4.9 · Utmärkt
  • 26 000+ nöjda studenter
  • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
  • 9 av 10 når sina mål

Redo för alla högskoleprovet ämnen

Vårt interaktiva verktyg hjälper dig att komma förberedd inför alla högskoleprovets ämnen.

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
högskoleprovet ämnen

Är du redo för alla högskoleprovet ämnen? Öva på gamla prov. Om inte så bör du se till att ta en kurs där du snabbt ser vilka delar som du behöver öva mer på. Högskoleprovets poäng påverkas av din insats på alla delar av provet. Det finns högskoleprovet delar som du kommer att vara starkare på och andra som kan kännas riktigt svåra. Med kunskap om hur ditt högskoleprovet resultat ser ut just nu så kan du identifiera de bitar som du behöver öva mer på. Det är just detta som vår kurs hjälper dig med. Du får veta hur du ligger till just nu genom att ta verkliga prov. Sedan så kommer du att öva med verkliga frågor.

När du är klar med vår onlinekurs så är du redo för högskoleprov test på riktigt. Du kommer att känna dig säker och vet precis vad du måste lägga lite mer krut på under provdagen. Om ditt mål är maxpoäng på högskoleprovet så måste du klara alla ämnen galant. Det är inte omöjligt att klara alla högskoleprovet ämnen bra men det kan kräva en hel del övning så kom igång med vår kurs i tid!

Högskoleprovet ämnen som du ska ha koll på

Det finns några huvudsakliga ämnen som du måste ha koll på. Om ditt snitt på högskoleprovet första gången blev lågt så beror det antagligen på att du inte var så stark i ett eller flera av dessa. Här är de huvudämnen som du måste klara av:

Matematik och logiskt tänkande – Det kommer att komma problem som du ska lösa och då måste du kunna tänka logiskt och ha grundläggande matematiska kunskaper. Vår kurs visar dig precis vad du ska kunna.

Svenska – Du blir testad på läsförståelse och kommer att få frågor om vad ord betyder. Vår kurs hjälper dig att öva på detta. Dessutom så kan du försöka läsa lite mer än vanligt tiden innan provet. Det finns bra tidskrifter online som helt gratis ger dig intressanta artiklar med rikt ordförråd.

Engelska – Din engelska kommer också att testas på högskoleprovet. Den här delen påminner lite om den svenska på så vis att du ska visa att du förstår vad ord betyder och vad meningen med en text som du kommer att få läsa är.

Något som kan vara bra att veta är att du alls inte behöver bli expert på högskoleprovet ämnen för att lyckas med provet. Det finns tricks och knep som gör att du till exempel kan lista ut vad ett ord betyder utan att ha läst det förr. På samma sätt kan du lära dig hur du ska tänka då det krävs logik och matematik.

Det är klart, du bör veta hur du ska läsa av tabeller och du måste kunna grundläggande formler för att klara mattedelen. Det här är sådant som du kommer att få med vår kurs. Vi ser också till att du förstår vad som krävs i varje del. Det gör att du kan slappna av och fokusera. Du vet redan innan din högskoleprovet anmälan vad som krävs och du har en god plan för att nå målet!