4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Högskoleprovet avgift ligger på 450 kr för anmälan

Det kostar att skriva högskoleprovet då det behöver finansieras. Vill du prestera ännu bättre kan ni använda vårt verktyg, ange din mejladress nedan och prova gratis.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet avgift

Högskoleprovets kostnader finansieras av avgifter. Det betyder att du måste vara med och betala för kalaset. För varje gång som du vill ta provet så måste du betala en högskoleprovet avgift på 450 kronor. Om du vill få en lägre kostnad för högskoleprovet så gäller det alltså att du bara tar det en gång. Men nu tänker du som många andra att det knappast blir möjligt då få lyckas med hög poäng vid första försöket. Vi hjälper dig att studera inför högskoleprovet med ett roligt, effektivt och säkert onlineverktyg. Vi tar upp gamla provuppgifter som gör att du kommer känna igen frågor på ditt prov.

Få ut så mycket som möjligt av din högskoleprovet avgift

Du kan faktiskt lyckas med att få hög poäng på högskoleprovet trots att det är ditt första försök. Att inte förbereda sig på rätt sätt är att ta risken för en högre kostnad för detta prov. Du får en lägre högskoleprovet avgift helt enkelt för att du inte kommer att behöva betala den mer än en eller kanske två gånger. Med tanke på att det fortfarande är så att en tredjedel av alla platser på högskolan tillsätts med resultaten från högskoleprovet så är det klart att du vill ta chansen.

Om du behöver detta provresultat så ska du ta vår kurs! Det här är ett säkert sätt att komma förberedd på. Med vår onlinekurs så kan du sätta upp ett mål. Du skriver in den poäng som du vill lyckas med. Nu kommer kursen att anpassas till denna poäng. Du kommer att fortsätta med nya frågor tills du når poängen. Det är det som gör att du kan få mycket hög poäng trots att det är första gången som du tar provet.

Känn igen frågor för att svara på rätt sätt på högskoleprovet

Med vår kurs så kommer du att få kunskapen som krävs. Vi ger dig de formler som blir aktuella i olika delar av provet och förklarar även hur dessa fungerar. Du får lära dig mer om hur du kan tänka på ord-delen. Många gånger så är det så att man genom att läsa frågan på rätt sätt snabbt kan svara rätt på den. Du spar tid för frågorna som du behöver räkna lite mer på och du kan känna dig lugn då du vet att du förstår provet.

Att känna igen frågorna och veta vad som krävs var är att komma till högskoleprovet med en bättre chans att lyckas på det. Du behöver inte gissa och chansa. Du vet vad som krävs och jobbar metodiskt genom varje del. När du är klar så vet du att du gjorde ditt bästa. Då kommer din högskoleprovet avgift att ha varit väl värd. Den blir en investering i dina kommande studier.

Om du måste ta om provet behöver du avlägga ny avgift

Om du redan har tagit högskoleprovet och vill höja din poäng så måste du alltså betala högskoleprovets kostnad på 450 kronor igen. Innan du gör det så är det verkligen smart att du tänker igenom hur du ska förbereda dig så att det här blir pengar som du inte kastar i sjön på grund av att du inte gör ditt bästa på provet.

Här kan du läsa fler frågor i vår FAQ.