4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Högskoleprovet ordtest
Gör ordtest och se vad du får på högskoleprovet!

Vi hjälper dig att öva på ordtest på orddelen av högskoleprovet och förstå ord du inte hört tidigare. Kom igång gratis och ange din mejladress nedan.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Plugga med högskoleprovet ordtest

Det kommer att komma en massa ord på kommande högskoleprov, hur kan du se till att du kommer att svara rätt på deras betydelse? Med högskoleprovet ordtest så kan du bli bättre på delen som handlar om ordförståelse. Det är inte nödvändigtvis så att du måste sitta och plugga glosor. Precis som med matematiken så kan det vara en stor hjälp att förstå hur man kan lista ut vad ett ord betyder med associationer.

Ordtest högskoleprovet: Ord som du kan utan att tänka på det

Det finns ord som du kan utan att först tänka på det. Ta ett ord som provokation. Kanske vet du vad som menas med att provocera? De här orden är ju nästan identiska och genom att leka lite med orden i olika form så kommer du fram till svaret. Så på grund av att du kunde meningen med att provocera så förstår du vad en provokation är. Såhär kan man göra med många ord. Ibland så kan det vara så att du vet vad ordet betyder på engelska. Om det dyker upp ett ord som modest så kanske du har referensen modesty på engelska varpå du lättare kan välja rätt förklaring till ordet.

Få in fler ord till provet

Med högskoleprovet ordtest så kan du få in fler ord. Det här fungerar givetvis lite som när du pluggar glosor i engelska. Ju mer du läser och övar, ju fler ord får du koll på. Om du bara har läst eller hört ett ord en eller två gånger så kommer du antagligen att minnas det. Men det gäller att börja i tid. Att försöka pressa in en massa uttryck och ord dagarna innan provet blir bara jobbigt. Vi rekommenderar att du börjar med vår kurs online i tid. Då kommer du att kunna testa dig själv med jämna mellanrum samtidigt som du använder dig av våra verktyg för att höja din nivå.

Bli bättre med skräddarsydda högskoleprovet ordtest

Det är viktigt att du utmanas på rätt sätt. Det finns delar av högskoleprovet som är enklare för dig. Dessa är roligare att öva på eftersom du hela tiden klarar frågorna. Med våra högskoleprovet ordtest online så får du bara frågor som är svåra och då blir du bättre. Det är många som menar att det verkliga provet kändes lätt då de hade jobbat i några veckor med vår kurs online. Det är en fördel och något som kommer att få din prov-dag att framstå som så mycket enklare.

Vad kan du göra för att lära in fler ord mer än att bara ta ordtest högskoleprovet?

Vi ger dig övningar där du får läsa och på ett naturligt sätt få in fler ord. Du kan också försöka jobba med korsord. Dessa finner du online eller i vanliga dagstidningar. Om du varje dag läser lite mer och även lyssnar på radioprogram så kommer du automatiskt att lära in fler ord. Försök att ägna dig åt material som du normalt sett inte lyssnar på eller läser. Det gör att du får nya uttryck.

Med vår kurs så kommer du att plugga på rätt sätt och det ska du se i de högskoleprovet ordtest som vi ger dig. Just det att du kommer att få veta hur det går och om du höjer din poäng är något som är viktigt. Du kan ju inte komma ihåg varje ord som är nytt för dig. Det är först då du ser resultaten som ditt självförtroende växer och du kan ta det verkliga provet med lugn och ro.