4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Öva på räkneregler inför högskoleprovet

Vi hjälper dig att med effektiva metoder och pedagogiska genomgångar gå igenom de olika räknereglerna som används på högskoleprovet.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Öva på räkneregler inför högskoleprovet

Hur ska man tänka då man sätter sig för att skriva ett högskoleprov? Man ska tänka en bra bit i förväg. När du vet vad som väntar så är chansen till ett bra resultat större. Du behöver öva flera gånger på HP för att bli bra. Detta oavsett om du alltid har varit bra på matte eller om du först nu tänker ta tag i det här ämnet. Ett sämre betyg i matte i skolan betyder inte att det kommer att gå illa på högskoleprovet. Men det här är en signal om att du kommer att behöva se över de räkneregler högskoleprovet kräver så att det här inte kommer som en överraskning.

Repetera räknereglerna för provet

Ett riktigt bra tips som alla som ska ta högskoleprovet kan dra nytta av är att repetera räkneregler. Det är några utvalda delar av matematiken som till exempel algebra som med säkerhet dyker upp. Det är också specifika formler som alltid blir aktuella. Med vår kurs så kommer du att få öva på dessa. Vi går igenom formler med videopresentationer och länkar instruktionerna till rätt del av provet. På så vis så går du snabbt och lätt mellan frågor och förklaringar. Du kan koncentrera dig på en bit i taget och se fördelen med att verkligen gå lite djupare in på de delar som du är svagare på.

Räkna snabbt och lätt när du övar på räkneregler högskoleprovet

För att skriva provet snabbare så kan man lära sig att känna igen vilka uppgifter som man inte behöver sitta och räkna på. Det finns ju frågor som enbart kräver logik. Om du kan känna igen den typen av frågor så går det snabbare att skriva. Dessutom så är det många som jobbar på det sättet att de hoppar över frågor som är lite svårare för att komma tillbaka till dem när resten är klart. Det kan kännas mindre stressande att först ta tag i det som är lättare och sedan med den tid som finns kvar även ta tag i svårare frågor. Med mindre stress så kan det bli fler rätt helt enkelt.

Akuta insatser när det inte räcker med att öva som vanligt på räkneregler

Om det är så att du är veckan innan provet och inser att du inte hinner ta en kurs så är det bra om du repeterar de räkneregler högskoleprovet kommer att kräva i de matematiska delarna. Gå igenom räknereglerna så att du kan de som ett rinnande vatten. Kanske får du acceptera att det inte blir ett så bra resultat som du hade hoppats då det faktiskt är så att du inte kan vissa regler och därmed inte bara kan repetera. Då kan du komma tillbaka till oss och träna i god tid inför nästa prov. Du kan då sätta den poäng som du vill höja till och sedan jobba på ett målmedvetet sätt för att lyckas.