SKOLÅRETS KOMET

Skolårets komet är ett stipendium som syftar till att uppmärksamma en elev som har övervunnit stora utmaningar för nått sina studiemål. Genom åren har vinnarna haft otroliga historier, som inspirerat hundratusentals svenskar till att se att alla kan mer än de tror.

Nominera en kandidat
test2

Allakandos stipendium:
 Skolårets Komet

Vår övertygelse: alla kan lära sig vad som helst
Den generella uppfattningen idag är att vi människor föds in i bestämda fack där det är förutbestämt vad vi kan klara och inte klara i livet. Vissa är smarta, andra är dumma. Vissa har mattehjärna, andra har bollsinne.

Men vetenskapen idag visar att hjärnan fungerar som en muskel. Ju mer du utmanar den, desto större blir den. Det är inte våra medfödda förmågor utan istället vår egen inställning och självbild som ofta håller oss tillbaka i livet.

Stipendiet ges till en person som går på grundskolan eller gymnasiet och som har fått kämpa hårt för sina skolresultat. Målet är att vinnarens berättelse ska spridas och inspirera oss alla till att bryta loss från en begränsande självbild. Då kan vi lära oss vad som helst.

Fler än en 650.000 personer läste berättelse om vår senaste vinnare. Om du inte redan läst den, hittar du den här: Desirées berättelse Varför kan vi lära oss vad som helst? Läs mer om Allakando här

Desirée, vinnare 2013. Läs Desirées historia här
Oscar, vinnare 2014. Läs Oscars historia här

Hur fungerar stipendiet? Vanliga frågor & svar

Vem kan jag nominera till stipendiet?
Alla elever som har haft läxhjälp hos Allakando kan nomineras till priset. Särskilt vanligt är det att föräldrar eller privatläraren nominerar eleven.

När är nästa upplaga av Skolårets Komet?
Just nu är tävlingen pausad. Vi uppdaterar här på sidan, såväl som i våra sociala medier, så snart nomineringen öppnar. Följ oss gärna på facebook & instagram för att få nyheten först!

Vem vinner Skolårets Komet?
Personen har behövt övervinna en stor utmaning för att nå sina studiemål. I personens ursprungsläge hade många gett upp och personens resa kan på så sätt inspirera andra till att fortsätta kämpa.

Vad får vinnaren?
Priset har tidigare varit 50 000 kr. Kan användas till att ta körkort, åka på språkresa, läxhjälp, en kulturupplevelse eller något annat utbildnings- eller utvecklingsrelaterat.

  Nominera din kandidat till Skolårets Komet

  Fyll i formuläret nedan för att nominera en kandidat till Skolårets Komet
  Just nu är tävlingen stängd, men du kan fortfarande skicka in nomineringar som vi kan komma att uppmärksamma på andra sätt.

  Information om kandidaten

  Motivering – varför är kandidaten Skolårets Komet?

  Tänk på att juryn framför allt söker efter en berättelse som kan inspirera andra till att fortsätta kämpa även när det är som tuffast.

  Information om dig som nominerar

  Vår historia Fredrik Fridlund berättar

  Fredrik Fridlund, vår VD och grundare, hade själv en tuff start på sin skoltid. Hans mamma fick till och med övertyga lärarna om att han inte skulle gå om femte klass.

  På några år lyckades han däremot vända sin skolgång från orosmoln till styrkeområde – och klarade till slut att få A i alla ämnen.

  Hur gick det till? Det är en historia om idrottsmentalitet och en övertygelse om att alla kan lära sig. Och en väldigt speciell lista på 542 punkter. Allt ledde fram till grundandet av Allakando.

  Senare har mycket pedagogisk forskning kommit att bekräfta det Fredrik lärde sig under sina skolår. Vad är då hemligheten bakom att hela 9 av 10 idag når sina studiemål med vår undervisning? Klicka och läs mer:

  Fredrik Fridlund, VD, grundade Allakando 2007. Genom åren har han personligen undervisat över 3 000 elever.
  Idag är vi tusentals eldsjälar som bygger branschens snabbast växande företag. Här beskådas Lundakarnevalens tåg från vår balkong.
  Kontakta oss
  Ikon för att ringa Allakando för privatlärare, läxhjälp, mattehjälp, studiehjälp 0774 – 21 88 00

  Öppet vardagar kl. 09-19