4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Hur förbereder man den ordkunskap högskoleprovet kräver?

Det finns flera bra sätt att öva upp ordkunskapen på. Vår onlinekurs är ett snabbt och effektivt verktyg.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Hur förbereder man den ordkunskap högskoleprovet kräver?

När det är några veckor kvar till provet så gäller det att sätta fart. Om du vet att du behöver bli bättre på att läsa och förstå ord så är vår onlinekurs perfekt för dig. Den kommer att hjälpa dig att läsa snabbare och också ge dig den ordkunskap högskoleprovet kräver. Det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att kunna varje ord som är med i nästa prov. Men du kan räkna med att veta hur du ska avgöra vad som är troligt i ett visst sammanhang och vad som inte är det.

Börja med vår kurs!

Vi vill mena att vår kurs är en av de effektivaste metoderna som finns för att klara ett ordkunskap högskoleprovet test. Det beror på att den är gjord för att ge dig personlig hjälp. Du kommer att få pedagogiska förklaringar på hur du ska tänka samt tipsen som du verkligen kan använda dig av då det gäller. Kursen håller ordning på dina framsteg så att du kan se när du når en nivå som motsvarar den poäng som du är ute efter.

När du jobbar med ordkunskapen med vår kurs så får du övningarna som du behöver. Det kan kännas lite svårt men när du väl blir bra på en viss del så kommer du också att uppskatta att det här faktiskt ger dig chansen till en verklig höjning. Du behöver ju inte plugga de delar som du redan är bra på och tiden är dyrbar då man har så mycket annat att stå i.

Dagens ord

En rolig lek som man kan leka med vänner inför högskoleprovet är dagens ord. Varje dag så får alla komma med ett svårt ord. Under dagen så försöker man använda det i olika sammanhang. Det här är något som kan påverka den högskoleprovet ordkunskap som man kommer med på prov-dagen. Dessutom så är det ofta riktigt kul att leta ord som man ska bjuda vännerna på, och att hitta på intressanta meningar där man använder dem.

Lyssna på intressanta poddar

Om du tycker att det är jobbigt att läsa för mycket så ska du inte missa den ordkunskap man kan få genom att lyssna på poddar. Inte på lättsamma saker som kretsar kring nöje och underhållning. Om man istället väljer en podd som kanske beskriver en historisk händelse eller diskuterar vad som händer politiskt i världen så kommer man att få en massa intressanta uttryck. I början så får man antagligen slå upp vad det handlar om, men efter ett tag så kommer orden att bli en del av ens vokabulär. Det här är verkligen ett bra sätt att förbereda för den ordkunskap högskoleprovet är ute efter.

Om inget annat så kan det att man hör poddar om olika ämnen göra att det blir lättare att förstå sammanhanget i en text. Man kan snabbare känna igen ord och se om de passar in i texten där det finns luckor.