4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Vad består högskoleprovet av?

Ange din mejladress och kom snabbt och enkelt igång med att öva på alla delar som högskoleprovet består av.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Vad består högskoleprovet av?

högskoleprovet så ska du klara av 160 olika uppgifter. Ju fler du får rätt på, desto bättre blir ditt medelvärde på högskoleprovet första gången, andra eller kanske tredje gången. Om du tar en kurs med oss så kan du spara tid och pengar på att ta om provet bara för att du inte kom förberedd. Vi vet av erfarenhet att den som tar vår onlinekurs kan göra bättre ifrån sig på de olika delarna helt enkelt för att han eller hon känner igen sig.

Vad består högskoleprovet av?

Du behöver veta vad högskoleprovet består av för att kunna förbereda dig. Rent praktiskt så är det så att du kommer att skriva åtta delprov. Här får du delprov som till exempel delprov högskoleprovet ord. Man kan dela in provet i två stora delar där den ena är verbal och den andra kvantitativ. Varje del har 80 uppgifter som du ska lösa. Det kan röra sig om att förstå texter och ord i den verbala delen eller att klara matematiska uppgifter i den kvantitativa delen.

Nu kan det bli lite väl mastigt att sitta och skriva 80 uppgifter i ett block. Så fungerar det inte! Du får istället flera provpass. Varje provpass har 40 uppgifter som delas upp på fyra olika delprov. Mellan varje delprov så får du en liten rast då du kan ta det lugnt och rensa huvudet inför nästa del.

Vad behöver du öva på?

Vi kan erbjuda en HP-coach med 2.0 som hjälper dig vad du ska öva på. Läs mer om det här.

Det du givetvis vill veta är vad du behöver öva på. Det får du veta med vår kurs. Den kommer att ge dig frågor som ser ut precis som på det verkliga provet. Kursen är interaktiv och håller reda på vad du klarar och vad du behöver öva på. Du kommer också att få veta hur ditt snitt ser ut just nu. Om du vill få en högre poäng vid det verkliga provtillfället så gäller det att du övar på det som är svårt och att du drar nytta av våra smarta verktyg som hjälper dig att förstå hur du ska tänka och lösa uppgifterna.

Med vår kurs så ser du precis vad högskoleprovet består av. Du får praktiska uppgifter som gör att du lär dig hur du ska skriva provet effektivt och korrekt!