4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Viktigt om du ska göra högskoleprovet

Vi hjälper dig att komma förberedd när det att dags att skriva och göra högskoleprovet.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Viktigt om du ska göra högskoleprovet

Det är klart att du ska göra högskoleprovet om du inser att det kan ge dig en plats på en önskad utbildning. Kanske tänker du att du ändå inte kommer att få hög poäng, och att det därmed blir slöseri med tid. Sanningen är den att det kommer att bli slöseri med tid om du inte förbereder dig. Men du kan få mycket högre poäng än vad du tror om du bara vet hur du ska plugga inför provet.

Högskoleprovet anmälan gör du här och det är viktigt att ta hand om detta i tid. Men anmäl dig inte förrän du har bestämt dig för att studera inför provet. Studier innebär inte bara att du jobbar med matten och formler som du kanske har glömt bort. Det är också viktigt att tänka på hur provet är strukturerat för att klara det.

Här är några viktiga saker att tänka på om du ska ta högskoleprovet:

Du kan ta högskoleprovet flera gånger

Som reglerna ser ut just nu så kan du ta högskoleprovet hur många gånger som helst. Det betyder att du har chansen att höja ett resultat som du inte blir nöjd med. Men gör dig själv en tjänst och ta inte provet utan att först förbereda dig! Ditt första högskoleprovet resultat kommer med största sannolikhet att bli lägre om du inte först övar på gamla prov eller tar en kurs. Högskoleprovet 2017 har inte samma frågor som det som kommer 2018, men layouten är samma och därför så får förberedelse stor betydelse.

Om du ska ta provet igen så bör du verkligen ta en kurs. Skriv in den poäng du vill nå och se till att du har nått denna nivå innan du tar provet. Då är chansen mycket god att du kommer att lyckas!

Håll koll på datum

Skriv in högskoleprovet datum i din kalender eller skapa en påminnelse i din telefon. Du vill inte av misstag boka in jobb och annat som kommer att krocka. Tänk också på vad du bokar in kvällen innan provet. Det är inte så dumt att komma utvilad och lugn till prov-dagen. Om du tar en kurs i god tid i förväg så behöver du heller inte sitta och försöka pressa in formler i skallen kvällen innan. Du kommer lugn och pigg till ditt prov och då ökar du chansen till att det kommer att gå bra.

Jobba med rätt bitar

Det kan inte sägas för många gånger, ödsla inte tid på det du kan! Det känns bra att få rätt på testprov, det vet vi alla, men detta är inget som kommer att ge dig ett försprång. Om du ska göra högskoleprovet så ska du se till att det som är svårt blir mindre svårt eller rentav lätt. Det är något som du kommer att behöva hjälp med. Dra nytta av vår interaktiva kurs där du ser precis vad som behöver bättras och får hjälpmedel för att förstå. Öva på rätt formler så att du har de färskt i minnet då du tar provet. Läs mer om Allakandos kurs för att besegra HP!

Våga utmana dig själv!

Du kan så mycket mer än du tror. När du skriver in poängen som är ditt mål i vår kurs online så kan du våga mer. Skriv in lite högre. Även om det räcker med en lägre poäng för att komma in på din önskade utbildning så kommer du att uppskatta att du vågade lära in mer så att du kunde göra högskoleprovet med stort självförtroende. Ett gott resultat är något som du tar med dig som energi och kraft för resten av livet!