4.9 · Utmärkt
 • 26 000+ nöjda studenter
 • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
 • 9 av 10 når sina mål

Högskoleprovet test
Testa och se vad du hade fått på högskoleprovet!

Gör ett test av högskoleprovet i vår webbkurs och få en resultatprognos. Du kan även göra vårt snabbtest nedan. Vad hade du fått om du skrev ett högskoleprov idag? Hur ligger du till på varje del? Testa dig själv på högskoleprovet i vår webbkurs, skapa ett gratiskonto nu!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet test

Gör ett test inför högskoleprovet

Utmana dig själv och prova vårt snabbtest inför högskoleprovet. Testet innehåller frågor från både högskoleprovets kvantitativa- och verbala delar. Testet ger dig en inblick i hur högskoleprovets frågor är utformade. Vårt högskoleprovstest består av 11 frågor och efter det kan du välja om du vill träna mer.

Testa högskoleprovet och se vad du hade fått för resultat!

Gör test med unika resultatprognosner
Testa högskoleprovets olika delar och se vad du hade fått för resultat, både på högskoleprovet som helhet och på varje del.

Testa ett riktigt högskoleprov
Var helt redo! Kursen kan återskapa en trovärdig provsituation, så att du kan testa högskoleprovet ordentligt innan det är dags att skriva provet.

Högskoleprovet test
högskoleprov test

Testa tusentals uppgifter inför högskoleprovet

4000+ utvalda uppgifter och förklaringar
Plugga smart med utvalda uppgifter, som ser till att du inte fastnar på ett ställe utan gör test på högskoleprovets alla delar. Dessutom får du förklaringar så att du inte fastnar!

Full videogenomgång av högskoleprovets matte
Många tycker att högskoleprovets test av matte är den klurigaste biten. Kanske var det längesedan du läste matematik? Inga problem, vi har heltäckande videoguider som får dig att bli en mästare inför provet!

Recensioner från några av våra 26 000+ nöjda studenter

Högskoleprovet test recension Högskoleprovet test recension
Camilla, 19 år Höjde sig med 0,45

“Fantastiskt nöjd med er tjänst! Gjorde era övningar och test inför högskoleprovet och lärde mig väldigt mycket på kort tid!”

Simon, 19 år Höjde sig med 0,3

“Sjuuuukt bra! Ert smidiga verktyg gjorde att det kändes roligt och enkelt att göra test och plugga på högskoleprov.”

Farshad, 21 år Höjde sig med 0,6

“Fantastiskt bra sätt att testa högskoleprovet! Väldigt strukturerat, bra förklaringar och enkelt att se vad man ska plugga på.”

Lina, 23 år Höjde sig med 0,6

“Fantastisk höjning! Jag trodde aldrig att det var möjligt! Kom in i Lund tack vare ert verktyg för att göra högskoleprovet test!”

Lucas, 20 år Höjde sig med 0,45

”Toppenverktyg! Rekommenderar alla att testa! Har använt det i en vecka nu och önskar att jag hittade det tidigare.”

Johan har ordet

Gör test inför högskoleprovet som är skapade av Sveriges ledande experter

högskoleprov test
högskoleprov test

Johan Ström, HP-coach

Har själv skrivit 2,00 på högskoleprovet åtta gånger!

Tre vägar till toppresultat efter att du har testat högskoleprovet

 • Högskoleprovet test

  1 Intensivkurs: Lär dig allt på 2 dagar

  Nu kan du få chansen att träffa Johan och hans kollegor live! Under två effektiva dagar lär vi dig allt du behöver för att besegra högskoleprovet.
  Intensivkurs live

 • Högskoleprov test

  2 Skräddarsydd HP-coachning

  För dig som vill vara säker på att du når ditt mål på högskoleprovet finns vår expertcoachning. Få privatlektioner skräddarsydda för just dig!
  Personlig coachning

 • högskoleprov test

  3 Webbkurs med garanterad höjning

  Givetvis tycker vi att du ska börja med att testa högskoleprovet i vårt interaktiva verktyg. Börja plugga till högskoleprovet, skapa ett konto nu!
  Högskoleprovet Skapa gratiskonto

Vi hjälper 26 000+ varje år till sin drömutbildning

Kom igång i tid för bästa resultat.
9 av 10 når sina mål!

Testa högskoleprovet för att komma igång med plugget

Man kan inte gissa på vad man kommer att få på högskoleprovet. Ett högskoleprov är inte som ett vanligt matteprov eller språkprov. Med en samling av olika delar så försöker man se på personens förmåga att resonera logiskt, att använda grundläggande matematik för att lösa problem, och att läsa och förstå texter på engelska och svenska.

Första gången man tar provet så kan det kännas överväldigande. Detta särskilt om man inte har börjat med ett högskoleprovet test gratis. Den som förbereder sig genom att prova högskoleprovet från tidigare år har ett mycket bättre startläge och slipper missa poäng på grund av rent slarv.

Ta chansen att direkt göra ett högskoleprov test

Vår kurs börjar med ett högskoleprovet testprov som kommer från tidigare år och som ger dig svar på vilken poäng du får just nu. Det här provet bedöms precis som det verkliga provet och det gör att du får ett svar som du kan lita på.

Poängen du får med ett högskoleprov test kanske inte blir så imponerande vid första försöket. Då är det verkligen en fördel att fortsatt få den hjälp som behövs inför högskoleprovet.

Kursen inför högskoleprovet är så pass smart att den registrerar var du svarar fel för att fortsatt ge dig uppgifter där du kan rätta till detta, såväl som förklaringar och HP guide.

Kanske behöver du friska upp matten från förra året eller så kan du läsa snabbare. Det spelar ingen roll varför det blev fel, med kursen så kan vi rätta till det i god tid för årets högskoleprov!

Vi hjälper dig att förstå innehållet i ett högskoleprov test

Har du skrivit högskoleprovet tidigare? En vanlig anledning till att man får fel på högskoleprovets frågor är att man inte alltid förstår innehållet på rätt sätt. En fråga kan lätt missuppfattas av den som har bråttom och som bara vill se till att alla frågor besvaras.

För att undvika detta så går vi igenom varje delprov på ett systematiskt sätt med högskoleprovet test. När kursen registrerar att du får många fel på högskoleprovet frågor, exempelvis på en viss del, så kommer du inte bara att få extra övningar för denna. Du kommer också att få en mycket pedagogisk förklaring på de frågor på högskoleprovet som du missade, som gör att du kan tänka på rätt sätt.

Högskoleprovskursen innehåller prov & test inom alla delar:

 • XYZ – matematisk problemlösning högskoleprovet test
 • KVA – kvantitativa jämförelser högskoleprovet test
 • NOG – kvantitativa resonemang högskoleprovet test
 • DTK – diagram, tabeller och kartor högskoleprovet test
 • ORD – vanlig ordförståelse högskoleprovet test
 • LÄS – svensk läsförståelse högskoleprovet test
 • MEK – meningskomplettering högskoleprovet test
 • ELF – Engelsk läsförståelse högskoleprovet test

Då kunskapen brister — vi har facit för högskoleprovet test

Det händer förstås också att högskoleprovet test visar att du faktiskt inte har kunskapen som krävs för att lösa uppgifter. När detta sker så kan du dra nytta av kursens smarta hjälpmedel.

Det finns till exempel 20 filmer som förklarar matematik på ett utmärkt sätt. Om du efter att ha använt dessa hjälpmedel fortfarande inte riktigt klarar av frågorna så kan du få hjälp av en HP-coach direkt online. Det finns gott om förklaringar och facit till uppgifter, både gamla högskoleprov frågor och nya i högskoleprovet test.

Det händer också att vi ordnar med en privatlärare inför högskoleprovet då detta blir den bästa lösningen. Det här kan vara särskilt bra för dig som känner att det är lättast att förstå då man talar med en verklig person som finns i samma rum.

Dra nytta av resultatprognoser för proven när du gör ett högskoleprov test

Gör ett test högskoleprov och sätt dina kunskaper på prov och se vad du hade fått på exempelvis senaste högskoleprovet! Med senaste onlinekursen så kommer du att få öva på allt inför högskoleprovet och ta dig framåt i de områden där det är som svårast. Samtidigt så får du även statistik och resultatprognoser som visar hur det går på ditt högskoleprov test.

På så vis så vet du precis hur långt du har kommit och hur mycket mer du behöver plugga för att nå ditt mål. Genom att inte göra övningar som du inte behöver så går det fortare framåt. Dessutom kommer du till provet redo för att göra ditt allra bästa. När du vet på ett ungefär vad du bör få på provet så kan du slappna av. Du kan fokusera helt och hållet på att jobba på samma sätt som du gjorde under kursen.

Med vår onlinekurs som förbereder dig inför nästa prov så får du ett högskoleprovet test gratis, och med detta kan du omedelbart se vad du ligger på just nu. Man kan tycka att det är märkligt att någon ens tar sig för att skriva provet utan att första öva gratis på äldre versioner av högskoleprovet test, det här ger nämligen så mycket!

Testa dig själv på gamla högskoleprov gratis

Det finns en poäng i att öva på prov som kommer från tidigare år. Högskoleprovets utformning är unik och den kräver en viss teknik. Det kan röra sig om att man bör ta vissa frågor först eller att man ska tänka logiskt för att få rätt svar utan att tänka alltför länge på detta. Det här är sådant som man kan lära sig genom att testa högskoleprovet genom att skriva på äldre prov.

Det går bra att skriva ut äldre versioner på papper men detta rekommenderar inte vi. Dels så krävs det en hel del papper för detta, och dels så kan det lätt bli lite rörigt när man själv måste kontrollera mot facit. Då är det enklare att testa sig själv på en interaktiv version där man får svaren snabbt.

Anpassat test inför högskoleprovet – Interaktiv kurs med frågorna som du måste öva på

Allakandos onlinekurs har frågorna som har ställts förr för att göra ett högskoleprov test. Det här är bra för dig som vill komma in i strukturen och tänket inför nästa prov. Här slipper du skriva ut på papper eller läsa igenom böcker. Du kan lätt klicka för dina svar. Vid varje fråga så ser du pedagogiska förklaringar. När du övar så är det ju inte bråttom och då kan du ta dig tid till att verkligen förstå innan du ger ditt svar.

Kursen är interaktiv på så vis att den kommer att erbjuda dig övningar som du behöver. När du är klar med det första testet som visar hur bra du är på de olika delarna just nu så kommer du att få frågorna som du inte klarade. Du tvingas alltså till att öva på rätt sätt och att bli bättre på kortare tid. Säg det vanliga högskoleprovet test som ger detta?

Testa högskoleprovet — nå ditt mål på kort tid

En god anledning till att så många väljer att öva inför nästa prov med vår kurs, är att man här på kort tid kan höja sig markant. Det är inte ovanligt att efter att ha tagit vår kurs komma upp med 0.5 poäng och kanske mer. Det här beror just på tekniken som ger högskoleprovet test gratis. Detta såväl som de pedagogiska hjälpmedlen som får dig att förstå vad som fattas. Du övar när du har tid och på valfri enhet som dator eller mobil. Det är flexibilitet som enbart en interaktiv webbkurs inför högskoleprovet kan erbjuda!

Testa högskoleprovet innan du skriver det!

Innan du skriver högskoleprovet så behöver du förbereda dig. Även de som redan vid första tillfället fick ett mycket högt resultat håller med om att det beror på att de kom med god kunskap om hur provet är uppbyggt. Den som först fick 1.8 på högskoleprovet utan att vara förberedd kan med största sannolikhet få 2.0 med hjälp av rätt typ av studier inför kommande prov. Om du vill lyckas med ett enda prov så ska du testa högskoleprovet med vår kurs. Det kan du göra hur många gånger som helst och det bästa är att du samtidigt får verktyg som visar dig hur du kan förbättra dina resultat.

Hur kan man testa högskoleprovet?

Det finns faktiskt lite olika sätt att testa hur man skriver högskoleprovet. Huvudsakligen så rör det sig om 3 sätt:

 • Gör ett högskoleprovet test genom att skriva det på riktigt

Det här är inte så klokt men många gör det. Om du tar provet på riktigt utan att först ha testat det så missar du en massa viktig information. Då blir det först på prov-dagen som du inser hur provet är upplagt. Det här är möjligt och visst kan du komma igen nästa år. Om du inte tycker att 450 kronor för att testa högskoleprovet är ett problem så visst kan du göra på detta vis. Kom bara ihåg att ingen kommer att visa dig varför det blev rätt på vissa frågor och fel på andra. När du väl får högskoleprovet facit så är risken stor att du inte ens kommer ihåg varför du svarade som du gjorde.

 • Gör ett högskoleprovet test med utskrifter

Du kan också skriva ut gamla högskoleprov för att öva. Det här är inte så dumt men mycket tidsödande. Du måste ju skriva ut tillräckligt många prov för att öva tillräckligt många gånger. Det kan bli mycket papper. Frågan är om du kommer att inse vilka delar som du ska göra fler utskrifter av eller om du kommer att skriva ut flera prov. Inte så smidigt men helt klart ett sätt som kan ge dig bättre resultat såvida du får hjälp av någon som kan förklara hur du ska tänka.

 • Gör ett högskoleprovet test online

Bästa metoden för att testa provet är onekligen den du finner online. Med vår kurs så kan du göra provet utan en massa utskrifter. Dessutom så kommer dina svar att sparas och du kan gå tillbaka och se hur du skulle ha tänkt. Frågorna som du klarar galant behöver du inte upprepa. Kursen online kommer att rikta dig så att du studerar målmedvetet och fokuserat. Det här är den allra bästa metoden.

Öva så mycket du vill när du testar högskoleprovet

När du övar online så kan du öva precis så mycket du vill med högskoleprovet test online. Förutsatt att du sätter igång i god tid så kan du ta provet så många gånger som behövs för att du ska bättra dig. Med vår kurs så får du hjälp. Du lär in det som du har missat och påminner dig själv om formler som du kanske lärde dig för flera år sedan. Det är bara frågor som du inte klarar så bra som kommer att repeteras och aldrig precis samma fråga. Därmed så får du bästa möjliga övning genom att testa högskoleprovet innan det blir dags att skriva på riktigt.

Nyttiga länkar för dig som vill testa högskoleprovet

Gamla prov | Guide till HP | HP onlineResultat | Datum | Öva | Träna | Matte | Facit

Gör våra test för högskoleprovet och nå ditt drömresultat

Vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet genom att öva på våra test – annars får du pengarna tillbaka.

Vad skulle du få i poäng om du tog högskoleprovet idag? Om det inte blir full poäng så kommer du att kunna dra nytta av vår kurs. Den är utvecklad för att hjälpa dig jobba mot din målpoäng. Denna poäng sätter du själv upp och den bör förstås vara så hög som krävs för att komma in på den utbildning som du kommer att söka på högskolan.

Så får du veta din poäng med högskoleprovet online test

Vår kurs har ett högskoleprovet online test som är helt gratis. Testet består av frågor från ett tidigare prov så det rör sig om verkliga uppgifter. Du kommer också att få pedagogiska förklaringar med vårt högskoleprov test online vilket gör det lättare att lära sig något av detta provtillfälle.

Som du säkert är medveten om så är högskoleprovets olika delar utformade för att skapa en bra bild av din lämplighet för högskolan. Man blandar matte med språkkunskaper, och själva testet är även gjort för att se hur du läser instruktioner vilket är mycket viktigt inför högre utbildningar. När du har tagit testet så får du en poäng, och nu vet du om det är dags att jobba på en rejäl höjning eller om det är så att poängen duger bra som den är. Så att ta vårt högskoleprov test online kan bara gynna dig!

Högskoleprov test med fokus på det viktigaste

För att få en bra poäng så måste du fokusera på rätt delar av provet. Något som är mycket bra med vår onlinekurs är att den registrerar hur du klarar frågorna för att på så vis ge dig en resultatprognos. Du får i tidigt stadium veta vad som kommer att krävas för en högre poäng och därmed så kan du jobba målmedvetet.

Men du måste inte vara en person med stenhård vilja och drivkraft för att lyckas med detta. Du kan även dra stor nytta av att vår kurs tar dig framåt steg för steg med uppgifterna som du måste klara av. Du kommer att se statistik så att du under kursens gång får veta hur stora framsteg som du har gjort.

Poängen är precis samma som man får då man gör högskoleprovets för den ges i enlighet med provets poängmall. Du ser hur du klarar varje delprov och få en hel del motivation av att se din egen utveckling så tydligt.

Lyckas med nästa prov genom att göra rätt test till högskoleprovet

Vi vet att du kan lyckas bra med nästa prov. Vid det här laget så är det så många som har tagit vårt högskoleprov test online och som efter avslutad kurs har höjt sin poäng rejält. Det gör att vi med säkerhet kan säga att vi har ett vinnande koncept där du får en personlig plan att följa och själv väljer vilken poäng som är målet.

Hör av dig till oss redan idag och testa på vårt högskoleprov test online. Ju tidigare du är ute desto bättre!