Högskoleprovet 2022

Högskoleprovet 2022

Anmälan för vårens högskoleprov 2022 öppnar i januari. Nytt för året är den nya åldersgränsen på 18 år. För att få skriva provet måste du ha fyllt 18, eller fylla 18 under samma kalenderår som högskoleprovet genomförs. Vi hjälper dig med förberedelserna inför högskoleprovet 2022 med vårt digitala verktyg!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert Villkor

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert Villkor

Anmäl dig till högskoleprovet 2022 i tid

Anmälan för högskoleprovet 2022 öppnar först i januari. Se till att inte missa anmälningsdagen då det inte går att anmäla sig i efterhand. Anmälningsdag för vårens och höstens högskoleprov publiceras här när datumen offentliggörs.

Viktigt att tänka på inför högskoleprovet 2022:

  • 2022 träder den nya åldersgränsen i kraft. För att få skriva provet måste du ha fyllt 18 år eller fylla 18 på samma kalenderår som högskoleprovet genomförs.
  • Anmälningsavgiften för högskoleprovet 2022 ligger på 450 kronor. Den avgiften ska nå UHR innan anmälningstiden gått ut. Du kan betala med bankgiro, VISA eller MasterCard.
  • Den sista anmälningsdagen kan du bara betala med kreditkort.
  • När du kommer till provet ska du ha med dig en giltig legitimation som stämmer överens med de uppgifter du fyllde i din anmälan.
  • Det finns ingen möjlighet att anmäla sig till högskoleprovet 2022 efter sista anmälningsdagen.

Få hög poäng på högskoleprovet 2022

När du skriver högskoleprovet är det viktigt att du har förberett dig i tid så att du får höga poäng som möjligt. Även om du känner dig säker på väldigt mycket kan du fortfarande spetsa din färdigheter och förbereda dig för själva provet i sig. På högskoleprovet kan du förbättra ditt resultat genom att ha kunskap om hur frågor ställs och vilka svar som förväntas. Med rätt förberedelser slösar du inte tid på att fundera vad frågor handlar om eller vad för typ av svar dom är ute efter. Vet du direkt vilken typ av svar som som förväntas kan du lägga all din tid och fokus på att svara rätt.

På högskoleprovet 2022 får du inte ta med dig hjälpmedel som miniräknare. Men de knep och den tekniker som du lär dig med vår kurs är tillåtna. Dessa tekniker kan göra stora skillnader för ditt resultat.

Våga sikta högt och låt högskoleprovet 2022 bli din biljett för att komma in på din drömutbildning. Du är kanske medveten om vilken poäng du behöver och med vår kurs kan du kontrollera att du klarar av att skriva ett prov med önskat resultat.
Vänta bara inte för länge! Det är viktigt att komma igång i tid. Områden som är lite svårare för dig behöver mer fokus. Du kan även dra nytta av vår coach som kan guida dig framåt. Vem vet, kanske lyckas du få ett så bra resultat på ditt första högskoleprov att du inte ens behöver anmäla dig till nästa.

Behöver du hjälp att höja ditt resultat på högskoleprovet 2022?

Högskoleprovet 2022 – En spännande utmaning

När du gör dig redo för högskoleprovet 2022 med vår hjälp kommer du att inse att det här är ett prov som kan vara riktigt roligt att skriva. Kunskaperna vår kurser och coachning ger dig, kommer du ta med dig för dina vidare studier.
Istället för att vänta nervöst på prov-dagen 2022 kan du aktivt ta tag i ditt högskoleprovsresultat och göra det till en spännande utmaning som du besegrar!