Gör verklig skillnad

som privatlärare & mentor

 • Just du kan förändra en ung människas liv
 • Flexibelt extrajobb från 2 tim per vecka
 • Undervisa i dina ämnen
 • Viktig och relevant merit för alla jobb
 • Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
 • Du får utbildning & kontinuerlig coachning

Ett meningsfullt & flexibelt extrajobb där just din insats gör hela skillnaden.

Omnämnda i press & media:
Läxhjälp mellan Maria & Lidia
Alexander Astermark håller kurs
Johan Andersson med privatelev
 • Just du kan förändra en ung människas liv
 • Flexibelt extrajobb från 2 tim per vecka
 • Undervisa i dina ämnen
 • Viktig och relevant merit för alla jobb
 • Utveckla pedagogik, retorik & ledarskap
 • Du får utbildning & kontinuerlig coachning

Ansök nu – det tar bara 3-4 minuter!

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Om uppdraget Bild på vi som jobbar på Allakando

Vem söker vi?

Uppdraget är mer än att bara hjälpa till med läxor – du är en mentor och en förebild för en ung människa. Det viktigaste är att du vill hjälpa andra och att du har goda ämneskunskaper – vi utbildar & coachar dig till att bli en riktigt bra pedagog! Vi söker dig som:

 • Vill göra skillnad för andra människor
 • Är positiv och engagerande
 • Har goda ämneskunskaper i de ämnen du vill undervisa i
 • Kan arbeta minst 4 timmar i veckan
 • Kommunicerar effektivt på svenska i både tal och skrift

Att jobba med läxhjälp passar perfekt för dig som studerar eller har studerat på universitet/högskola – då kan du hjälpa alla våra elever. Även du som går på gymnasiet har möjlighet att hjälpa yngre elever. Du matchas ihop med en elev som passar dina ämnen, din personlighet och som ligger geografiskt nära dig. Ni träffas oftast hemma hos familjen eller centralt för en lektion på 120 min.

Träffa våra privatlärare & mentorer

Vad tycker andra om uppdraget?

Privatlärare Emma

“Helt klart bästa jobbet vid sidan av studierna! Undervisar bara de ämnen jag kan och på de tider jag kan. Toppenutbildning i början, gjorde mig trygg i att undervisa och stödet & coachningen från Allakandos specialister är guld!

Emma, 23 år Studerar juridik

Privatlärare Tabayi

”Det är fantastiskt att se hur en ung människa utvecklas och veta att just jag gör den skillnaden. Samtidigt utvecklas även jag – och att kunna förklara så att någon verkligen förstår och övertygas är ovärderligt för en läkare."

Tabayi, 22 år Studerar till läkare

Privatlärare Emil

“Att ha fått följa mina elevers resa från bottenlågt självförtroende till att nu ha så stor studieglädje och stark framtidstro är otroligt givande! Jag känner att Allakando verkligen bryr sig om att hjälpa eleverna, det var därför jag sökte just hit.”

Emil, 28 år Studerar industriell ekonomi

Privatlärare Caroline

“Allakando är verkligen ett kul gäng, det är alltid roligt att få träffa privatlärare från andra utbildningar! Har supergod relation med min personliga kontakt på kontoret och har varit med på både röjiga valborgsfester och mysiga AWs!”

Caroline, 23 år Studerar till läkare

Privatlärare Keiwan

“Jag blev superglad när jag upptäckte att jag redan som gymnasieelev kunde undervisa elever på grundskolan! Det är riktigt kul att få undervisa andra, dessutom en bra merit som många arbetsgivare nämner när de tittar på mitt CV.”

Keiwan, 18 år Läser Natur på gymnasiet

Vad får du?

Bild på Allakando teamet Bild på Allakando teamet

Mer än det perfekta extrajobbet

För många är det bästa med uppdraget att få hjälpa nänniskor till ett bättre liv. Just du skapar utveckligen hos din elev och får dela glädjen när ni når målen tillsammans. Du får även:

Utveckla attraktiva nyckelfärdigheter

Att kunna förklara så att andra förstår och leda dem till att klara ett mål är högt värderade färdigheter för arbetsgivare. Vi utbildar & coachar dig och du kommer att växa mycket i rollen.

En unik språngbräda i din karriär

Att ha jobbat med läxhjälp på Allakando visar prov på ovan nämnda färdigheter. Som bevis på dina insatser får du ett mer och mer utförligt rekommendationsbrev i takt med att du hjälper fler elever.

Lönetrappa & gratis onlineutbildningar (värda 3985 kr)

Du har en tydlig lönetrappa, baserad på hur många timmar du har hjälpt elever. Dessutom får du gratis tillgång till våra populära digitala utbildningsverktyg för Högskoleprovet och Nationella provet (värda 3985 kr) och kan ge rabatt till vänner & familj.

Avancera till senior privatlärare, kurslärare & kontorsroller

Du kan bland annat avancera till senior privatlärare & mentor eller kurslärare. Vi rekryterar dessutom internt till våra tjänster på huvudkontoret – majoriteten av ledningen har undervisat 100-tals elever själva. Läs mer om våra heltidstjänster här.

Bli en del av Allakandos nätverk

Allakando har under många år samlat några av Sveriges mest varma, trevliga och ambitiösa unga människor – idag har det blivit ett stort nätverk. Som privatlärare bjuds du in till AWs, julfester, valborgsfester och mycket mer!

Några av Allakandos privatlärare tillsammans

After Work med kollegorna

Valborgsfest tillsammans med alla privatlärare

Årliga valborgsfesten på huvudkontoret

Privatlärare och huvudkontoret träffas för julfest

Vår traditionsenliga julfest

Lärare spelar paintball

Kick-off inför terminen!

Hur har rollen som privatlärare hjälpt våra alumner i karriären?

Privatlärare Klackenberg

“Framtida arbetsgivare blir nyfikna och intresserade av denna typ av erfarenheter då de vet hur pass värdefullt det är med en anställd som tidigt har lärt sig vikten av ansvarstagande och mentorskap för andra, vilket därmed genuint är något som får dig att sticka ut.”

Karl Klackenberg Associate på Advokatbyrån Vinge

Privatlärare Gustav

“Att kunna berätta om faktiska situationer som lärare och visa prov på pedagogisk förmåga får en att glänsa precis lika mycket under arbetsintervjuer som på fredagsfikan och jag har Allakando att tacka för mycket när det kommer till jobberbjudanden.”

Gustav Magnusson Managementkonsult på Bain & Company

Privatlärare Emma

“All personlig utveckling jag fick som privatlärare gör att jag värdesätter min tid hos Allakando som en av de roligaste och viktigaste jobberfarenheterna jag haft. Det är något som väckte intresse när jag sökte till Yale – det säger mycket om en människa som drivs av- & har förmågan att hjälpa andra.”

Emma Hammarlund Research Assistant på Yale Medicine

Om allakando

VD Fredrik Fridlund VD Fredrik Fridlund

Fredrik Fridlund – VD, grundare & har själv
undervisat över 3000 elever sedan starten 2007.

Ett lite cheesy företag.

Som vårt namn Allakando antyder, så tror vi starkt på att alla kan mer än de tror. Ibland kanske det låter lite cheesy. Tro oss, du kommer att ändra dig. När du varje år på nära håll får se över 15 000 elever nå bättre studieresultat och lära sig att tro på sina egna förmågor, ligger namnet mycket bättre på tungan.

Vårt fokus ligger på att få andra att inse att de kan mer än de tror, att det inte är begränsade av gener utan att det är tidigare erfarenheter & tankar som avgör hur väl du lyckas i skolan – och i livet. Som privatlärare & mentor tillsammans med oss får du verktygen och möjligheten att ha direkt & stor positiv påverkan på en annan människas liv, både genom att lära ut ett ämne och genom att coacha din elev till att inse sina möjligheter.

Vill du förändra unga människors liv tillsammans med branschens snabbast växande organisation? Då borde du bli en del av Allakando-familjen!

Fredrik Fridlund – VD, grundare & privatlärare

”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva matte [2]. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.” — Reporter från SR

"Det känns så mycket lättare att läsa med de här... Matten känns lätt. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad av att läsa." — Elev om vår undervisning