Sean höjde sig med 0,55 på högskoleprovet pluggade 30 timmar
Erik Schuss, Marknadschef Allakando
Erik Schuss

Uppdaterad 2022-02-15

Sean höjde sig på högskoleprovet med 0,55 – på bara 30 timmars plugg

Högskoleprovet är nyckeln till drömutbildningen för många. Det är dock ett väldigt utmanande prov att studera till — det är svårt att få koll på alla delar, veta vad man borde fokusera på och lära sig alla de små knepen som är nödvändiga för att besegra provet. Vi träffade Sean, en av många som har höjt sig mycket genom att plugga med vår onlinekurs, för att höra hur han gjorde för att lyckas på högskoleprovet.

Få en personlig privatlärare – var du än befinner dig i Sverige!

Vad var det svåraste med att förbereda sig inför högskoleprovet?

— För mig var det väldigt svårt att bestämma mig för var jag skulle börja, hur jag skulle hitta information och hur jag skulle strukturera plugget. Skulle jag läsa en massa böcker? Skulle jag räkna om matte 1- och 2-boken? Skulle jag läsa tidningen varje dag?

Personligen, när jag inte har någon direkt plan att följa, blir det ofta svårt att hitta motivation till att fortsätta. Och när jag inte har motivationen, blir det enkelt så att jag skjuter upp pluggandet — vilket inte är en bra idé!

Få toppresultat i matte med Allakando

Besegra matten med hjälp av en personlig studiecoach!

Hur gjorde du för att hitta struktur och motivation i plugget?

— Först provade jag på egen hand med att öva på gamla högskoleprov och provade lite gratisövningar som fanns online. Det tog väldigt mycket tid och jag lärde mig inte särskilt mycket, det kändes som att jag inte hade koll på vad jag skulle fokusera på.

Sedan hittade jag faktiskt Allakandos onlinekurs. Det var precis vad jag letade efter, jag kände att den på ett klart och tydligt sätt förmedlade kunskapen som behövs.

Det pedagogiska upplägget med hjälpvideos, “gör om gör rätt”-frågor och konkreta tips inför alla högskoleprovsdelar var nog det bästa. Jag blev nästan lite förvånad över hur enkelt det var när man väl lärde sig de teknikerna som fanns i kursen.

Vilka råd skulle du ge någon som precis har börjat förbereda sig för högskoleprovet?

— Jag försökte plugga lite varje dag. Detta är väl ett av mina främsta tips också — att inte försöka klara hela kursen på en dag, utan att följa kursens moment och lägga ner lite tid varje dag.

Fokusera på vad du behöver bli bättre på och plugga smart! Jag tittade på de resultatprognoser jag fick på de olika kapitlen och fokuserade på områdena där jag kunde höja mig mest. Det var en helt avgörande funktion, som gjorde att jag inte behövde plugga supermycket och ändå höja mig riktigt mycket.

Prova även att göra ett gammalt högskoleprov för att bli bekväm i de förhållandena som du kommer utsättas för på provdagen. Där har kursen även en riktigt bra simuleringsfunktion, som ger känslan av att skriva provet på riktigt!

Vi önskar Sean stort lycka till med sina studier i statsvetenskap vid Lunds Universitet!

Vill du också nå din drömutbildning? Vi säkrar ditt toppresultat på högskoleprovet!