place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Studera gamla högskoleprov

Genom att studera gamla prov kommer provet gå snabbare på provdagen och du känner igen mycket av det som kommer.
12 år av erfarenhet
22000 elever & studenter
6000 pedagogiska lärare

Kan man få bättre resultat genom att ladda ner gamla högskoleprov som PDF? Vårt svar på den frågan är ja! Men viktigare är hur pass mycket bättre resultat du vill få och hur mycket tid du vill lägga ner på att plugga inför nästa prov. Med vår onlinekurs så kommer du att få tillgång till högskoleprovet gamla prov men du lämnas inte på egen hand med detta. Du får även pedagogiska förklaringar och information om hur du ligger till så att frågorna och övningarna verkligen kommer att ge något.

När högskoleprov är gamla

Det är viktigt att förstå att även ett gammalt högskoleprov har den struktur som det kommande kommer att ha. Det är detta som gör att det faktiskt är värt att göra gamla högskoleprov för att öva. Frågorna är aldrig desamma, men matten, ordkunskapen och annat som krävs för att man ska kunna svara ändras inte. Det har förstås hänt att det tillkommer nya inslag i provet. Men det här är inte ofta, och det finns tillräckligt med gamla prov högskoleprovet även för ändringar så visst får man ut något av att testa sig själv på gamla prov.

Öva gamla högskoleprov med eller utan hjälp

Det händer ju att dagstidningar publicerar högskoleprovet gamla övningar så att du kan träna eller bara för skojs skull se hur du klarar dig. Det är inte svårt att ladda ner högskoleprov från tidigare år men frågan är hur mycket du kommer att få ut av dessa. Om du går igenom frågorna utan tanke på hur de är strukturerade och hur du skulle kunna utesluta vissa svarsalternativ med ren logik så missar du en viktig poäng.

Gör gamla högskoleprov med vår kurs istället där du kommer att lägga mindre tid på frågor som du redan klarar och istället se till att du verkligen får grepp om det som känns svårt. Istället för att mala fråga efter fråga så kommer du att gå på djupet med de delar som du inte riktigt förstår. För vissa så innebär detta högskoleprovet gamla prov matte frågor medan andra behöver jobba på att läsa snabbare för att hinna med i språkdelarna.

Viktigt att plugga på rätt sätt

Även om vi tycker att det är bra att förbereda sig för ett kommande prov med högskoleprovet plugga gamla prov så kan vi säga att enbart svara upp och ner på alla frågorna i ett tidigare prov inte kommer att räcka för att se en väsentlig skillnad i poängen för nästa prov. Det är klart att ett äldre högskoleprov kan visa dig var det brister och vad du måste öva på. Men då ska du också vara väl insatt i hur du svarar, hur du tänker och precis vilken grundkunskap som det är som fattas.

Det här kan minst sagt bli komplicerat då man har mycket annat att stå i. Med Allakandos onlinekurs så får du den här hjälpen och kursen pekar ut precis vad du behöver. Du får den pedagogiska hjälpen och kan snabbt och lätt plocka upp det som missas via smarta videos och mer. Per automatik så kommer du också att börja med frågorna som du behöver mest hjälp med. Det här innebär att du använder din energi på rätt sätt och snabbare kan förbereda dig inför nästa prov.

När du väl sätter dig ner för att skriva den första delen på högskoleprovet så kommer du att tjäna på att från start veta precis vad de är ute efter. Att ha övat på tidigare uppgifter på ett målinriktat sätt är ofta det som krävs för att man ska nå de höga poängen. Det här gör också att själva provet inte känns stressigt och faktiskt blir till en trevlig och givande upplevelse.

Det finns nu även gamla prov med lösningar, öva på alla högskoleprov och några specifikt för svenska.