place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Allt du behöver
inför Högskoleprovet

Garanterad höjning på högskoleprovet.
Nå drömutbildningen – prova gratis nu!

Mobiltelefon och dator som visar kursens övningsuppgifter och videofilmer för högskoleprovet, hp
Allakando har omnämnts av:

Snitthöjning på högskoleprovet är 0,4. Varför?

Hemligheten med högskoleprovet är inte att plugga mycket. Den är att plugga smart. Med vår pedagogiska onlinekurs lär du dig allt snabbt & enkelt!

4000+ utvalda uppgifter & förklaringar

Lär dig mer på kort tid med utvalda uppgifter som täcker hela högskoleprovet. Få förklaringar & fastna inte!

Full videogenomgång av högskoleprovets matte

19 särskilt framtagna filmer som går igenom matten på högskoleprovet på ett pedagogisk och lättsamt sätt.

De 25 viktigaste strategierna för högskoleprovet

“7 sätt att veta om ett svar är fel”, “Förstå ord du aldrig hört”, “Öka läshastigheten på 3 timmar” +22 till

Statistik & unika resultatprognoser

Vad du skulle få om du skrev högskoleprovet idag? Se vilka delar du ska fokusera på för att höja dig mest!

Heltäckande ordlistor med de vanligaste orden

Öva på ord på ett effektivt och roligt sätt med våra ordlistor med de vanligaste orden från tidigare högskoleprov.

Support från din personliga HP-coach

Få svar på frågor om högskoleprovet, studieupplägg med mera. Du kan även boka privatlektioner! (tillägg)

Simulering av ett riktigt högskoleprov

Var helt redo! Kursen kan återskapa ett provtillfälle som är så likt det riktiga högskoleprovet som möjligt.

Garanterad höjning på högskoleprovet

Vi tror så mycket på vår kurs att vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet med den. Läs mer här

Mobiltelefoner som visar statistik på uppgifter där någon fått 2,00 och en översikt över KVA och matteuppgifter högskoleprovet, hp, högskoleprov
Mobiltelefoner som visar statistik på uppgifter där någon fått 2,00 och en översikt över KVA och matteuppgifter högskoleprovet, hp, högskoleprov

Sean höjde sig med 0,55 på bara
30 timmar med vår högskoleprovskurs!

Bild på ung leende man som höjde sig mycket på kort tid på högskoleprovet, hp, hpguiden

“Det pedagogiska upplägget med hjälpvideos, ‘gör om gör rätt’-frågor och konkreta tips inför alla delar på högskoleprovet var nog det bästa. Jag blev nästan lite förvånad över hur enkelt högskoleprovet var när man väl lärde sig de teknikerna som fanns i kursen!”

Sean, 20 år från Karlstad

Nina, 20 år Höjde sig med 0,50

“Kom precis in på läkarprogrammet – så sjuuukt glad!! Det har varit min dröm i så många år och verkade så avlägset tidigare! Fick 1,9 efter att ha använt Allakando! Ville bara skriva till er och tacka!"

Jakob, 19 år Skrev 2,00 – höjde sig med 0,25

“MOT HANDELS! Är så galet lycklig! Helt klart tack vare er. Allakando-kursen inför högskoleprovet är unik, framför allt statistiken som visade vad jag skulle fokusera på för att höja mig var nyckeln. Med den prioriterade jag min tid rätt.”

Ayla, 22 år Höjde sig med 0,6

“WOW! Är detta någon typ av världsrekord? Resultaten på HP kom idag, fick precis bekräftat att jag har gjort det jag trodde var omöjligt! Helt galet, sitter hemma med familjen och skriker av glädje! Tack för all hjälp med högskoleprovet!”

Mohammed, 23 år Höjde sig med 0,40

“Fattar inte att jag inte har hittat er kurs tidigare, så dumt! Försökte skriva HP på egen hand innan och det gick skit, hade typ glömt all matte. Med era grymma videos och alla förklaringar inför provdagen höjde jag mig mer än jag vågat drömma om!”

Klara, 19 år Höjde sig med 0,45

"Boom! Fick antagningsbeskedet precis och skriver till er i egenskap av blivande jurist! Tack för er grymma service, ni svarade väldigt bra på alla mina kanske lite dumma frågor och det fick mig att känna mig trygg inför att skriva högskoleprovet!"

Xiao, 21 år Höjde sig med 0,3

“Köpte en bok inför högskoleprovet förra gången, men det här upplägget är mycket bättre. Jag var jättestressad först, men jag blev lugnare för varje dag jag använde kursen. Den är värd varenda krona.”

Oscar, 23 år Höjde sig med 0,5

“Något av det smartaste jag gjort för att vara förberedd inför mitt högskoleprov. Höjde mig med 0,5 på högskoleprovet. Bra genomgångar på video så att man verkligen förstod, väldigt imponerad!”

Sara, 21 år Höjde sig med 0,35

"Första gången jag pluggade till högskoleprovet var jag sjukt stressad. Hade ingen aning om vad jag skulle fokusera på efter att jag gjort min anmälan till högskoleprovet. Detta var verkligen räddningen, er onlinekurs hade verkligen allt och det var enkelt att få överblick!”

Mehran, 26 år Höjde sig med 0,35

“Jag har ADHD och hade väldigt stor hjälp av kursen. Framför allt är era mattevideos är jävligt pedagogiska. Jag har aldrig varit med om att någon har lärt ut matte på ett så lättförståeligt sätt innan, detta gjorde mig fullt redo inför högskoleprovet.”

Läs fler
4,89/5 Medelbetyg från våra
elever (okt 2019)
22 000+ Vi hjälper över 22 000
per år till drömutbildningen

Få personlig coachning inför högskoleprovet

Maxa resultatet med en egen privatlärare

En HP-coach undervisar en elev högskoleprovet, hp, högskoleprov

Få skräddarsydd undervisning inför högskoleprovet med en personlig HP-coach. Ni ses på den tid & plats som passar dig, för pedagogiska genomgångar av alla delar på högskoleprovet utifrån dina behov.

Läs mer
En HP-coach undervisar en elev högskoleprovet, hp, högskoleprov

Nå ditt drömresultat på högskoleprovet snabbt & säkert

Dator och mobil som visar appen och gamla provfrågor

Vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet med vår kurs – annars får du pengarna tillbaka.

Se priser & alternativ

Om högskoleprovet

Anmälan till högskoleprovet, provdatum med mera

Allt inför högskoleprovet — nå din drömutbildning

Högskoleprovet (HP) är ett studiefärdighetsprov vilket är ett test som mäter din förmåga att klara av senare studier på högre studier på universitetet och högskola. Resultatet på högskoleprovet fungerar för alla svenska utbildningar och är en separat kvot i antagningsstatistiken. Det kan ofta vara klurigt att öva inför högskoleprovet — särskilt om du ska träna på högskoleprovet på egen hand.

Högskoleprovets delar består av 8 delprov med 160 frågor totalt. Facit för högskoleprovet släpps efter varje provdatum och ditt snitt bestäms av något som kallas högskoleprovets normering. Du har möjlighet att skriva provet två gånger per år, se datumen för anmälan till högskoleprovet nedan.

Vad kostar högskoleprovet 2020?

Anmälan till högskoleprovet kostar 450 kronor och priset kan inte återbetalas. Det är det samma för anmälan till högskoleprovet vid båda provtillfällen, både vårprovet och höstprovet. I år skrivs högskoleprovet våren lördagen den 4 april 2020 och högskoleprovet hösten på söndagen den 18 oktober 2020.

Nedan hittar du viktiga tider och datum högskoleprovet 2020 för dig som ska skriva provet.

Högskoleprovet 2020Viktiga datum
Vårens högskoleprov4 april 2020
Sista anmälningsdag3 februari 2020
Höstens högskoleprov18 oktober 2020
Anmälan höstprovet14 augusti 2020
Sista anmälningsdag1 september 2020

Besegra högskoleprovet oavsett om du gjort din anmälan inför högskoleprovet den 4 april eller om du ska skriva högskoleprovet senare, exempelvis hösten 2020. Med Allakando kan du studera högskoleprovet online, göra gamla prov eller ta ett test inför provet – allt detta med vårt interaktiva onlineverktyg som hjälper dig att träna & göra rätt övningar för mer effektiv inlärning. Med över 4000 frågor och möjlighet att välja till en personlig HP-coach med 2.0 garanterar vi att du höjer dig – eller få pengarna tillbaka.

Högskoleprovets alla delar: Kvantitativa delen i matte – XYZ (matematisk problemlösning), KVA (kvantitativa jämförelser), NOG (kvantitativa resonemang) och DTK (diagram, tabeller, kartor). Samt den verbala delen – ORD (ord och begrepp), LÄS (läsförståelse och svensk text), MEK (meningskomplettering) och ELF (engelsk läsförståelse). Det sker även ett utprovningspass under högskoleprovet.

Nå din utbildning på högskolan med Allakandos kurs inför högskoleprovet

Oavsett om du har gjort din anmälan till högskoleprovet eller inte, så är det bra att börja dina studier till högskoleprovet så tidigt som möjligt. Högskoleprovet är en fantastisk chans att kunna nå den utbildning du vill på högskolan, men provet skrivs bara två gånger per år (på hösten och på våren) — så det gäller att vara förberedd. Vi har samlat alla delar till högskoleprovet på en plats, så att du kan lägga din tid på att plugga inför högskoleprovet istället för att leta efter gamla prov eller studera utan ramar. Vår kurs inför högskoleprovet är så heltäckande att vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet. Var redo på provdagen, skaffa kursen nu!

Prova kursen gratis – helt utan bindning:

Så behandlar vi dina personuppgifter säkertVillkor
Ingen bindning, kursen avslutas automatiskt efter testperioden

Maxa resultatet med en egen HP-coach

Få coachning

Maxa resultatet – få privatlektioner med din egen HP-coach! Läs mer här:

Få coachning