4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Lär dig de ord högskoleprovet kommer att testa dig på

Det är nämligen så att högskoleprovets ORD del kommer med förslag som är helt fel. Om man lär sig känna igen dessa så kan man med uteslutningsmetoden finna rätt uttryck.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Lär dig de ord högskoleprovet kommer att testa dig på

Kan man lära sig alla högskoleprovet ord som kommer att dyka upp? Nej, det är klart att man normalt sett inte gör! Det är verkligen bra att man inte behöver göra det för att klara ORD delen. När du tar vår högskoleprovskurs online så kommer vi att visa dig hur du på bästa sätt tar dig igenom den läsförståelse som krävs, och hur du kan lista ut vad som är rätt svar utan att själv vara en levande ordbok.

Bli bättre på läsning och ord

Du kan helt klart träna ord högskoleprovet. Det kräver att man förstår, men du behöver inte uppleva stress för att det rör sig om tusentals uttryck som du aldrig har hört förr. Tanken med högskoleprovet ord är mer att man ska förstå ett sammanhang och kunna lista ut vilken fras som passar in. Även om du stöter på ett ord under högskoleprovet orddelen som du aldrig förr har läst eller hört så bör du kunna lista ut vad det betyder eller om det inte hör ihop med meningen.

Något som är viktigt för att lyckas med ORD är att man kan läsa snabbt och korrekt. Om du läser för långsamt så finns det risk för att du inte hinner med och att du därmed förlorar poäng. Vi hjälper dig att läsa snabbare och att samtidigt förstå vad du läser. Du kan också öva på ord till högskoleprovet genom att testa dig på gamla prov. Det är något som du får med vår onlinekurs och som gör att du blir skarpare på denna del.

Viktiga tricks och tips

Vi vill påstå att man många gånger inte alls måste känna igen ett ord för att förstå att det är det korrekta. Metoder som går ut på att man känner igen ett ords mening genom att kunna lite om saker som prefix är också hjälpsamma.

Vi visar dig hur du kan lösa högskoleprov ord med hjälp av smart strategi. Det här är något som ger dig större självsäkerhet när du sitter med högskoleprovet ord och som också bidrar till att du kan lösa uppgifterna snabbare under själva prov-dagen.

Läs mer inför högskoleprovet!

Det är klart att det också är bra att öva på ord inför högskoleprovet genom att läsa mer. De högskoleprovet ord som kommer att dyka upp finns i nyheter, i böcker och faktiskt också i program som man kan lyssna på. Ta dig tid till att läsa eller lyssna på program som handlar om akademiska ämnen som historia, politik och annat där det finns ett ordförråd som du normalt sett inte utsätter dig för. När du gör detta dagligen så kommer du utan att ens tänka på det fiska upp många bra uttryck och fraser som med stor sannolikhet kan komma att dyka upp i ORD delen på nästa högskoleprov ord test.