Test högskoleprovet

HÖGSKOLEPROVET TEST — BLI MEDLEM GRATIS NU!

Testa högskoleprovet och se vad du hade fått om du skrev idag med våra resultatprognoser. Registrera dig nu för ett gratis test av högskoleprovet, med gamla högskoleprov och nya uppgifter. Höj dig mycket på kort tid och kom förberedd inför nästa högskoleprov!
Vi kan hjälpa dig! Få ett kostnadsfritt prisförslag

Helt förutsättningslöst och anpassat till dig — fyll i formuläret nedan:

Få ett kostnadsfritt prisförslag
Ort:
Ämne/ämnen:
Pris: Fyll i formuläret för ett gratis prisförslag
Fyll i formuläret nedan

Få ett förutsättningslöst prisförslag anpassat till dig:

Ort:
Ämne/ämnen:
Pris: Fyll i formuläret för ett gratis prisförslag

TESTA HÖGSKOLEPROVET OCH SE VAD DU HADE FÅTT FÖR RESULTAT!

Man kan inte gissa på vad man kommer att få på högskoleprovet. Ett högskoleprov är inte som ett vanligt matteprov eller språkprov. Med en samling av olika delar så försöker man se på personens förmåga att resonera logiskt, att använda grundläggande matematik för att lösa problem, och att läsa och förstå texter på engelska och svenska. Första gången man tar provet så kan det kännas överväldigande. Detta särskilt om man inte har börjat med ett högskoleprovet test gratis. Den som förbereder sig genom att prova högskoleprovet från tidigare år har ett mycket bättre startläge och slipper missa poäng på grund av rent slarv.

KURSEN GER DIG CHANSEN ATT DIREKT GÖRA ETT HÖGSKOLEPROV TEST

Vår kurs börjar med ett högskoleprovet testprov som kommer från tidigare år och som ger dig svar på vilken poäng du får just nu. Det här provet bedöms precis som det verkliga provet och det gör att du får ett svar som du kan lita på.

Poängen du får med ett högskoleprov test kanske inte blir så imponerande vid första försöket. Då är det verkligen en fördel att fortsatt få den hjälp som behövs inför högskoleprovet. Kursen inför högskoleprovet är så pass smart att den registrerar var du svarar fel för att fortsatt ge dig uppgifter där du kan rätta till detta, såväl som förklaringar och HP guide. Kanske behöver du friska upp matten från förra året eller så kan du läsa snabbare. Det spelar ingen roll varför det blev fel, med kursen så kan vi rätta till det i god tid för årets högskoleprov!

VI HJÄLPER DIG ATT FÖRSTÅ INNEHÅLLET I ETT HÖGSKOLEPROV TEST

Har du skrivit högskoleprovet tidigare? En vanlig anledning till att man får fel på högskoleprovets frågor är att man inte alltid förstår innehållet på rätt sätt. En fråga kan lätt missuppfattas av den som har bråttom och som bara vill se till att alla frågor besvaras. För att undvika detta så går vi igenom varje delprov på ett systematiskt sätt med högskoleprovet test. När kursen registrerar att du får många fel på högskoleprovet frågor, exempelvis på en viss del, så kommer du inte bara att få extra övningar för denna. Du kommer också att få en mycket pedagogisk förklaring på de frågor på högskoleprovet som du missade, som gör att du kan tänka på rätt sätt.

Högskoleprovskursen innehåller prov & test inom alla delar:

 • XYZ – matematisk problemlösning högskoleprovet test
 • KVA – kvantitativa jämförelser högskoleprovet test
 • NOG – kvantitativa resonemang högskoleprovet test
 • DTK – diagram, tabeller och kartor högskoleprovet test
 • ORD – vanlig ordförståelse högskoleprovet test
 • LÄS – svensk läsförståelse högskoleprovet test
 • MEK – meningskomplettering högskoleprovet test
 • ELF – Engelsk läsförståelse högskoleprovet test

DÅ KUNSKAPEN BRISTER — VI HAR FACIT FÖR HÖGSKOLEPROVET TEST

Det händer förstås också att högskoleprovet test visar att du faktiskt inte har kunskapen som krävs för att lösa uppgifter. När detta sker så kan du dra nytta av kursens smarta hjälpmedel. Det finns till exempel 15 filmer som förklarar matematik på ett utmärkt sätt. Om du efter att ha använt dessa hjälpmedel fortfarande inte riktigt klarar av frågorna så kan du få hjälp av en HP-coach direkt online. Det finns gott om förklaringar och facit till uppgifter, både gamla högskoleprov frågor och nya i högskoleprovet test.

Det händer också att vi ordnar med en privatlärare inför högskoleprovet då detta blir den bästa lösningen. Det här kan vara särskilt bra för dig som känner att det är lättast att förstå då man talar med en verklig person som finns i samma rum.

DRA NYTTA AV RESULTATPROGNOSER FÖR PROVEN NÄR DU GÖR ETT HÖGSKOLEPROV TEST

Gör ett test högskoleprov och sätt dina kunskaper på prov och se vad du hade fått på exempelvis senaste högskoleprovet! Med senaste onlinekursen så kommer du att få öva på allt inför högskoleprovet och ta dig framåt i de områden där det är som svårast. Samtidigt så får du även statistik och resultatprognoser som visar hur det går på ditt högskoleprov test. På så vis så vet du precis hur långt du har kommit och hur mycket mer du behöver plugga för att nå ditt mål. Genom att inte göra övningar som du inte behöver så går det fortare framåt. Dessutom kommer du till provet redo för att göra ditt allra bästa. När du vet på ett ungefär vad du bör få på provet så kan du slappna av. Du kan fokusera helt och hållet på att jobba på samma sätt som du gjorde under kursen.

Med vår onlinekurs som förbereder dig inför nästa prov så får du ett högskoleprovet test gratis, och med detta kan du omedelbart se vad du ligger på just nu. Man kan tycka att det är märkligt att någon ens tar sig för att skriva provet utan att första öva gratis på äldre versioner av högskoleprovet test, det här ger nämligen så mycket!

TESTA DIG SJÄLV PÅ GAMLA HÖGSKOLEPROV GRATIS

Det finns en poäng i att öva på prov som kommer från tidigare år. Högskoleprovets utformning är unik och den kräver en viss teknik. Det kan röra sig om att man bör ta vissa frågor först eller att man ska tänka logiskt för att få rätt svar utan att tänka alltför länge på detta. Det här är sådant som man kan lära sig genom att testa högskoleprovet genom att skriva på äldre prov.

Det går bra att skriva ut äldre versioner på papper men detta rekommenderar inte vi. Dels så krävs det en hel del papper för detta, och dels så kan det lätt bli lite rörigt när man själv måste kontrollera mot facit. Då är det enklare att testa sig själv på en interaktiv version där man får svaren snabbt.

ANPASSAT TEST INFÖR HÖGSKOLEPROVET – INTERAKTIV KURS MED FRÅGORNA SOM DU MÅSTE ÖVA PÅ

Allakandos onlinekurs har frågorna som har ställts förr för att göra ett högskoleprov test. Det här är bra för dig som vill komma in i strukturen och tänket inför nästa prov. Här slipper du skriva ut på papper eller läsa igenom böcker. Du kan lätt klicka för dina svar. Vid varje fråga så ser du pedagogiska förklaringar. När du övar så är det ju inte bråttom och då kan du ta dig tid till att verkligen förstå innan du ger ditt svar.

Kursen är interaktiv på så vis att den kommer att erbjuda dig övningar som du behöver. När du är klar med det första testet som visar hur bra du är på de olika delarna just nu så kommer du att få frågorna som du inte klarade. Du tvingas alltså till att öva på rätt sätt och att bli bättre på kortare tid. Säg det vanliga högskoleprovet test som ger detta?

TESTA HÖGSKOLEPROVET — NÅ DITT MÅL PÅ KORT TID

En god anledning till att så många väljer att öva inför nästa prov med vår kurs, är att man här på kort tid kan höja sig markant. Det är inte ovanligt att efter att ha tagit vår kurs komma upp med 0.5 poäng och kanske mer. Det här beror just på tekniken som ger högskoleprovet test gratis. Detta såväl som de pedagogiska hjälpmedlen som får dig att förstå vad som fattas. Du övar när du har tid och på valfri enhet som dator eller mobil. Det är flexibilitet som enbart en interaktiv webbkurs inför högskoleprovet kan erbjuda!

TESTA HÖGSKOLEPROVET INNAN DU SKRIVER DET!

Innan du skriver högskoleprovet så behöver du förbereda dig. Även de som redan vid första tillfället fick ett mycket högt resultat håller med om att det beror på att de kom med god kunskap om hur provet är uppbyggt. Den som först fick 1.8 på högskoleprovet utan att vara förberedd kan med största sannolikhet få 2.0 med hjälp av rätt typ av studier inför kommande prov. Om du vill lyckas med ett enda prov så ska du testa högskoleprovet med vår kurs. Det kan du göra hur många gånger som helst och det bästa är att du samtidigt får verktyg som visar dig hur du kan förbättra dina resultat.

HUR KAN MAN TESTA HÖGSKOLEPROVET?

Det finns faktiskt lite olika sätt att testa hur man skriver högskoleprovet. Huvudsakligen så rör det sig om 3 sätt:

 • Gör ett högskoleprovet test genom att skriva det på riktigt

Det här är inte så klokt men många gör det. Om du tar provet på riktigt utan att först ha testat det så missar du en massa viktig information. Då blir det först på prov-dagen som du inser hur provet är upplagt. Det här är möjligt och visst kan du komma igen nästa år. Om du inte tycker att 450 kronor för att testa högskoleprovet är ett problem så visst kan du göra på detta vis. Kom bara ihåg att ingen kommer att visa dig varför det blev rätt på vissa frågor och fel på andra. När du väl får högskoleprovet facit så är risken stor att du inte ens kommer ihåg varför du svarade som du gjorde.

 • Gör ett högskoleprovet test med utskrifter

Du kan också skriva ut gamla högskoleprov för att öva. Det här är inte så dumt men mycket tidsödande. Du måste ju skriva ut tillräckligt många prov för att öva tillräckligt många gånger. Det kan bli mycket papper. Frågan är om du kommer att inse vilka delar som du ska göra fler utskrifter av eller om du kommer att skriva ut flera prov. Inte så smidigt men helt klart ett sätt som kan ge dig bättre resultat såvida du får hjälp av någon som kan förklara hur du ska tänka.

 • Gör ett högskoleprovet test online

Bästa metoden för att testa provet är onekligen den du finner online. Med vår kurs så kan du göra provet utan en massa utskrifter. Dessutom så kommer dina svar att sparas och du kan gå tillbaka och se hur du skulle ha tänkt. Frågorna som du klarar galant behöver du inte upprepa. Kursen online kommer att rikta dig så att du studerar målmedvetet och fokuserat. Det här är den allra bästa metoden.

ÖVA SÅ MYCKET DU VILL NÄR DU TESTAR HÖGSKOLEPROVET

När du övar online så kan du öva precis så mycket du vill med högskoleprovet test online. Förutsatt att du sätter igång i god tid så kan du ta provet så många gånger som behövs för att du ska bättra dig. Med vår kurs så får du hjälp. Du lär in det som du har missat och påminner dig själv om formler som du kanske lärde dig för flera år sedan. Det är bara frågor som du inte klarar så bra som kommer att repeteras och aldrig precis samma fråga. Därmed så får du bästa möjliga övning genom att testa högskoleprovet innan det blir dags att skriva på riktigt.

NYTTIGA LÄNKAR FÖR DIG SOM VILL TESTA HÖGSKOLEPROVET

Gamla prov | Guide till HP | Intensivkurs | HP online | Resultat | Online test | Datum | Öva | Träna | Matte | Facit

Tre alternativ: Så lär vi dig allt inför högskoleprovet

 • Kurs högskoleprovet

  1 Webbkurs med garanterad höjning

  Vi har samlat allt inför högskoleprovet på ett ställe. Lär dig snabbt och enkelt med tusentals uppgifter, förklaringar, filmer och strategier!

  Skapa gratiskonto →

 • Kurs högskoleprovet

  2 Intensivkurs: Lär dig allt på 2 dagar

  Under två effektiva dagar lär vi dig allt för att besegra högskoleprovet! Heltäckande genomgångar, en personlig kunskapsdiagnos och studieplan och mycket mer!

  Boka kurs nu →

 • Coach högskoleprovet

  3 Skräddarsydd HP-coachning

  Lektioner med en personlig expertcoach! Fokusera på precis det du behöver för att nå ditt mål under effektiva lektioner. Finns i hela Sverige, träffas fysiskt eller online.

  Få en personlig coach →

Johan har ordet

Vi tar dig hela vägen till drömutbildningen, snabbt och enkelt

Johan Ström, HP-coach

Har själv skrivit 2,00 på högskoleprovet åtta gånger!