4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Högskoleprovet tips
Tips på hur du pluggar till högskoleprovet

Vi har samlat alla de bästa tipsen inför högskoleprovet i vår kurs. Skapa ett gratiskonto och ta del av alla våra tips inför högskoleprovet!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet tips

Du kan maxa nästa högskoleprov! Men hur ska du tänka för att lyckas med ditt mål? Här är några mycket värdefulla högskoleprovet tips som du bör komma ihåg då du börjar studera inför nästa prov…

Högskoleprovet tips 1:
Chansa inte på att du kommer ihåg!

Även om du har tagit provet förr och insåg vilka fel du gjorde så ska du inte chansa på att du kommer att minnas när du väl sätter igång med nästa provomgång. Ett viktigt tips inför högskoleprovet är att alltid förbereda sig. Om du väljer att läsa en bok, skriva tidigare prov på papper eller ta en interaktiv kurs är upp till dig, men någon form av förberedelse ska du investera i.

Högskoleprovet tips 2:
Plugga mot en poäng

Ett annat viktigt tips inför högskoleprovet är att vara medveten om vilken poäng man är ute efter. Om du redan har tagit ett prov så har du fördelen av att veta vilken poäng din insats ledde till. Nu kan du sätta den poäng som du vill få, ta vår kurs, och nå målet!

Högskoleprovet tips 3:
Öva på det som är svårt

Lägg inte tid på de delar som du kan. Det är mänskligt att vilja glänsa lite och känna att det går bra, men inför nästa prov så är detta meningslöst. Det är frågorna som är svåra som kräver din uppmärksamhet. Det är dessa som du måste ta dig igenom. Välj vår interaktiva kurs för att få hjälp med instruktioner och av en coach som kan visa dig hur du ska tänka och vad det är som du måste kunna för att få rätt.

Högskoleprovet tips 4:
Famla inte i mörkret, ta hjälp!

Om du upptäcker att du inte klarar att förbereda dig själv eller ens i grupp med vänner så ska du veta att detta är mycket vanligt. Du kan ju inte förväntas ha koll på exakt allting som krävs och ett tips högskoleprovet blir tydligare av är att ta hjälp. Om du behöver en privatlärare för några lektioner så kan det vara det värt. Du slipper bli frustrerad och du kommer att förstå problemen som ska lösas.

Högskoleprovet tips 5:
Öva på högskoleprov varje dag

Det är bättre att öva lite varje dag med god energi än att sitta flera timmar i sträck och till sist bli så seg i huvudet att man inte är säker på vad det frågas om. Planera att studera i god tid så att du kan dela upp dina studietillfällen över en längre tidsperiod och hinner med att ge varje del tillräckligt med uppmärksamhet.

Högskoleprovet tips 6:
Jämför dig inte med andra

Det här är ett väldigt viktigt högskoleprovet tips då det är rätt så vanligt att man till och med blir nedstämd då det verkar gå så lätt för kompisarna. Undvik att diskutera poäng med andra och ta vår kurs. Höj din poäng och inse att du kan om du vill, detta oberoende av vad dina vänner sysslar med.