4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Hur förbereda sig för högskoleprovet?

Vi hjälper dig förbereda dig inför högskoleprovet både effektivt och roligt. Skapa ett konto och förbered dig på bästa sätt inför högskoleprovet!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Hur förbereda sig för högskoleprovet?

I och med att högskoleprovet hålls två gånger per år så finns det gott om tid för att förbereda sig. När du vet att du ska ta provet till våren så har du hela vintern på dig att jobba med gamla prov och till att se över det som du inte är så bra på. En kurs som är förberedande för högskoleprovet är en investering. Detta särskilt om det är så att du måste använda poängen för att ta dig in på en högskoleutbildning som du annars inte kommer att komma in på.

Förbereda sig för högskoleprovet online

Det lättaste är att förbereda sig för högskoleprovet online med vår kurs. Då slipper du själv köpa böcker och sitta med en massa papper och facit. Med vår kurs online så kan du snabbt ta dig igenom provet och se vad du behöver öva på. Du kommer automatiskt att få frågor som du måste klara av för att få den poäng som du siktar mot. Ställ in den poäng som du vill nå och jobba sedan mot denna.

Det här kommer att kräva att du övar men vi har skapat en kurs som gör det roligt att klara de hinder som finns. Om du har frågor så finns det också en coach på plats som du kan chatta med. Just det att du kan se hur det går framåt är något som ger en sporre att fortsätta. Med det första testet så ser du hur du ligger till och sedan så kommer du successivt att se hur du höjer poängen om du bara jobbar på i enlighet med kursens upplägg.

Med videos så blir det lättare att förstå matematiska formler som du behöver lära in eller påminna dig om. Allting finns behändigt online och du kan öva på din dator eller mobiltelefon. Det betyder att du kan öva precis när du har tid för det.

Ta en högskoleprovet matte kurs som förberedelse

Om du vet att det är matten som är svårast så kanske du vill ta en hp matte kurs som är särskilt till för den här delen av provet. För många så räcker det med de verktyg och instruktioner som finns i kursen som är till för hela provet. Men ibland så kan man behöva lite mer och då är en kurs som är specifikt till för matten en fördel.

Hur förbereder man sig för högskoleprovet själv?

Du kan förbereda dig för högskoleprovet själv men tänk på att det här kräver motivation och disciplin. Om du tenderar att skjuta upp saker till sista stund så är det bättre att ta en kurs där du förväntas logga in med jämna mellanrum och jobba vidare. Det är inte så lätt att enbart med böcker och gamla prov förbereda sig på ett bra sätt. Det är till exempel mycket vanligt att man hoppar över de frågor som är svåra och bara fokuserar på det som man redan kan. Då är det mycket bättre att få hjälp av ett verktyg som tvingar en att plugga det som måste läras in för att det verkliga högskoleprovet ska gå riktigt bra.