4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Nervositet inför att skriva högskoleprovet?

Vi hjälper dig förbereda dig inför högskoleprovet! Ange din mejladress nedan och förbered dig inför att skriva högskoleprovet!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Nervositet inför att skriva högskoleprovet

Kanske känner du dig så stressad inför prov-dagen att du undrar om du kommer att svimma då det hela väl drar igång. Det är lätt att jaga upp sig inför ett prov som trots allt kan få så stor betydelse. Men det är viktigt att du lugnar ner dig. Om du kommer lugn och sansad till högskoleprovet så kommer det att gå bättre. Förbered dig med vår kurs online och gör sedan ditt högskoleprov med vetskapen om att du gör ditt allra bästa. Det är något som kan leda till att du slutar oroa dig och tar varje del bit för bit. Med vår kurs så kan du skriva högskoleprovet med fina resultat och höja till den nivå som du behöver för att komma in på önskad utbildning.

Då det är mycket som hänger på att skriva högskoleprovet

För vissa så är det mycket som hänger på högskoleprovet. Kanske är det så att du måste skriva det för att ha en chans att komma in på önskad utbildning. Hellre än att lägga ner en massa tid på att läsa upp kurser så kan du ta detta prov och komma in via högskoleprovkvoten. Då du vet precis vilken poäng du behöver så kan du plugga målinriktat. Istället för att tänka på vad som händer om du inte klarar poängen så fokuserar du på vad du måste lära in.

Vår kurs är målinriktad och den är skräddarsydd för varje deltagare. Du kommer att koncentrera dig på bitarna som du är svag på. Det gör att du kan förbättra ditt resultat redan innan du tar det faktiska provet. Vi ger dig test-prov där du får se hur du har utvecklas. Då vet du också vilken poäng du ligger på. Det gör att du kan lugna ner dig och inte oroa dig för att det alls inte kommer att gå. Om du är förberedd så kommer det att gå!

Skriva högskoleprovet med självförtroende

Det är viktigt att ta högskoleprovet med självförtroende. Om du tänker att du inte kan så blir det kanske också så. Att vara nervös är normalt men då stressen och oron får ta överhanden så kan det leda till att det går sämre än vad det annars hade gjort. Då du tar provet om och om igen med vår kurs så blir du van vid det. Du vet hur lång tid det tar för dig och därmed så behöver du inte sitta och se på klockan då det blir på riktigt. Att hela tiden snegla på tiden är också något som man kan bli mer nervös av.

Tänk på blodsockret när du skriver högskoleprovet

För att du ska känna dig lugn och trygg när du skriver provet så behöver du också tanka kroppen med lite gott då och då. Frukt och nötter ger energi som räcker lite längre. Men det är klart att du även kan ta med dig något som gör att det blir extra kul att skriva högskoleprovet som till exempel din favoritchoklad.

Läs mer om Allakando och högskoleprovet här.