4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Lär dig allt om högskoleprovet

Vi hjälper dig att både roligt och effektivt lära dig allt inför högskoleprovet.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Allt om högskoleprovet

Ett enda prov som får så stor betydelse… Det är lätt att bli nervös men du kan faktiskt lära dig allt om högskoleprovet med en smart kurs för högskoleprovet från Allakando. Istället för att ödsla energi på att gissa vad du bör veta så tar du snabbt reda på vad du behöver bli bättre på. Att veta i förväg vad som kommer att dyka upp på provet är att komma väl förberedd. Det är klart att du aldrig kan veta exakt vilka frågor som kommer och det finns inget högskoleprovet facit för kommande prov. Men varje års högskoleprov har samma struktur och samma typ av frågor. Det gör det möjligt att öva upp sig och skriva effektivt på prov-dagen.

Allt om högskoleprovet – Bättre resultat med förberedelse

Det är välkänt att förberedelse ger bättre högskoleprovet resultat. Högskoleprovets struktur går att lära sig. När du har övat med relevanta frågor som ser precis likadana ut som de som kommer på provet så känner du igen dig. Det är en stor sak i sig. Istället för att sitta och undra vad frågorna egentligen handlar om så vet du direkt hur du ska tänka. Det här spar dig tid och leder också till att du kan fokusera på ett bättre sätt. Med kunskap om högskoleprovet schema så vet du också hur själva prov-dagen kommer att se ut och det är viktigt.

Vad behöver du öva mer på? Vi har allt om högskoleprovet här

Ett vanligt misstag är att öva på frågor som man är bra på. Det här är lätt hänt. Du kommer ju att tycka att det är roligare att öva och få rätt svar. Men vi ser till att du inte fastnar i detta beteende. Med vår unika kurs så styrs du in på rätt spår. Vi låter dig inte missa det som du faktiskt måste öva på! Det är så du kommer att lära dig allt om högskoleprovet för du kommer inte att missa någon bit. Det som är svårare tar mer tid men du kommer att uppskatta att vi fick dig att kämpa med rätt delar av provet. Det har du nämligen igen då du kan göra så mycket bättre ifrån dig när det väl blir dags att skriva provet.

Allt om högskoleprovet, även tekniska detaljer

Det är viktigt att jobba med de olika delarna och se till att du har grundkunskaperna som krävs för att lösa problem. Om du till exempel har missat någon del av matten så är detta något som du måste ta igen. Vi hjälper dig med detta! Du kommer att få förklaringar och tips som gör att du greppar det matematiska tänket och sedan så kan du klara dessa delar av högskoleprovet så mycket bättre. Men det gäller också att lära sig allt om högskoleprovet rent tekniskt. Dels så är bitar som när det är dags för högskoleprovet anmälan och om vårens högskoleprovsresultat räknas med i antagning till sommarkurser viktiga. Och dels så behöver du veta hur du ska betala för att med säkerhet vara med vid nästa provtillfälle.

Du kan alltid ställa frågor. Vi har coacher som jobbar specifikt med högskoleprovet och som kan ge vägledning då du behöver den. I och med att du kan få stödet direkt online via chatt så kan du enkelt jobba inför ditt prov när du har tid. Dina förberedelser blir fokuserade och du kan också känna dig lugn och trygg av att faktiskt veta precis vad du bör jobba mer med och allt annat som kan få betydelse för ditt kommande resultat.