av våra 5 900 pedagoger. Endast 1 av 45 sökande får jobbet och vi ger dem sedan en ordentlig pedagogisk grund.

Allakando är rikstäckande och hjälper tusentals familjer i hela Sverige. Huvudkontoret (bild) ligger på Bangatan 1 i kunskapens stad – Lund.

Sveriges Radio Om vår undervisning

“De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne

helt plötsligt och då blir man intresserad av att läsa.”

– Allakando-elev i P1-reportaget

– Allakando-elev i P1-reportage om vår läxhjälp

Spela reportaget (5:03 min)
P1 Logotyp
Vår historia Fredrik Fridlund berättar

Fredrik Fridlund, vår VD och grundare, hade själv en tuff start på sin skoltid. Hans mamma fick till och med övertyga lärarna om att han inte skulle gå om femte klass.

På några år lyckades han däremot vända sin skolgång från orosmoln till styrkeområde – och klarade till slut att få A i alla ämnen.

Hur gick det till? Det är en historia om idrottsmentalitet och en övertygelse om att alla kan lära sig. Och en väldigt speciell lista på 542 punkter. Allt ledde fram till grundandet av Allakando.

Senare har mycket pedagogisk forskning kommit att bekräfta det Fredrik lärde sig under sina skolår. Vad är då hemligheten bakom att hela 9 av 10 idag når sina studiemål med vår undervisning? Klicka och läs mer:

Fredrik Fridlund, VD, grundade Allakando 2007. Genom åren har han personligen undervisat över 3 000 elever.

Idag är vi tusentals eldsjälar som bygger branschens snabbast växande företag. Här beskådas Lundakarnevalens tåg från vår balkong.

Allakando-filosofin förklarad: Därför kan du mer än du tror

“Visst finns det något som heter anlag och talang.

Men det viktigaste är inte vilka anlag vi har, utan

vilka anlag vi tror att vi har.”

Allakando i siffror
2007

Med över ett decennium i ryggen är vi idag en av Skandinaviens största & mest erfarna aktörer.

5 900

Vi är över 5 900 eldsjälar i hela Sverige som kan hjälpa er familj.

26 000

Varje år hjälper vi över 26 000 elever till bättre studieresultat och en ljusare framtid.

Stipendium: Skolårets komet
20 857 Likes
4 860 Delningar
693 Kommentarer

Skolårets komet är ett stipendium som vi har instiftat för att

uppmärksamma en person som har uppnått en fantastisk

utveckling. Syftet är att inspirera genom att berättelsen sprids

och hjälper fler att bryta loss från en begränsande självbild.

Läs facebook-inlägget om stipendiaten Oscars resa
20 857 Likes
4 860 Delningar
693 Kommentarer
Allakandos ledning
Fredrik Fridlund VD & grundare

Har sedan grundandet 2007 haft nästan alla roller inom organisationen, och har själv undervisat över 3 000 elever. Fredrik är helt övertygad om att alla kan lära sig vad som helst. Mycket av sin övertygelse hämtar han från sin egen resa som bland annat innehåller hur hans mamma behövde rädda honom från att gå om femte klass. Resan innehåller även hur han prövat våra egna Allakando-metoder på högsta nivå, inte minst som student på Handelshögskolan i Stockholm. På 800 timmar avklarade han de två första studieåren samtidigt som han arbetade över 6 000 timmar med att utveckla Allakando. Vill du läsa mer om Fredrik och vår historia? Klicka här.

Läs mer Stäng igen
Niklas Vernersson Vice VD

Ansvarig för rekrytering och kultur. Veteran inom organisationen sedan 2009 och har själv undervisat hundratals elever. Examen i Management & Redovisning från Handelshögskolan i Stockholm, där han även satt i studentkårens styrelse. Har även under gymnasietiden varit engagerad för elever & utbildning som vice ordförande för Polhems elevkår i Lund. Efarenhet av allt från Brand Emotion-arbete på Ciceron Group till företagsanalys på hedgefond i New York. Blir lite extra upprymd om du har med dig en basketboll — Niklas har själv spelat på div1-nivå.

Läs mer Stäng igen
Petter Omling Operativ chef

Utvecklar organisationens processer samt har huvudansvar för matchning av lärare & elever och för familjeservice. Har stor erfarenhet av hela organisationen, började arbeta på Allakando 2009 och har personligen hjälpt hundratals elever till bättre studieresultat. Studerade civilingenjör med inriktning industriell ekonomi vid Linköpings Universitet, men pausade studierna för att satsa fullhjärtat på Allakando när företaget började växa kraftigt. Plockar gärna upp en klubba för både hockey och innebandy, och är aldrig blyg när det kommer in en boll i bilden!

Läs mer Stäng igen
Alexander Astermark Pedagogikchef

Ansvarig för utveckling av pedagogik och våra onlinekurser, samt för teknisk utveckling och ledning av våra programmeringsteam. Läkarexamen från Lunds Universitet, där han var involverad i både spex och studentarrangemang. Har varit med i Allakando-familjen sedan 2009 och aktivt undervisat hundratals elever. Alexander har många strängar på sin lyra – förutom att gärna plocka fram gitarren för lite allsång, har han bland annat varit en av Sveriges absolut främsta spjutkastare.

Läs mer Stäng igen
Erik Schuss Marknadschef

Ansvarig för all marknadsföring, har arbetat på Allakando sedan 2013. Kursetta i marknadsföring från Handelshögskolan i Stockholm, där han även satt som studentkårens ordförande. Engagerad i utbildningsfrågor sedan 14 års ålder, bland annat som styrelseledamot i Sveriges Elevkårer och i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)s studentråd. Fullstack-marknadsförare med erfarenheter av allt från tio år som professionell fotograf till research på Schibsted. Kul kuriosa är att Erik var en av Londons yngsta traders vid 19 års ålder och har varit topp 10 i Sverige i diskus & kulstötning.

Läs mer Stäng igen
Jobba med oss Bli en del av familjen!
Kontakta oss
0774 - 21 88 00

Öppet vardagar kl. 09-19

Lund: Bangatan 1

Stockholm: Sköldungagatan 7