4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Vad kostar högskoleprovet med och utan kurs?

HP kostar 450 kr per tillfälle.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Vad kostar högskoleprovet med och utan kurs?

Det är inte gratis att ta högskoleprovet men det rör sig heller inte om en större kostnad med tanke på hur mycket administrativt arbete som ligger bakom detta nationella prov. Varje år så ges provet två gånger och alla som vill ta det kan göra så genom att anmäla sig och betala en anmälningsavgift. Det här ger rätten till att medverka vid provtillfället och att sedan få sin poäng registrerad för ansökning till högskoleutbildningar.

Hur mycket kostar högskoleprovet?

Det kostar 450 kronor att registrera sig till kommande högskoleprov. Det här kan man göra mellan de datum som ges för anmälan. Det går snabbt att betala med kreditkort som VISA och MasterCard och då får man också en bekräftelse på betalning på en gång. Man kan också betala med Plusgiro men inte den sista anmälningsdagen.

Högskoleprovet pris utan övningsmaterial och kurs

Om det är så att man enbart betalar för själva provet så är det enda högskoleprovet pris som man behöver tänka på 450 kronor. Men då ska man komma ihåg att det kan bli så att man får ta provet flera gånger för att höja poängen. Därmed så kan det bli dyrt om man inte redan från start ser till att komma förberedd för att få den poäng som man är ute efter.

Om du redan har tagit provet en gång och inser att du måste höja så är det verkligen klokt att beakta vår onlinekurs som hjälper dig att nå detta mål. Med höjd poäng så kan du ju slippa ta om provet och betala avgiften igen!

Vad kostar högskoleprovet då man inte lyckas med det?

Frågan “Vad kostar högskoleprovet då man inte lyckas med det?” ställs alltför sällan. Men den är högst relevant. För den som tror att man sparar pengar på att inte ta kurser och få hjälp av privatlärare glömmer att det kostar mer pengar att behöva studera på annan ort eller kanske utomlands. Om man tar en onlinekurs som garanterar höjning och snabbt når det resultat som man behöver så kan man ju slippa vänta flera år på att komma in på önskad universitetsutbildning. Det kan betyda mindre studieskuld såväl som en snabbare väg till jobb.

Med tanke på detta så är det fullständigt huvudlöst att ta högskoleprovet utan att plugga till det. Gör inte detta misstag. Ta vår interaktiva kurs och maxa ditt resultat från start! Det är något som du inte kommer ångra.

Högskoleprovet kostnad — de flesta tycker att det är värt det

Det kostar pengar att ta högskoleprovet, men hur mycket det blir beror en hel del på hur mycket du är villig att investera i detta test. En del hoppas på det bästa och betalar anmälningsavgiften medan andra köper böcker, tar kurser och kanske till och med hyr in en privatlärare. En sak är säker, jämfört med vad man får för pengarna så kan man inte säga att den högskoleprovet kostnad som man får är särskilt hög, inte ens om man tar både kurs och jobbar med en privatlärare.

Kostnad för anmälan till provet

Rent praktiskt så är det så att man ska betala 450 kronor för att anmäla sig till provet. Man måste göra denna betalning senast den sista anmälningsdagen. Om man väntar till sista dagen så går det bara att betala med MasterCard eller med VISA. Man får ett mejl som bekräftelse på att man har betalat. Om man betalar med Plusgiro så kan det gå 1-2 dagar innan man får bekräftelsen på betalningen.

Om man inte köper någon bok eller betalar för annan hjälp inför högskoleprovet så är 450 kronor hela kostnaden. Men då ska vi komma ihåg att man antagligen behöver ta provet igen, och kanske återigen…

Investera i studier inför provet

Det finns en god anledning till varför så många väljer att lägga någon tusenlapp och mer på studier inför högskoleprovet. Idag så är det välkänt att det här provet kan bli avgörande för om man kommer in på den utbildning som man söker. Låt oss säga att en person som bor i Stockholm inte är intresserad av att flytta till annan stad, eller kanske utomlands, för att få den önskade högskoleutbildningen. Med den poäng på provet som krävs för utbildningen lokalt så går det att komma in trots att gymnasiebetygen inte räcker!

Här får man inse att detta gör att man kan spara pengar på att inte behöva flytta eller på att inte behöva betala för utbildningen i ett annat land. Det rör sig om bra mycket mer pengar än de tusenlappar som man kan lägga på en eller två kurser för att nå målpoängen med provet.

Hur mycket är din framtid värd?

Det du måste betänka är hur mycket du tycker att det är värt att komma igång med önskad utbildning snabbare. En del kanske ser en charm med att studera en massa olika kurser för att få upp betygen och ta sig in denna väg, men det är ju inte heller gratis. Om du kan spara tid på att få en högskoleprovpoäng som gör det möjligt för dig att genast börja med drömutbildningen så innebär det besparingar, och det måste man väga mot den kostnad som man kommer att ha då man tar kurs, lejer privatlärare, eller på annat sätt förbereder sig för att göra bästa möjliga resultat på provet.