9 av 10 höjer betygen

Läsa upp betyg

Vill du nå din drömutbildning, men behöver läsa upp betyg i något ämne? Vi hjälper dig med en personlig studiecoach för skräddarsydd undervisning inför din prövning, fr. endast 399 kr/t. 9 av 10 höjer betygen!

test2

Snabbare & enklare att läsa upp betyg med Allakando!

 • Plugga upp betyg med egen studiecoach

  1 Plugga upp betyg med egen studiecoach

  Få en certifierad studiecoach som är utvald för just dig och dina mål. Ni träffas hemma hos dig, på ett bibliotek eller online för skräddarsydda lektioner. Vi ser till att du lär dig mycket på kort tid, snabbt & säkert!

 • Läs upp betyg - Få en personlig studieplan & guide

  2 Få en personlig studieplan & guide

  Du får en skräddarsydd plan för allt från vad du behöver lära dig för att läsa upp dina betyg, till vad du behöver göra för att anmäla dig till prövningen. Din studiecoach guidar dig hela vägen fram till betygen!

 • Läsa upp betyg - plugga upp betyg, komplement till Komvux

  3 Tusentals har redan höjt betygen med oss

  Allakando hjälper varje år över 26 000 elever, vilket är flest i Sverige inom vår bransch. Med snart 15 års erfarenhet kan du vara trygg med att vi vet vad som krävs för att du ska komma in på din drömutbildning.

Kom igång med att läsa upp betyg!

 • Steg 1 Kontakta oss

  Vi börjar med ett samtal med dig, för att kunna ta fram rätt upplägg och hitta precis rätt studiecoach

 • Steg 2 Personlig undervisning

  Vi guidar dig genom alla steg för att läsa upp betyg med skräddarsydd undervisning inför dina prövningar

 • Steg 3 Skriv prövning

  Vi hjälper dig med var du ska anmäla dig i din kommun och ser till att du är helt redo att nå ditt studiemål!

 • Steg 4 Läs upp betyg nu!

  Bli kontaktad inom 24 timmar:

Så tycker några av våra 26 000 elever om oss

Allakando läxhjälp recension och omdöme för privatlärare, studiehjälp, mattehjälp Allakando läxhjälp recension och omdöme för privatlärare, studiehjälp, mattehjälp
Elin Hansson Stockholm

Tyckte att det var svårt att veta vad man skulle plugga på när jag skulle läsa upp betyg. Min lärare hade däremot stenkoll och ledde mig genom hela processen! Nådde mitt mål i matte och ska nu läsa företagsekonomi i Uppsala!

Hamid Bargi Lund

Hade nästan alla betyg för juristprogrammet, tänkte göra högskoleprovet — men det blev inställt. Valde att plugga upp betyg och fick en grym lärare på Allakando som kunde allt och har tagit mig genom kursen snabbt. Rekommenderar!

Hugo Lind Göteborg

Riktigt bra om du som jag inte riktigt gjorde mitt bästa under gymnasiet. Var inte det lättaste att börja om i en massa ämnen, men min studiecoach lade upp allt pedagogiskt och såg till att jag fokuserade på rätt saker.

Liwa Johnsson Uppsala

Läs upp betyg med Allakando! Utan er hade jag varit utelämnad att lösa allt på egen hand. Komvux hjälper inte med att plugga upp gymnasiebetyg på samma sätt, så det var guld att kunna få en lärare som lade upp plugget och kunde förklara när det behövdes!

Tom Ryding Umeå

Har haft det hyfsat lätt i skolan, men missade några betyg på slutet för att kunna komma in på min utbildning. Kändes väldigt smidigt att man kunde få hjälp att komplettera betyg snabbt och sedan kunna söka, så slapp jag hamna efter vännerna.

Priser & upplägg för att läsa upp betyg

Vi kan hjälpa dig oavsett målsättning & tjocklek på plånbok. Få skräddarsydd undervisning inför din prövning, oavsett om du siktar på att få behörighet, godkänt betyg eller A! Vi erbjuder olika upplägg, allt från intensivundervisning till löpande lektioner en eller två gånger i veckan.

Läs upp betyg på distans eller hemma
Du och din lärare träffas antingen hemma hos dig, på ett bibliotek eller online. Från 399 kr/timme — kontakta oss nu för ett personligt prisförslag!

Recension på läsa upp betyg

Vanliga frågor om att läsa upp betyg

Hur läser man upp betyg?

Om du redan har ett slutbetyg i ett ämne, men vill höja betyget, kan det krävas mycket självstudier. Komvux uppgift är främst att hjälpa de som saknar betyg. För att höja exempelvis ditt gymnasiebetyg kan du göra en särskild prövning via din kommun, som kostar 500 kr per kurs. Vi på Allakando hjälper dig med en personlig studiecoach & en skräddarsydd studieplan för att nå ditt mål — hela vägen fram till prövningen: Läs upp betyg med Allakando!

Kan man höja sig om man läser upp betyg?

Absolut! Du kan göra en prövning via din hemkommun, som är ett prov där du visar dina kunskaper i ett särskilt ämne. Efter den senaste gymnasiereformen behöver du läsa in din komvuxkurs på egen hand, för att sedan tenta av kursen. Om du får ett högre betyg, räknas detta till ditt jämförelsetal i betyget när du söker till högskolan. På Allakando kan du få en privatlärare som hjälper dig med studieupplägg & personlig undervisning på denna sida!

Var kan jag läsa upp betyg?

Allakando hjälper dig att plugga upp betygen i alla ämnen, från exempelvis matte, svenska och engelska till naturämnen såsom kemi, fysik och biologi eller samhällsämnen såsom historia, geografi, företagsekonomi med mera. Vi finns i hela Sverige och hjälper dig med en lärare både hemma & online — oavsett om du vill läsa upp betyg på nivå för komvux eller gymnasiet. Det är din kommun som du gör själva prövningen hos, men allt plugg innan du ska göra en prövning kan vi på Allakando hjälpa dig med!

Vad är en prövning och hur fungerar den?

Du kan göra en prövning för att tenta av den eller de kurser som du vill läsa upp ett betyg i. Du går då direkt in och skriver ett slutprov i ämnet. Prövningen anmäler du dig till hos din kommun, men du behöver plugga på egen hand inför den då komvux inte fokuserar på att hjälpa till med att höja betyg längre. Det kan ibland vara lite knivigt att själv exempelvis läsa upp gymnasiebetyg. Om du får ett högre betyg på din prövning, kan du dock räkna detta betyg när du sedan söker till högskolan! Allakando hjälper dig att klara din prövning!

Hur fungerar meritpoängskomplettering? Kan jag höja mina meritpäng?

Som du sannolikt känner till, så kan man få upp till 2,5 extra meritpoäng när man söker till högskolan. Dessa är beroende på vilka kurser du har läst på gymnasial nivå och vilken utbildning du söker — exempelvis är det meriterande med extra matematik om du vill läsa företagsekonomi. Du kan läsa till de kurser som ger meritpoäng på komvux och liksom med en prövning för att läsa upp betyg kan du tenta av kursen i kommunen. Vi hjälper dig — läs upp meritpoäng med en egen privatlärare!

Kan jag läsa upp betyg på distans?

Absolut, vi erbjuder möjligheter till att läsa upp betyg på distans, exempelvis genom att du får en egen privatlärare online — då kan du läsa upp betyg på distans, oavsett var du befinner dig i världen. Det enda du behöver göra för att exempelvis läsa upp gymnasiebetyg distans & komplettera gymnasiebetyg är att skriva själva prövningen, vilket ofta behöver ske i din hemkommun.

Plugga upp betyg med en privatlärare

Vi berättar gärna mer om hur vi kan hjälpa dig!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Läxhjälp som ger resultat:
 • Egen certifierad privatlärare
 • Finns i alla ämnen, i hela Sverige
 • Hemma, på ett bibliotek eller online
 • Alla tider & dagar i veckan
 • Börja med en prova-på-lektion
 • Ingen bindningstid
 • Nöjdhetsgaranti
 • Stärk motivation & studieteknik
 • 9 av 10 når sina studiemål!
Ikon för att ringa Allakando för privatlärare, läxhjälp, mattehjälp, studiehjälp Ring (vard. 09-19)

Om att läsa upp betyg och komma in på drömutbildningen

Läsa upp betyg — vi hjälper dig nå dina mål på rekordtid!

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007