4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Vad ingår i en mattekurs för högskoleprovet?

Allakando kan hjälpa er med mattehjälp och högskoleprovet – registrera din mejl nedan och prova gratis.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
mattekurs för högskoleprovet

Kan du få ett bättre resultat på högskoleprovet med en mattekurs? Det beror på vilken mattekurs för högskoleprovet du tar! Med vår kurs så kommer du att få så mycket mer än övning på matematiska problem. Vi jobbar med en helhet där din förståelse av provets struktur är minst lika viktig som att du har koll på nödvändiga formler. Oavsett om du tar en kurs online eller väljer en intensivkurs i matte på din ort så kan du räkna med att den kommer att ge dig ett försprång. Du kommer att känna igen dig då du väl tar högskoleprovet och du behöver inte känna dig stressad.

Formler som du måste kunna

I en mattekurs för högskoleprovet från oss så kommer du givetvis att få de formler som du måste ha för att kunna lösa problem. Det här är matte som du redan har klarat av men som kan behövas plockas fram igen. Det finns saker som du har glömt och så är det inte så ovanligt med elever som helt har missat vissa bitar. Som tur är så måste du inte studera in en hel mattekurs för att få bra poäng på högskoleprovet. Vi kommer att skräddarsy kursen så att den ger dig de formler som du måste kunna.

Det som känns svårt blir lätt då du får förklaringar som du kan förstå. När du jobbar på ett målmedvetet sätt med utvalda delar så kan det ge mycket snabba resultat. Det blir roligt att plugga när du känner att det går framåt. Det kommer du att märka eftersom du börjar svara rätt på frågorna som vi testar dig på.

Det som är så smart med våra kurser för högskoleprovet är att de får dig att känna igen frågor och formler som hör ihop. Du behöver inte leta febrilt i hjärnan efter rätt tänk då du ska ta provet. Du vet precis vad som kommer att krävas i vilken del och det är en fantastisk fördel som kan leda till mycket bättre resultat.

För våra upplägg, läs mer här.

Lär dig att uppskatta på rätt sätt

Förutom formler så kommer vi att visa dig hur du ska klara av kvantitetsfrågorna på ett smidigt sätt. Här kan det också vara så att du behöver räkna och då visar vi dig hur du ska göra det. Det känns tryggt då du kan känna dig säkrare på om du faktiskt har rätt utan att räkna eller om du borde räkna för att komma fram till rätt svar. Genom att prata om metod och hur du ska tänka så fastnar kunskapen och du kan därmed få bättre resultat på högskoleprovet.

Vad är det de är ute efter?

En sak som den som inte förbereder sig ofta undrar är vad de egentligen är ute efter. En mattekurs för högskoleprovet måste visa dig vad som efterfrågas i de olika delarna. Det kan ju kännas förvirrande då man inte är säker på hur man ska räkna, om man ens ska det. Med tydliga instruktioner och förklaringar så får du grepp om provet och du förstår vad frågorna egentligen handlar om.

Se hur du ligger till

En annan sak som du får med vår mattekurs för högskoleprovet är insikt i hur du ligger till. Du kan se vilken poäng du skulle få om du tog provet idag. Du får också veta vilka frågor som du måste jobba mer med. Det här gör att du kan sätta ett mål och nå det. Det blir inga överraskningar och det är en styrka som du enbart får med en kurs som beaktar alla bitar av högskoleprovet.