place star-shape-sticker Videos arrowhead-thin-outline-to-the-left arrow-right

Vad kostar högskoleprovet med och utan kurs?

HP kostar 450 kr per tillfälle.
12 år av erfarenhet
22000 elever & studenter
6000 pedagogiska lärare

Det är inte gratis att ta högskoleprovet men det rör sig heller inte om en större kostnad med tanke på hur mycket administrativt arbete som ligger bakom detta nationella prov. Varje år så ges provet två gånger och alla som vill ta det kan göra så genom att anmäla sig och betala en anmälningsavgift. Det här ger rätten till att medverka vid provtillfället och att sedan få sin poäng registrerad för ansökning till högskoleutbildningar.

Hur mycket kostar högskoleprovet?

Det kostar 450 kronor att registrera sig till kommande högskoleprov. Det här kan man göra mellan de datum som ges för anmälan. Det går snabbt att betala med kreditkort som VISA och MasterCard och då får man också en bekräftelse på betalning på en gång. Man kan också betala med Plusgiro men inte den sista anmälningsdagen.

Högskoleprovet pris utan övningsmaterial och kurs

Om det är så att man enbart betalar för själva provet så är det enda högskoleprovet pris som man behöver tänka på 450 kronor. Men då ska man komma ihåg att det kan bli så att man får ta provet flera gånger för att höja poängen. Därmed så kan det bli dyrt om man inte redan från start ser till att komma förberedd för att få den poäng som man är ute efter.

Om du redan har tagit provet en gång och inser att du måste höja så är det verkligen klokt att beakta vår onlinekurs som hjälper dig att nå detta mål. Med höjd poäng så kan du ju slippa ta om provet och betala avgiften igen!

Vad kostar högskoleprovet då man inte lyckas med det?

Frågan “Vad kostar högskoleprovet då man inte lyckas med det?” ställs alltför sällan. Men den är högst relevant. För den som tror att man sparar pengar på att inte ta kurser och få hjälp av privatlärare glömmer att det kostar mer pengar att behöva studera på annan ort eller kanske utomlands. Om man tar en onlinekurs som garanterar höjning och snabbt når det resultat som man behöver så kan man ju slippa vänta flera år på att komma in på önskad universitetsutbildning. Det kan betyda mindre studieskuld såväl som en snabbare väg till jobb.

Med tanke på detta så är det fullständigt huvudlöst att ta högskoleprovet utan att plugga till det. Gör inte detta misstag. Ta vår interaktiva kurs och maxa ditt resultat från start! Det är något som du inte kommer ångra.