4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Tips för att få den ordförståelse högskoleprovet kräver

Öva din ordförståelse inför HP och lär känna igen mönstret.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Ordförståelse högskoleprovet

Det finns flera sätt att förbättra ordförståelsen på. Vi omges dagligen av ord och alla har ett grundförråd av ord som räcker för att kunna bli riktigt bra på de delar av högskoleprovet som kräver ord- och läsförståelse. Om du känner att den ordförståelse högskoleprovet kräver är för krävande så bör du ta vår kurs. Vi hjälper dig att förstå snabbt och lätt. Du får också bygga på ditt ordförråd så att du kan känna dig säker då du skriver provets språkdelar.

Ta vår kurs för att öva på ordförståelse högskoleprovet!

Till att börja med så bör du ta vår kurs för att bli bättre på att läsa och på att förstå ord. Vi ger dig övningar som är till för att klara den ordförståelse högskoleprovet kräver. Du kommer att se att man faktiskt inte behöver en ordbok på prov-dagen. Många ord kommer med prefix och andra ledtrådar som gör att du snabbt kan lista ut vad det handlar om. Vi visar dig tricks och knep som du kommer att få stor användning av.

Viktigt med god läsning för bättre ordförståelse

Ord som står helt för sig själva kan bli obegripliga men i ett sammanhang så känner man plötsligt igen uttrycket då man inser att man har hört det förr. Det här är något som man ska komma ihåg. På högskoleprovet så har man stor nytta av att vara duktig på att läsa. Läsförståelsen påverkar hur man klarar av högskoleprovet ordförståelse. Det är också därför som vi ger hjälp med att läsa snabbare och att förstå sammanhang i det som man läser.

Det här är något som kräver övning. Om vår kursmjukvara märker att du inte är så bra på ord så får du möjlighet att träna upp detta. Du kan på mycket kort tid bli riktigt bra på att läsa och på att förstå ord som är nya för dig. Det här blir till och med kul att syssla med då du får upp tekniken. Du kan vara helt övertygad om att man inte måste ha högsta betyg i svenska för att lyckas med detta!

Den ordförståelse högskoleprovet inte kräver

Låt oss vända lite på begreppen. Man kan ju stressa upp sig hur mycket som helst över att man kommer att utsättas för ord som ser ut som om de kom från ett annat språk. Men faktum är att det finns en hel del ord som du verkligen inte behöver kunna. Med vår kurs så visar vi dig att du kan lita på ditt logiska tänkande och faktiskt upptäcka sådant som är rena rama tramset. Du blir lugn och kan räkna bort en hel del uttryck vilket ytterligare stärker ditt val som kommer att bli det rätta.

Alla kan höja poängen på högskoleprovet! Det bevisar vår kurs gång på gång. Hälften av provet är till för att testa språk och läsförståelse. Med övning så kommer det att gå bra även för dig som normalt sett inte slukar böcker och tidningsartiklar.