place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Allt inför
högskoleprovet 2020

Nyhet! Högskoleprovet hösten 2020 ställs in pga de rådande omständigheterna.
Högskoleprovet planeras att kunnas utföras först till våren nästa år.

Vårens högskoleprov är planerat att ske vid två tillfällen istället. Längre ned på sidan står det mer om anmälan, provdagar med mera.

Vi hjälper dig att förbereda dig med vår kurs — skapa ett gratiskonto och börja höj dig nu!

Mobiltelefon och dator med kurs högskoleprovet, hp
Allakando har omnämnts av:

Så hjälper vi dig att nå drömresultatet på högskoleprovet 2020

Hemligheten med högskoleprovet är inte att plugga mycket. Den är att plugga smart. Med vår pedagogiska onlinekurs lär du dig allt snabbt & enkelt!

4000+ utvalda uppgifter & förklaringar

Lär dig mer på kort tid med utvalda uppgifter som täcker hela högskoleprovet 2020. Fastna inte, höj dig nu!

Full videogenomgång av högskoleprovets matte

19 särskilt framtagna filmer som går igenom matten på högskoleprovet 2020 på ett pedagogisk & lättsamt sätt.

Viktigaste strategierna för högskoleprovet 2020

“7 sätt att veta om ett svar är fel”, “Förstå ord du aldrig hört”, “Öka läshastigheten på 3 timmar” +22 till

Statistik & unika resultatprognoser

Vad du skulle få om du skrev högskoleprovet 2020? Se vilka delar du ska fokusera på för att höja dig mest!

Ordlistor med de vanligaste orden på Högskoleprovet

Öva på ord på ett effektivt och roligt sätt med våra ordlistor med de vanligaste orden från gamla högskoleprov.

Support från din personliga HP-coach

Få svar på frågor om högskoleprov 2020, studieupplägg med mera. Du kan boka privatlektioner! (tillägg)

Simulering av ett riktigt högskoleprov

Var helt redo! Kursen kan återskapa ett provtillfälle som är så likt det riktiga högskoleprovet som möjligt.

Garanterad höjning på högskoleprovet

Vi tror så mycket på vår kurs att vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet. Läs mer här

Mobiltelefoner som visar statistik på uppgifter där någon fått 2,00 och en översikt över KVA och matteuppgifter högskoleprovet, hp, högskoleprov
Mobiltelefoner som visar statistik på uppgifter där någon fått 2,00 och en översikt över KVA och matteuppgifter högskoleprovet, hp, högskoleprov

Sean höjde sig med 0,55 på bara
30 timmar med vår högskoleprov-kurs!

Bild på ung leende man som höjde sig mycket på kort tid på högskoleprovet, hp, hpguiden

"Det pedagogiska upplägget i kursen, som samlade allt jag behövde på ett ställe, var helt avgörande. Jag rekommenderar alla som skall skriva högskoleprovet 2020, både nu i vår den 4 april och i höst den 18 oktober, att plugga inför provdagen med Allakando!"

Sean, 20 år från Karlstad

Tom, 20 år Höjde sig med 0,40

"Stort tack till Allakando! Er kurs gjorde mig helt redo inför mitt högskoleprov och jag höjde mig galet mycket med er struktur! Detta är lite av ett hack för att klara provet, alla borde göra det!"

Ayla, 19 år Höjde sig med 0,55

"Väldigt glad över att jag valde att plugga med er kurs inför högskoleprovet. Kände mig trygg inför provdagen och det gav resultat. Rekommenderar er till alla mina vänner."

Simon, 21 år Höjde sig med 0,20

"Ville bara skriva och tacka för er hjälp med kursen inför både provet i höstas och nu inför mitt högskoleprov 2020. Höjde mig mycket förra gången, ser fram emot att krossa både vårprovet och höstprovet för att komma in på läkarprogrammet!"

Liv, 24 år Höjde sig med 0,35

"Toppen att det finns denna typ av kurser för de som vill göra ett högskoleprov på riktigt, det ger personer som mig en andra chans att verkligen få grepp om allt innehåll och vara redo på provdagen."

Läs fler
4,89/5 Medelbetyg från våra
elever förra provet
22 000+ Vi hjälper över 22 000
per år till drömutbildningen

Personlig coachning inför ditt högskoleprov 2020

Maxa resultatet med en egen privatlärare

En HP-coach undervisar en elev högskoleprovet, hp, högskoleprov

Få skräddarsydd undervisning inför högskoleprovet 2020 med en personlig HP-coach. Ni ses på den tid & plats som passar dig, för pedagogiska genomgångar utifrån dina behov. Var redo på provdagen oavsett om du skriver vårprovet lördagen den 4 april eller höstprovet söndagen den 18 april, kontakta oss nu!

Läs mer
En HP-coach undervisar en elev högskoleprovet, hp, högskoleprov

Vad kostar högskoleprovet 2020?

Dator och mobil som visar appen och gamla provfrågor

Skaffa kursen nu! Vi garanterar att du höjer dig på högskoleprovet med vår kurs – annars får du pengarna tillbaka.

Se priser & alternativ

Om högskoleprovet 2020

Anmälan högskoleprovet, datum 2020 med mera

Vårens och höstens högskoleprov 2020 ställs in — nya tag till våren nästa år!

Vårens högskoleprov 2020 och även höstens högskoleprov 2020 ställs, men då får man lägga fokus på vårens prov istället! Vårens högskoleprov 2020 skulle ha skrivits den 4 april och under hösten skulle man ha skrivit den 25 oktober . Många kommer att vilja besegra högskoleprovet till våren istället, så se till att förbereda dig på bästa sätt. Börja förbereda dig redan nu. Det är bara fördelar som tillkommer när du förbereder dig i tid.

Inställt högskoleprov 2020 — se till att anmäla dig i tid för nästa tillfälle

Man ska alltid se till att anmäla sig i tid inför högskoleprovet. Om du skulle missa sista anmälningsdagen har du också missat provet. För många är det klokt att ta båda proven, alltså både vårens högskoleprov och höstens högskoleprov. Nu när det enbart är aktuellt att skriva högskoleprovet först till våren, får du fokusera på att förbereda dig inför det istället. Endast ett begränsat antal personer kan skriva vårens högskoleprov, runt 27 000 personer, som inte tidigare skrivit högskoleprovet.

Viktigt att tänka på inför anmälan till ett högskoleprov: 

  • Se till att alltid ha koll på anmälningstiden. För hösten 2020 så var anmälningsperioden för högskoleprovet 2020 från 25 september till 1 oktober
  • Anmälningsavgiften för högskoleprovet  ligger på 450 kronor. Den avgiften ska nå UHR innan anmälningstiden gått ut. Du kan betala med bankgiro, VISA eller MasterCard
  • Den sista anmälningsdag kan du bara betala med kreditkort
  • När du kommer till provet ska du ha med dig en giltig legitimation som stämmer överens med de uppgifter du fyllde i din anmälan
  • Det finns ingen möjlighet att anmäla sig till högskoleprovet efter sista anmälningsdagen

Så anmäler du dig till högskoleprovet 2020

Din anmälan till högskoleprovet 2020 görs på sidan hogskoleprov.nu — där du skapar ditt konto eller använder ett som du har haft sedan tidigare. Detta gäller både för vårens högskoleprov och höstens högskoleprov.

Anmälan till vårens högskoleprov 2020 var lördagen den 4 april och stängde den 3 februari. För höstens högskoleprov som var planerat söndagen den 25 oktober så var anmälningsperioden från den 25 september till den 1 oktober 2020.

 

Viktiga datum i sammanfattning inför högskoleprovet 2020

HP 2020Viktiga datum
Vårens högskoleprovInställt
OBS: VT 2020 inställtOBS: VT 2020 inställt
Anmälan vårprovetInställt
Sista anmälningsdagInställt
Höstens högskoleprovInställt
Anmälan höstprovetInställt
Sista anmälningsdagInställt

Var alltid redo på provdagen

När man ska skriva sitt högskoleprov, antingen vårprovet eller höstprovet, ska du göra det med bästa möjlighet till hög poäng. Även om du är ganska säker på att det kommer att gå bra bör du sätta dig in i hur du kan spetsa dina färdigheter och skriva fler rätt. Med högskoleprovet är det nämligen så att kunskap om hur frågor ställs och vilka svar som förväntas kan förändra resultatet. Det handlar inte bara om att du tänker på rätt sätt. Med förberedelse kommer du inte att spilla tid på att fundera på vad frågan handlar om. När du vet på en gång vilken typ av svar som förväntas kan du lägga all din tid och fokus på att svara rätt. Du får inte ta med dig hjälpmedel som miniräknare. Men de knep och den teknik som du lär dig med vår kurs är tillåten. Det här kan göra den stora skillnaden.

Våga sikta högt och låt ditt högskoleprov bli din biljett till utbildningen som du drömmer om. Har du tagit ett prov innan högskoleprovet 2020 så söker du med det högsta betyget du har fått sen tidigare. Du är kanske medveten om vilken poäng du behöver och med vår kurs kan du kontrollera att du klarar av att skriva ett prov med önskat resultat. Vänta bara inte för länge! Det är viktigt att komma igång i tid inför provdagen. Områden som är lite svårare för dig behöver mer fokus. Dra nytta av vår coach som kan guida dig framåt. Vem vet, kanske lyckas du få ett så bra resultat på ditt första högskoleprov att du inte ens behöver anmäla dig till nästa.

Högskoleprovet — en spännande utmaning

Även om högskoleprovet 2020 är inställt så finns det alltid delar du kan utmana dig själv inom för att lyckas bättre för nästa tillfälle till våren nästa år. Med vår kurs kommer du att inse att det här är ett prov som kan vara riktigt roligt att skriva. Kunskaperna vår kurs ger dig om hur du ska ta provet tar du med dig för dina vidare studier. Istället för att vänta nervöst på provdagen högskoleprovet 2020 kan du aktivt ta tag i ditt högskoleprov och göra det till en spännande utmaning som du besegrar!

Nå ditt drömresultat på högskoleprovet 2020 med Allakando

På den här sidan kan du bland annat hitta information och öva inför högskoleprovet 2020. Exempelvis plugga inför högskoleprovet 2020 | få information om anmälan till högskoleprovet 2020 | läsa mer om vårens högskoleprov 2020 | läsa mer om höstens högskoleprov 2020 | se sista anmälningsdag för högskoleprovet 2020, mer specifikt höstens högskoleprov 2020 | se viktiga datum inför högskoleprovet 2020 | öva inför högskoleprovet 2020 | plugga inför högskoleprovet 2020 | göra uppgifter inför högskoleprovet 2020 |

Prova kursen gratis – helt utan bindning:

Så behandlar vi dina personuppgifter säkertVillkor
Ingen bindning, kursen avslutas automatiskt efter testperioden

Maxa resultatet med en egen HP-coach

Få coachning

Maxa resultatet – få privatlektioner med din egen HP-coach! Läs mer här:

Få coachning