4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Så lyckas du med hp provet – 6 tips

Det går att påverka poängen på HP provet genom att förbereda sig. Med vår onlinekurs så kan du räkna med höjning om du har tagit tidigare högskoleprov, om inte så blir det pengarna tillbaka!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
HP Provet

Här är 6 tips inför högskoleprovet (HP provet) som kan vara bra att tänka på då du gör dig redo för att skriva ditt livs prov:

1. Sätt upp ett mål inför hp-provet

Börja alltid med att sätta upp ett mål. Du behöver inte dela detta med någon annan. Den information som du fyller i via ditt konto för onlinekursen är konfidentiell. Ta reda på den poäng som krävs för utbildningen som du vill söka eller skriv in en poäng som du vet kommer att räcka för vidare högskolestudier.

2. Genomför ett gratis HP prov test

Börja med att genomföra det gratis högskoleprov test som du får med vår kurs. Det här är viktigt då det kommer att ge dig en god indikation om hur du skulle klara provet just nu. Dessutom så ger detta test vår kursmjukvara den information som krävs för att skräddarsy dina studier med rätt uppgifter.

3. Öva intensivt och ofta på hp prov

För många så är det bäst att öva intensivt inför HP och ofta hellre än att sitta många timmar i sträck. Logga in när du känner dig fräsch och utvilad och klara av de uppgifter som är svårast. När du är klar med detta så kan du ta en paus för att komma tillbaka senare samma dag eller kanske senare i veckan. Du väljer själv takt med tanke på när du ska ta högskoleprovet och hur mycket du måste lära in. Här får du gott stöd av vår kurs som visar dig din utveckling från studietillfälle till studietillfälle.

4. Planera hur du skriver hp provet

Glöm inte bort att det kan bli stressigt under testdagen. Det är viktigt att du skriver varje del med tanke på tid. Det finns frågor som du kan svara snabbare på, och så kommer det att vara uppgifter där du kan vilja lägga ner lite mer tid. Genom att skriva på rätt sätt rent tidsmässigt så kan du få fler poäng än vad du hade fått om du helt i onödan missat vissa frågor.

5. Ställ frågor till vår hp coach

Missa inte att vi har en coach tillgänglig. Ställ frågor som du har och se fram emot att få svar som ytterligare hjälper dig framåt mot en bättre poäng. Coachen kan visa dig vilka verktyg som du bör dra nytta av. Han kan också förklara mer om hur högskoleprovet fungerar och vad du kan göra för att bli bättre på kort tid.

6. Kom utvilad till hp provet!

När det väl har blivit dags att ta HP provet så kan du slappna av om du har tagit vår kurs. Få en god natts sömn innan det blir dags (inget festande kvällen innan!), och jobba sedan precis som du har gjort med kursen. Du kommer att uppleva att det blir så mycket roligare att ta detta prov när du kommer väl förberedd och med strategier och teknik som sparar tid och energi! Läs fler tips inför provet.