4.9 · Utmärkt
 • 26 000+ nöjda studenter
 • Bäst i Sverige enligt Trustpilot
 • 9 av 10 når sina mål

Allt inför högskoleprovet 2022

Få allt samlat inför högskoleprovet. Skapa ett gratiskonto och börja höj dig nu!

Skapa gratiskonto
TrustScore 4.8
306 omdömen
Högskoleprovet

Från 15+ års erfarenhet: Det viktigaste att tänka på inför högskoleprovet 2022

#1 Nyckeln till att besegra högskoleprovet 2022 är inte att plugga på alla gamla prov, utan att plugga smart och fokusera på de områden du behöver.
#2 Med en tydlig studieplan inför högskoleprovet 2022 kan du plugga på ett strukturerat sätt. Då får du mindre stress och ökar dina chanser!
#3 Det är aldrig för sent att börja plugga till högskoleprovet 2022! Vi kan hjälpa dig till toppresultat på högskoleprovet 2022 bara några timmar.

Johan har ordet

Ta hjälp av några av Sveriges ledande experter inför högskoleprovet 2022

högskoleprovet 2022
högskoleprovet 2022

Johan Ström, HP-coach

Har själv skrivit 2,00 på högskoleprovet åtta gånger!

Tre alternativ: Så lär vi dig allt inför högskoleprovet 2022

 • Högskoleprovet 2022

  1 Webbkurs inför högskoleprovet 2022

  Plugga på tusentals uppgifter med förklaringar och lär dig på snabbaste sätt inför högskoleprovet 2022. Skapa ett gratiskonto och kom igång nu!
  Skapa gratiskonto

 • högskoleprov 2022

  2 Intensivkurs: Lär dig allt på 2 dagar

  Träffa Johan Ström och hans team av experter live online under två effektiva heldagar! Gå igenom allt du behöver inför högskoleprovet 2022.
  Intensivkurs live

 • skriva provet 2022

  3 Skräddarsydd HP-coachning

  Ta in en expertcoach för att nå bästa resultat på högskoleprovet 2022. Träffas hemma, på ett bibliotek eller online för skräddarsydda lektioner.
  Personlig coachning

Det självklara valet inför högskoleprovet 2022
Spara 100+ timmar

Lägg inte tid på att plugga på fel saker. Fokusera plugget inför högskoleprovet 2022!

Snitthöjning 0,4

Genom åren har våra tjänster inför högskoleprovet gett resultat för tusentals studenter.

98,2% nöjdhet

Det är kanske inte en slump att nästan alla studenter också rekommenderar Allakando!

Din ultimata guide till högskoleprovet 2022

Plugga högskoleprovet 2021

Hur ska jag plugga till högskoleprovet 2022?

Avgörande för att få bra resultat på högskoleprovet 2022 är att plugga smart. De flesta har inte obegränsat med tid och behöver prioritera för att lära sig allt. Vi har lösningen för dig!

När är högskoleprovet 2021?

När är högskoleprovet 2022?

Högskoleprovet 2022 skrivs tre gånger. Två av högskoleproven skrivs den 12 mars och 7 maj. Höstens provdatum är ännu inte släppta.

högskoleprovet 2021 anmälan

Anmälan till högskoleprovet 2022

Anmälan till vårens högskoleprov 2022 öppnar den 11 januari. Vill du få ett mejl när anmälan öppnar? Skapa ett gratiskonto, så mailar vi dig när den öppnar!

Information skriva provet 2021

Hur fungerar högskoleprovet?

Högskoleprovet innehåller 8 delar, uppdelade på den verbala delen och den kvantitativa delen. Många tycker att det är mest utmanande att plugga matte inför högskoleprovet. Även de verbala delarna kan vara kluriga, där även en del är på engelska (ELF).

Resultat högskoleprovet 2021 facit

Facit till högskoleprovet 2022

Vi samlar alla facit till högskoleproven på vår sida. När facit för högskoleprovet 2022 har släppts så hittar du det nedan. Facit för senare högskoleprov skickas alltid ut till våra gratisanvändare, så skapa ett konto för att få ditt facit till din inkorg så fort det kommer!

gamla högskoleprov 2021

Öva på gamla högskoleprov

Vi har samlat allt gamla prov nedan! Att öva på gamla högskoleprov är inte det mest effektiva sättet att plugga. Då det är svårt att sortera bland uppgifter, riskerar man att inte täcka in alla områden som kan komma på provet. Prova vår kurs istället!

Vanliga frågor om högskoleprovet 2022

Hur pluggar jag bäst till högskoleprovet 2022?

Det bästa sättet att plugga inför högskoleprovet 2022 är att fokusera på rätt uppgifter, för det finns otroligt mycket att lära sig och begränsat med tid. Nå toppresultat, skapa ett gratiskonto hos oss och plugga till högskoleprovet, gå en Intensivkurs högskoleprovet eller få enpersonlig HP-coach

När är högskoleprovet 2022? När kan jag anmäla mig?

Högskoleprovet 2022 skrivs tre gånger. Vårens högskoleprov 2022 skrics den 12 mars och den 7 maj. Datum för höstens högskoleprov 2022 har tyvärr inte släppts ännu. På vår sida kan du se när nästa högskoleprov är och anmäla dig till högskoleprovet!

Hur kan jag se facit och resultat på högskoleprovet 2022?

Skapa ett gratiskonto hos oss på Allakando, så skickar vi alltid ut facit, normering och resultat för högskoleprovet så fort det kommer ut! Det inkluderar facit till höstens högskoleprov 2022.

Hur hittar jag gamla högskoleprov?

Vi har samlat de senaste 10 årens gamla högskoleprov här: Gamla högskoleprov.

Vem ansvarar för högskoleprovet 2022? Blir provet av?

Universitets- och högskolerådet (UHR) har det övergripande ansvaret. Alla med svenskt personnummer ska kunna få skriva provet för att kunna komma in på svenska universitet och högskolor.

UHR har arbetat hårt för att proven ska kunna genomföras, inklusive höstens prov. Till årets högskoleprov har antalet platser varit begränsats.

Vi hjälper dig med högskoleprovet 2022

Kontakta oss för en gratis konsultation

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Högskoleprovet 2022:
 • Få en personlig HP-coach
 • Gå en intensivkurs live
 • Plugga med webbkursen
 • Få en studieplan
 • Lär dig de bästa provteknikerna
 • Och mycket mer!

Anmäl dig till högskoleprovet 2022 i tid

Anmälan för högskoleprovet 2022 öppnar först i januari. Se till att inte missa anmälningsdagen då det inte går att anmäla sig i efterhand. Anmälningsdag för vårens och höstens högskoleprov publiceras här när datumen offentliggörs.

Viktigt att tänka på inför högskoleprovet 2022:

 • 2022 träder den nya åldersgränsen i kraft. För att få skriva provet måste du ha fyllt 18 år eller fylla 18 på samma kalenderår som högskoleprovet genomförs.
 • Anmälningsavgiften för högskoleprovet 2022 ligger på 450 kronor. Den avgiften ska nå UHR innan anmälningstiden gått ut. Du kan betala med bankgiro, VISA eller MasterCard.
 • Den sista anmälningsdagen kan du bara betala med kreditkort.
 • När du kommer till provet ska du ha med dig en giltig legitimation som stämmer överens med de uppgifter du fyllde i din anmälan.
 • Det finns ingen möjlighet att anmäla sig till högskoleprovet 2022 efter sista anmälningsdagen.

Få hög poäng på högskoleprovet 2022

När du skriver högskoleprovet är det viktigt att du har förberett dig i tid så att du får höga poäng som möjligt. Även om du känner dig säker på väldigt mycket kan du fortfarande spetsa din färdigheter och förbereda dig för själva provet i sig. På högskoleprovet kan du förbättra ditt resultat genom att ha kunskap om hur frågor ställs och vilka svar som förväntas. Med rätt förberedelser slösar du inte tid på att fundera vad frågor handlar om eller vad för typ av svar dom är ute efter. Vet du direkt vilken typ av svar som som förväntas kan du lägga all din tid och fokus på att svara rätt.

På högskoleprovet 2022 får du inte ta med dig hjälpmedel som miniräknare. Men de knep och den tekniker som du lär dig med vår kurs är tillåtna. Dessa tekniker kan göra stora skillnader för ditt resultat.

Våga sikta högt och låt högskoleprovet 2022 bli din biljett för att komma in på din drömutbildning. Du är kanske medveten om vilken poäng du behöver och med vår kurs kan du kontrollera att du klarar av att skriva ett prov med önskat resultat.
Vänta bara inte för länge! Det är viktigt att komma igång i tid. Områden som är lite svårare för dig behöver mer fokus. Du kan även dra nytta av vår coach som kan guida dig framåt. Vem vet, kanske lyckas du få ett så bra resultat på ditt första högskoleprov att du inte ens behöver anmäla dig till nästa.

Behöver du hjälp att höja ditt resultat på högskoleprovet 2022?

Högskoleprovet 2022 – En spännande utmaning

När du gör dig redo för högskoleprovet 2022 med vår hjälp kommer du att inse att det här är ett prov som kan vara riktigt roligt att skriva. Kunskaperna vår kurser och coachning ger dig, kommer du ta med dig för dina vidare studier.
Istället för att vänta nervöst på prov-dagen 2022 kan du aktivt ta tag i ditt högskoleprovsresultat och göra det till en spännande utmaning som du besegrar!