4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Du kan förstå de svåra ord högskoleprovet bjuder på

De svåra ord högskoleprovet har är helt enkelt ett test på din läsförståelse!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Svåra ord högskoleprovet

När man inte behöver ta högskoleprovet så kan man skratta gott åt en del uttryck som dyker upp i ORD delen. Det här är knappast sådant som förekommer i vanligt talspråk eller som man normalt sett använder då man uttrycker sig i skrift. Men meningen med ORD delen är inte nödvändigtvis att du ska kunna en massa mossiga ord eller konstiga uttryck. Det man är ute efter är att se om du har den bildning som krävs för att förstå ett sammanhang.

Hur bra är du på att förstå text?

När du ser ORD delen ur denna vinkel så inser du att det är viktigt att jobba just med läsförståelsen, det vill säga att förstå sammanhanget i en text. När du gör det så kan du ganska snabbt räkna ut vilket ord som ska fylla en lucka i texten. Du bör kunna höra vad som låter helt fel och då kan du definitivt komma fram till vad som blir rätt utan att känna till ordet sedan tidigare.

Hur snabbt läser du?

Ibland så kan man uppleva att svåra ord på högskoleprovet blir ännu svårare för att det känns svårt att fokusera när man måste ta sig igenom en längre text snabbt. Även om man är bra på att läsa så kan stressen göra att man inte tänker lugnt och sansat. Här har vi sett att vår kurs är till stor hjälp just för att den ger övning som man behöver för att kunna läsa snabbt.

Ta reda på hur snabbt du läser och se om du kanske kan öka på din takt. Vi vet att det är möjligt att på kort tid bli så mycket bättre på att läsa snabbt och fortsatt förstå vad det är som man läser. Just det att du får öva ordentligt innan det blir på riktigt gör att du kan slappna av med vetskapen om att du kommer att hinna med även då stoppuret tickar.

Lär dig fler ord inför högskoleprovet

Det är också så att du kan lära dig många nya ord på kort tid. Det här kan du göra fokuserat genom att ta vår kurs och få verktygen som krävs såväl som att på fritiden lägga ner lite mer tid på att ta till dig material som inkluderar ett rikare ordförråd. Man kan lära sig mycket även då man har ett radioprogram på i bakgrunden. Det är förstås också mycket bra att läsa mer då man vill berika sitt ordförråd.

När man läser texter som handlar om olika ämnen så kommer man på ett lättsamt sätt att få in nya uttryck. På så vis så kan man komma att känna igen svåra ord högskoleprovet kommer med då man känner igen dem från de olika texterna som man har förberett med. Ta för vana att läsa en mer akademisk text varje dag för att få snabba resultat.