4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Studera till högskoleprovet

Här hittar du allt du behöver för att studera till högskoleprovet och nå toppresultat. Skapa ett gratiskonto och börja studera till högskoleprovet nu!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Studera till högskoleprovet

När man vet att resultatet kommer att avgöra om man kommer in på önskad universitetsutbildning så kan det minst sagt kännas nervöst. Om man vill lyckas och få ett bra resultat så ska man studera till högskoleprovet. Det här är ett test som kräver förberedelse.

Studera inför högskoleprovet med kurs

Det enklaste är att ta Allakandos kurs. Här behöver du inte själv skriva ut gamla högskoleprov eller leta i lådor efter matteböcker med formler som du har glömt. Kursen är gjord för att du ska kunna plugga till provet på ett så effektivt och bra sätt som bara möjligt. Du kommer att få testa dig själv på ett tidigare prov och du ser genast vilken poäng du hade fått.

Du kommer också att kunna sätta upp ditt eget mål. Det här kan vara en viss poäng eller kanske den utbildning som du siktar på. Kursen är gjord för att ge dig information om hur du ligger till i relation till ditt mål. Det här är något som gör att du kan plugga på ett mycket mer motiverat sätt och ge järnet tills du har klarat det.

Lär dig mer om god tidsplanering när du studerar till högskoleprovet

Förutom viktiga strategier och fokus på de frågor som du svarar fel på så kommer du också att lära dig mer om hur du ska planera din tid under provet. Varje del ger dig 55 minuter till ett tjugotal frågor så det gäller att inte fastna. Ibland så måste man inse att det är bättre att jobba vidare med nya frågor om man verkligen inte förstår den som man läser och sedan komma tillbaka om det blir tid över. Med vår kurs så kommer du att se hur du planerar på rätt sätt för att få maximal tid över till det som kräver lite mer av dig.

Studera högskoleprov från tidigare år

Genom att studera högskoleprov från tidigare år så kommer du att förstå mycket även om det kommande provet. Det är till exempel så att strukturen för de olika delarna alltid förblir densamma. Därmed så behöver du inte gissa på vad som krävs i en viss del. Den har alltid samma typer av frågor. Det enda som förändras är detaljerna.

Om du drar nytta av vår kurs och använder den fullt ut så kommer du att få öva på verkliga frågor från tidigare år. Vi ger dig pedagogiska förklaringar så att du ser det mönster som faktiskt finns i provet på ett tydligt sätt. Det här är också något som hjälper dig att spara tid då du många gånger kan svara utan att först sitta med beräkningar. Med våra tips och strategier så kan du besegra högskoleprovet och få den poäng som du satt upp som mål redan vid första provtillfället!