4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

När får man svar på högskoleprovet?

När man har skrivit klart ett högskoleprov så vill man veta hur det gick. En del tycker att det är svårt att vänta 4 veckor på att få ett mejl med högskoleprovet svar, och det går faktiskt att luska ut resultatet snabbare.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
När får man högskoleprovet svar efter prov?

Du behöver inte anteckna dina svar under själva provet för det ska ges en stund efteråt till att överföra dessa till ett kontrollpapper. Det här är bra eftersom du inte frestas att göra detta då du bör lägga ner tid på att svara och gå igenom dina svar igen.

Om du vill veta snabbt hur det gick

Facit för provet brukar publiceras samma kväll som man tar det. Om man har skrivit ner sina svar på kontrollpappret så kan man alltså se hur det gick. Det är inte så svårt att räkna ut vilken poäng det blir, men slutgiltig poäng kommer 4 veckor senare efter det att varje prov har rättats i Umeå.

Något man måste tänka på är att vara noga med att markera svar tydligt. Det är inte att rekommendera att fylla i flera och sedan sudda. Om det vill sig illa så kan det bli så att felaktigt svar registreras trots att man menade ett annat svar. Undvik att fylla i svarsalternativ innan du är säker på vad du väljer så att du slipper få problem med felregistrerade svar. Man kan nämligen inte överklaga dessa, och att missa poäng på detta vis är verkligen ingen höjdare!

Hur detaljerat högskoleprov svar får man?

Det är också viktigt att veta att man bara får veta om man svarade rätt eller fel på varje fråga. Du ser vilken del frågan tillhörde men du kommer inte att se exakt vad den gick ut på. För att få veta det så måste du ta en titt på en kopia av provet. Det här kan ju vara av vikt om det är så att du vill använda ditt högskoleprov svar för att plugga till nästa chans. Men du ska veta att du får precis samma hjälp med vår onlinekurs. Du kommer nämligen att ta ett prov och sedan så registrerar mjukvaran dina fel. Därefter så kommer du att få övningar från de delar som du inte klarade så att du kan förbättra dig till nästa omgång.

Efter 4 veckor så vet du med säkerhet om du klarade din målpoäng. Om du inte gjorde det så ska du inte bli nedstämd. Vår onlinekurs finns här för att hjälpa dig höja nästa gång, om du inte höjer så blir det pengarna tillbaka!