4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Hjälpmedel högskoleprovet

Vi hjälper dig komma förberedd till högskoleprovet. Prova vårt verktyg gratis, ange din mejladress nedan.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Hjälpmedel högskoleprovet tillåter

Det är viktigt att veta precis vilka högskoleprovet hjälpmedel som är tillåtna. Om du av misstag tar med dig något som är förbjudet så kan du bli ombedd att lämna och då får du vänta till nästa provtillfälle. Men något som många missar är att det finns hjälpmedel som inte är fysiska men som ändå gör susen. När du förbereder dig med vår kurs för högskoleprovet så kommer du att få verktyg som du stoppar in i huvudet. Du kommer med rätt tänk och vet hur du ska angripa de olika delarna. Det kan leda till högskoleprov resultat som är bra mycket bättre än vad du hade räknat med!

Ta inte med otillåtna hjälpmedel till provet

Miniräknare och högskoleprovet är inte en bra kombination. Du får inte ta med dig den här typen av hjälpmedel. År 2016 så kom meddelandet om att den som tar med sig otillåtna hjälpmedel till provet riskerar att bli avstängd under två år. Om du vill komma in på en kurs till hösten så är det ju verkligen trist om du inte lyckas med detta på grund av att du var slarvig och tog med dig en miniräknare eller något annat som kan tolkas som fusk.

En annan sak som du kanske inte har tänkt på är att den som blir anmäld för fusk på provet kan riskera både böter och fängelse på upp till ett halvår. Det är med andra ord inte värt att försöka snegla på andras prov då du skriver ditt.

Förbered dig med mentala hjälpmedel

När du tar vår kurs online så får du dels ta del av frågor från gamla högskoleprov och dels en massa viktiga hjälpmedel. Du kan till exempel friska upp minnet och lära in formler för matte som du helt hade glömt bort. När du vet vilka delar som kräver vilka formler så blir det mycket enklare att ta provet. Det här är också en form av hjälpmedel som är tillåtet. Du kan se till att öva in provet så att delarnas struktur och krav är tydliga för dig. Då behöver du verkligen inte fundera på vad bordsgrannen svarar.

Bara det att du vet hur frågorna ska besvaras kommer att spara dig tid och oro. Du tar varje del med säkerhet och gör ditt bästa. Tänk logiskt och använd de formler och tankesätt som vår kurs visar dig. Genom att öva många gånger om innan det blir på riktigt så är du varm i kläderna. Även om frågorna inte är precis desamma så är svar-tekniken det. Du tänker på samma sätt och jobbar metodiskt. Det är det bästa hjälpmedel för högskoleprovet som du någonsin kan använda dig av. Ingen kan ta det ifrån dig och chansen till att det här kommer att ge dig en högre poäng är mycket god.

Kom utvilad med energi

Man får ta med sig mat så glöm inte bort att ha dryck och annat med dig. Det här kommer du att behöva mellan provtillfällen. Ta med sådant som du blir på gott humör av. Att känna energi och kraft är viktigt som hjälpmedel för att lyckas med provskrivningen. Se också till att du får ordentligt med sömn dagarna innan provet så att du kommer laddad och redo för att göra ditt bästa.

Fortsätt läsning om Allakandos HP möjligheter.