4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Håll koll på högskoleprov datum och anmäl dig i tid

Nästa datum för högskoleprovet 2024 är den 13 april – anmälan är 9-16 januari. Datum för högskoleprovet hösten 2024 är den 20 oktober, med anmälan mellan 13-20 augusti.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Håll koll på högskoleprov datum och anmäl dig i tid

Det finns flera olika högskoleprovet tider att hålla ett öga på. Dels så bör man förstås vara medveten om vilket högskoleprovet datum som gäller för det prov som man anmäler sig till, och dels så måste man vara medveten om när sista datum för anmälan är. Men vi vill också ge tipset att tänka på klockslag för en ny regel är att man inte får ta provet om man kommer försent. De låser dörrarna och då har man både bokat upp en lördag helt i onödan och betalat för ett prov som man då inte får ta!

När är högskoleprovet nästa gång?

Nästa högskoleprov skrivs under våren 2024, den 13 april. Det högskoleprovet datum som gäller kan variera men det kommer alltid att vara på en lördag på våren och en söndag på hösten. Att det är en heldag under helgen är för att det tar några timmar att skriva provet och då behöver man ha hela dagen på sig. Du får reda på aktuellt högskoleprov datum genom att ta en titt på hemsidan för anmälan där man anger om det går att anmäla sig och när det finns datum för nästa högskoleprov. Det här är det enklaste sättet att hålla ordning på datum och att inte missa deadline för anmälan.

Man kan alltså lätt anmäla sig till högskoleprovet när det är dags genom att snabbt besöka anmälningshemsidan. Om det fortfarande är tid kvar tills det blir möjligt att ansöka så kan man alltid skapa ett konto så att man har detta klart tills det blir dags att fylla i uppgifter och göra sig redo för provet.

Boka högskoleprovet och privatlärare eller kurs

Det första steget är att anmäla sig men parallellt med detta så bör man även förbereda sig. Det här är något som vi på Allakando kan hjälpa till med. Vi kan ordna med privatlärare för provet såväl som med smarta intensivkurser och webbkurser som du kommer åt online. Vår metod är unik på så vis att den hjälper dig att förbättra dina resultat på ett snabbt och lätt sätt. Du kommer inte att bränna tid på sådant som du redan kan och vi lovar pengarna tillbaka om du inte höjer ditt resultat!

En onlinekurs tar inte lång tid och för många så är den det bästa valet. Men det utesluter inte att du kanske kommer att föredra privatlektioner. Valet är ditt och vi kan lova att vi har studietekniken som krävs för att lyckas med detta prov. Vår metod gör det både roligt och givande att studera och den spar tid, oavsett om man använder kursen på nätet eller får hjälp av en lärare.

Ta reda på nuvarande högskoleprov datum och se även till att du får hjälpen som du kommer att behöva för att få bästa möjliga resultat. Om du har bestämt dig för att ta provet så ska du se till att det kommer att ge dig den skjuts som du behöver. Idag så är det känt att det här är ett ypperligt sätt att få en plats på högskolan och därför så bör du ge provtillfället största möjliga uppmärksamhet och energi. Vi finns här och hjälper dig att leva upp till din potential och lite till!