4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

ELF högskoleprovet – så fungerar den engelska delen av provet

Här förväntas du läsa längre text såväl som att fylla i luckor med rätt ord.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
ELF högskoleprovet

Även om du inte är klassens stjärna på engelska så ska du veta att du kan klara ELF högskoleprovet delen så mycket bättre om du bara attackerar den på rätt sätt. Det finns inga genvägar till att lära sig ord, man måste läsa och ta in information på engelska för att bli bra på detta, men samtidigt så är det så att högskoleprovets struktur ger plats för god strategi så att du får ut mesta möjliga av den tid som du har på dig att lösa uppgifterna.

ELF – Ett test på din engelska

Man kan säga att högskoleprovet ELF påminner en hel del om ORD som är den motsvarande delen på svenska. Här är det så att din läsförståelse kommer att testas och det görs genom text på engelska som du ska tolka och fylla ut. Om du har ett hyfsat engelskt ordförråd så bör du klara ELF-delen galant, och det särskilt när du har förberett dig med en onlinekurs!

Om du får förslag som är uppenbart knäppa och fel så är det också så. Man skulle kunna säga att högskoleprovet är lite PK, så verkar det politiskt inkorrekt så kan du hoppa det svarsalternativet.

Så kan du förbereda dig för högskoleprovet ELF

Även om du inte kan läsa in ett språk på några veckor så kan du med goda grunder höja din nivå. Det här gör du genom att dagligen läsa texter från tidningar online. Läs nyheter och se till att du förstår de artiklar som du läser. Läs på morgonen, vid lunch och till kvällen. Du kan också lyssna på poddar som handlar om lite mer avancerade saker som historia, politik och annat där man använder sig av bättre engelska.

När du tar vår onlinekurs så kommer du att få uppgifter som verkligen gör dig redo för provets ELF-del. Vi ser också till att du förstår i vilken ordning du bör lösa uppgifterna så att det blir mer tid över för de frågor som är svårare för dig som till exempel den längre texten som du måste förstå i detalj. Det kan vara att rekommendera att börja med luck-testet som kommer sist i provdelen även om detta inte alltid är helt enkelt.