4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Besegra MEK delen av högskoleprovet med god förberedelse

I den här delen så får du texter som du ska läsa och så förslag på ord som du ska fylla luckor med.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Besegra MEK högskoleprovet med god förberedelse

Hur bra man är på svenska är något som kommer att påverka testresultatet för MEK högskoleprovet, men det är inte kört bara för att man inte har haft så höga betyg i detta skolämne. Faktum är att du med rätt tänk kan förbättra poängen i den här delen avsevärt. Beroende på hur lång tid det är kvar till nästa provtillfälle så kan du också förbättra din ordförståelse genom att läsa mer.

En del som handlar om läsning

Många gånger så kan det tyckas enkelt då det kan röra sig om uttryck som du har bra koll på, men det händer förstås att det dyker upp förslag som du kanske aldrig har hört talas om. Något som vi jobbar mycket med i onlinekursen för högskoleprovet är det logiska tänkandet och uteslutningsmetoden som faktiskt gör det möjligt att få rätt även om man inte kände till ett visst ord sedan tidigare.

När du förbättrar din teknik för att förstå sammanhanget i ett stycke text så är det ofta så att du kan klura ut rätt svar utan att vara en levande ordbok, och det gör förstås att du klarar av MEK-delen så mycket snabbare och lättare.

Så blir du bättre på högskoleprovet MEK

Vi rekommenderar att du tar vår kurs för att bli bättre på ordförståelse och för att vara helt på det klara med hur du ska skriva denna del. Men det finns mer som du kan göra på din fritid för att ha koll på fler ord. Du kan till exempel se till att läsa nyheter dagligen. Det här kommer att ge dig ord från olika områden utan att du ens tänker på det. Det går också att lyssna på nyheter, poddar och ljudböcker, men då får man förstås inte den praktiska lästräningen som kan vara bra särskilt tätt inpå provtillfället.

Något du inte ska glömma bort är att förståelse för upplägget i MEK-delen av högskoleprovet också bidrar till bättre resultat. När du kommer förberedd och förstår hur du ska svara så spar det tid och tankekraft som du så väl behöver den lördagen som du ska avklara provets alla delar.