4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Kan alla söka till högskoleprovet?

Två gånger per år så har man chansen att skriva högskoleprov. Det här kan vara vägen in till den högskoleutbildning som man är ute efter.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Kan alla söka till högskoleprovet?

Då gymnasiebetygen inte räcker så får man en ny chans genom att söka till högskoleprovet. En del tycker att det här är fel och menar att det är för lätt att knipa en plats på högskolan med provet. Men den som har tagit provet vet att det inte nödvändigtvis är så enkelt att få den poäng som man behöver.

Alla kan skriva högskoleprov

Något som är mycket bra med detta prov är att alla kan ta det. Du kan till och med skriva det då du går på högstadiet eller efter att du har avslutat din gymnasieutbildning. Många väljer att ta provet det sista året på gymnasiet. Då är man ofta bättre medveten om vad man vill göra framöver och vilken poäng som kommer att krävas för att komma in med denna alternativa väg.

Ta en kurs för att få hög poäng

Men finns det sätt att komma omkring svårigheterna med att få hög poäng på provet? Ja, det gör det! Det här kan verkligen bli din räddning om du bara ser till att plugga. Vår kurs är ett självklart val för dig som vill jobba på ett målinriktat sätt och som är villig att sätta dig in i högskoleprovets olika delar och utmaningar för att på så vis besegra det. När du väljer att ta det här provet så ska du inte chansa, du kan få ett bra resultat om du vill!

Tänk på att söka till högskoleprovet i tid

På hösten och under våren så har man en lucka då man kan anmäla sig och betala för provtillfället som kommer. Det här är en lucka på cirka två månader som man inte vill missa. I och med att det alltid är lite olika datum för själva provet så gäller det att kolla upp vad som gäller för det aktuella året. Du ska också tänka på att man måste betala i tid. När den sista anmälningsdagen kommer så kan man bara betala med kreditkort så långt. Allakando hjälper dig inför högskoleprovet – att studera inför, när det är dags för anmälan, vad gäller datum och när facit/svar kommer ut.

Om du missade att anmäla dig

Om du missade att anmäla dig till nästa prov så finns det inte så mycket att göra. Du får snällt vänta ett halvår. Under denna tid så kan du ju börja med förberedelserna om du vill. Låt oss säga att du vill ta provet till våren. Då kan du sätta igång under vintern med vår kurs och beta av övningar och ämnen i lugn och ro. När det väl blir dags att söka till högskoleprovet igen så är du redo att ta det med bravur.

Har du misslyckats med tidigare prov så ska du veta att vår kurs är särskilt attraktiv för dig. Den kan nämligen hjälpa dig med en rejäl höjning. Du sätter själv upp det mål som du har. Välj den poäng som krävs för utbildningen som du ska söka till och följ kursens instruktioner för att nå den!