4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

5 tips för att klara högskoleprovet

Vi hjälper dig att klara högskoleprovet! Skapa ett gratiskonto och börja din resa mot att klara högskoleprovet.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Klara högskoleprovet

Det här kan leda till att du känner stress och det är förståeligt. Du ska veta att du kan klara högskoleprovet men att det kräver att du förbereder dig med övningar. Allakando har tagit fram en unik kurs som är interaktiv och som fungerar. När du har genomgått vår kurs så är chansen att du får den nödvändiga poängen mycket god. Många gånger så kan det bli bra mycket mer än vad du hade räknat med!

Tips 1 – Kolla upp vilken poäng du verkligen behöver

Chansa inte på att du vet vilken poäng som du behöver på nästa högskoleprov. När du börjar med vår onlinekurs så kan du skriva in namnet på utbildningen så plockar vi fram detta åt dig. Nu kommer mjukvaran att pusha dig till detta resultat och låta dig få veta när du har nått den önskade nivån.

Tips 2 – Plugga inte mycket, plugga smart!

Det här är något som vi ofta upprepar. Du ska inte plugga mycket, du ska plugga smart! Det gör du med vår kurs som enbart kommer att utmana dig på de frågor som du inte svarar rätt på. Du får information om hur du ska räkna och tänka så att du förstår hur du till sist kan besegra provet.

Tips 3 – Prata med vår coach

Vi har en coach online som gärna svarar på frågor och som kan ge många bra tips till dig när du pluggar för att klara högskoleprovet. Dra nytta av detta för det kan leda till att du får information och vinklar som gör att det släpper och att du plötsligt inser precis hur du ska knäcka frågorna.

Tips 4 – Lär dig strategier

Allting behöver inte vara så svårt. Du kan få rätt svar utan att ens räkna ut det. Vi visar dig strategi och teknik som gör att du kan svara på frågor snabbare. Du kan också få hjälp med att läsa snabbare vilket kommer väl till pass under högskoleprovets språkliga delar.

Tips 5 – Jämför dig inte med andra

Det är ditt resultat som är av intresse, jämför dig inte med dina vänner. Om du ägnar tid till att se vad de har fått och vad de vill få så är det rena rama slöseriet med dina resurser. Du måste ägna uppmärksamhet åt dig själv och dina mål. Jobba målmedvetet och följ vår kurs. När du är klar med nästa högskoleprov så kan du ju skryta med poängen om det känns som en bra idé…

Kom ihåg dessa tips och lycka till med att klara högskoleprovet med en poäng som gör att du inte längre behöver känna dig nervös över att dina gymnasiebetyg inte tycks räcka till den önskade utbildningen.