4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Läsförståelse högskoleprovet

Men det går att öva på högskoleprovet läsförståelse, och det här är något som vår onlinekurs ger dig.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet läsförståelse

Ibland så måste man läsa mycket snabbt för att hinna med alla frågor och det är inget som alla är förberedda på. När man kommer till de delar som kräver snabb läsning så kan det också vara så att man redan känner sig mycket trött från tidigare delprov. Då kan det bli en sämre poäng helt enkelt för att man inte har rätt lästeknik. Du får verktygen som gör att du kommer att hinna med samtidigt som du förstår vad du läser!

Läsförståelse på högskoleprovet får betydelse

Faktum är att läsförståelsen får betydelse genom hela provet. Men givetvis så är det på svenska och engelska delar som man testas mest just på detta. Man kommer att få text som man ska läsa igenom för att kunna svara på frågor om ord och betydelse. En del tycker att det är enkelt att fylla i luckor med färdiga svarsalternativ medan andra blir nervösa av detta.

Om du redan nu vet att det där med läsning inte är din starka sida så ska du öva på läshastighet såväl som förståelse av ord. Bara det att du kommer förberedd med en teknik som du kan använda dig av drar ner på stressen. Då du kan känna dig lugn så kan du tänka klart. Det leder till bättre chanser till god poäng trots att svenska och engelska inte är dina favoritämnen.

Läsa snabbt men inte slarvigt för ökad läsförståelse på högskoleprovet

Det går att läsa snabbt utan att missa poängen med en text. Vi har en teknik där du på mycket kort tid kan få upp din läshastighet. Det här är guld värt inför provet och något som gör att du kan slappna av då du vet att du kommer att hinna med. Vi testar ju dig med onlinekursen i förväg så vi ser precis när du lyckas bli klar med en läs-del på rätt tid och med rätt svar.

Det är viktigt att läsa fort men inte slarvigt. Du måste ju ta till dig av det som står i texten för att förstå hur du ska svara. Det här kommer du att klara av, och det tar faktiskt inte så lång tid att förbättra läsförståelsen avsevärt.

Ord som du inte kan

Det är klart att det kommer att dyka upp ord som du inte kan. Så är det för de allra flesta. Men med vår onlinekurs så kan du lära dig hur du kan räkna ut vad som menas utan att kunna ordet. Vi hjälper dig med den läsförståelse högskoleprovet kräver för högre poäng utan att du måste plugga svenska eller engelska dygnet runt! Med god strategi och teknik så kan du även utesluta felaktiga ord. Det här kan också förbättra dina chanser till högre poäng på delarna där man måste vara bra på att läsa och på att förstå ord och sammanhang.