Om Allakando – Över 26 000+ nöjda elever

Vår övertygelse: Alla kan mer än de tror.
Mycket mer än läxhjälp

Som vårt namn Allakando antyder, så är vi helt övertygade om att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, den känslan försvinner snabbt. När vi varje år på nära håll får se våra elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vi består idag av 5 900 passionerade personer som tillsammans hjälper över 26 000 elever varje år. Det gör oss till ett av Sveriges största läxhjälpsföretag och det snabbast växande företaget för privatundervisning, kurser & digitala utbildningsverktyg. Störst är Allakandos läxhjälp i Stockholm, Göteborg och Malmö — men vi finns i hela Sverige. Vi erbjuder läxhjälp i alla ämnen, exempelvis mattehjälp på alla nivåer, oavsett bostadsort eller ålder.

Utbildningssession med några av våra 5 900 pedagoger. Endast 1 av 45 sökande får jobbet och vi ger dem sedan en ordentlig pedagogisk grund.
Allakando är rikstäckande och hjälper tusentals familjer i hela Sverige. Huvudkontoret (bild) ligger på Bangatan 1 i kunskapens stad – Lund.
Allakando_kurser_Social_bild longer_mobile_aboutus Allakando_kurser_Social_bild longer_desktop_aboutus
Allakando-filosofin förklarad: Därför kan du mer än du tror

“Visst finns det något som heter anlag och talang. Men det viktigaste är inte vilka anlag vi har, utan vilka anlag vi tror att vi har.”

Vår historia
 Fredrik Fridlund berättar

Fredrik Fridlund, vår VD och grundare, hade själv en tuff start på sin skoltid. Hans mamma fick till och med övertyga lärarna om att han inte skulle gå om femte klass.

På några år lyckades han däremot vända sin skolgång från orosmoln till styrkeområde – och klarade till slut att få A i alla ämnen.

Hur gick det till? Det är en historia om idrottsmentalitet och en övertygelse om att alla kan lära sig. Och en väldigt speciell lista på 542 punkter. Allt ledde fram till grundandet av Allakando.

Senare har mycket pedagogisk forskning kommit att bekräfta det Fredrik lärde sig under sina skolår. Vad är då hemligheten bakom att hela 9 av 10 idag når sina studiemål med vår undervisning? Klicka och läs mer:

Fredrik Fridlund, VD, grundade Allakando 2007. Genom åren har han personligen undervisat över 3 000 elever.
Idag är vi tusentals eldsjälar som bygger branschens snabbast växande företag. Här beskådas Lundakarnevalens tåg från vår balkong.
26 000+ nöjda elever i hela Sverige: Allakando i siffror
2007

Med över ett decennium i ryggen är vi idag en av Skandinaviens största & mest erfarna aktörer.

5 900

Vi är över 5 900 eldsjälar i hela Sverige som kan hjälpa er familj.

26 000

Varje år hjälper vi över 26 000 elever till bättre studieresultat och en ljusare framtid.

Skolarets-komet2_mobile_aboutus Skolarets-komet2_desktop_aboutus
Stipendium:
Skolårets Komet
Allakandos ledning
Sveriges största läxhjälpsföretag

Fredrik Fridlund

VD & grundare

Har sedan grundandet 2007 haft nästan alla roller inom organisationen, och har själv undervisat över 3 000 elever. Fredrik är helt övertygad om att alla kan lära sig vad som helst. Mycket av sin övertygelse hämtar han från sin egen resa som bland annat innehåller hur hans mamma behövde rädda honom från att gå om femte klass. Resan innehåller även hur han prövat våra egna Allakando-metoder på högsta nivå, inte minst som student på Handelshögskolan i Stockholm. På 800 timmar avklarade han de två första studieåren samtidigt som han arbetade över 6 000 timmar med att utveckla Allakando. Vill du läsa mer om Fredrik och vår historia? Klicka här!

Störst företag läxhjälp

Petter Omling

COO

Utvecklar organisationens processer samt har huvudansvar för matchning av lärare & elever och för familjeservice. Har stor erfarenhet av hela organisationen, började arbeta på Allakando 2009 och har personligen hjälpt hundratals elever till bättre studieresultat. Studerade civilingenjör med inriktning industriell ekonomi vid Linköpings Universitet, men pausade studierna för att satsa fullhjärtat på Allakando när företaget började växa kraftigt. Plockar gärna upp en klubba för både hockey och innebandy, och är aldrig blyg när det kommer in en boll i bilden!

Störst på läxhjälp i Sverige

Erik Schuss

CMO

Ansvarig för all marknadsföring, har arbetat på Allakando sedan 2013. Kursetta i marknadsföring från Handelshögskolan i Stockholm, där han även satt som studentkårens ordförande. Engagerad i utbildningsfrågor sedan 14 års ålder, bland annat som styrelseledamot i Sveriges Elevkårer och i Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA)s studentråd. Fullstack-marknadsförare med erfarenheter av allt från tio år som professionell fotograf till research på Schibsted. Kul kuriosa är att Erik var en av Londons yngsta traders vid 19 års ålder och har varit topp 10 i Sverige i diskus & kulstötning.

Henrik Schinzel

CTO

Ansvarar för all teknisk produktutveckling, drift av våra tjänster och IT-säkerhet. Började programmera vid 13 års ålder och fick artiklar om programmering publicerade vid 14 års ålder. Har studerat datateknik med inriktning på artificiell intelligens och maskininlärning på KTH. Har tagit flera projekt från första kodraden till kommersiellt framgångsrika produkter. Stort intresse för ramverk för distribuerat ledarskap såsom Agile, Holacracy och Teal. Fritiden går åt tre tonårsdöttrar, taekwondo och friluftsliv. Har också en 80 kilos newfoundlandshund och lägger en del tid på att dammsuga efter den.

Team_mobile_aboutus Team_desktop_aboutus

Jobba med oss Bli en del av familjen!

Kontakta oss
Ikon för att ringa Allakando för privatlärare, läxhjälp, mattehjälp, studiehjälp 0774 – 21 88 00

Öppet vardagar kl. 09-19

Få mer information

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Läxhjälp som ger resultat:
  • Egen certifierad privatlärare
  • Finns i alla ämnen, i hela Sverige
  • Hemma, på ett bibliotek eller online
  • Alla tider & dagar i veckan
  • Börja med en prova-på-lektion
  • Ingen bindningstid
  • Nöjdhetsgaranti
  • Stärk motivation & studieteknik
  • 9 av 10 når sina studiemål!
Ikon för att ringa Allakando för privatlärare, läxhjälp, mattehjälp, studiehjälp Ring (vard. 09-19)