Pedagogik Allakando

Därför ger Allakandos pedagogik toppresultat

Efter över 15 år i branschen vet vi precis vilka områden våra studiecoacher ska fokusera på för att göra verklig skillnad för våra elever. Den unika Allakando-pedagogiken, levererad av våra enastående coacher, hjälper hela 9 av 10 av våra elever att nå sina studiemål!

Få en personlig coach

Relationen mellan dig som elev och er studiecoach är A och O. Genom att ni även matchar personlighetsmässigt blir läxhjälpen både effektivare och mer engagerande!

Lär dig studietekniker

Att få tillgång till skräddarsydda verktyg och studietekniker gör stor skillnad för dig som elev. Det blir lättare att både lära och förstå, samtidigt som det minskar stressen.

Stärk ditt självförtroende

Att du som elev tror på din egen förmåga är en avgörande faktor för att lyckas i skolan. Utöver lärandet lägger vi stor vikt vid att coacha varje elev till bättre självförtroende. Det är också därför vi kallar våra pedagoger för studiecoacher!

Öka studiemotivationen

Att känna sig motiverad är nyckeln till att våga ta sig an nya ämnen och utmaningar. Er studiecoach kan hjälpa dig som elev att hitta studieglädjen, intresset och viljan att lära sig.

Enkelt att följa din utveckling

Efter varje lektion summerar er studiecoach lektionen och nya lärdomar i en lektionsrapport. Rapporten är tillgänglig både för dig som elev och förälder.

Fredrik berättar:
Du kan mer än du tror

Alla har vi någon gång tvivlat på vår förmåga inom ett område. Området har känts svårt och jobbigt, samtidigt som vi upplever att andra har det betydligt lättare.

Vi känner att vi saknar något.

Vi är däremot övertygade om att det inte finns några omöjliga utmaningar. Det är enbart våra tidigare erfarenheter som avgör vår förmåga att klara en utmaning.

Det finns därför inga omöjliga utmaningar.

Om du en gång har halkat efter kan däremot kommande uppgifter upplevas som omöjliga. Du får en känsla av att ämnet inte passar dig och utmaningen blir med tiden allt större. Känslan bekräftas av din omgivning och till slut ser du dig själv som en person som aldrig har kunnat – och som därför heller aldrig kommer att kunna.

En negativ självbild kan vara svår att övervinna. Orsaken till att du hamnade efter är många gånger svår att identifiera eftersom den ofta ligger långt bak i tiden och har påverkats av många olika saker.

Allt vi gör och upplever påverkar hur vi är som människor; vad vi vet och inte vet, vad vi kan och inte kan. I förhållande till alla de erfarenheter vi skaffar oss genom åren är de små skillnader som finns när vi föds försumbara. Visst finns det något som heter anlag och talang. Men det viktigaste är inte vilka anlag vi har, utan vilka anlag vi tror att vi har.

Du kan med andra ord göra eller klara av precis vad som helst. Håll därför inte tillbaka på kraften när du spänner din båge och siktar in dig på vart du vill komma eller vad du vill klara. Oavsett område är ekvationen densamma: ju mer du jobbar, ju bättre blir du och desto lättare blir det.

Viktigt att tänka på när du sätter ett högre mål är att målet skapar ett kunskapsglapp. Glappet är som störst i början och det gör alltid början till den tuffaste biten. Det är då de allra flesta ger upp, och självbilden känns återigen som en sanning.

Men så länge du tror på dig själv och väljer att kämpa kommer kunskapsglappet att minska vecka för vecka. Och ju närmare du kommer målet, desto lättare och roligare blir det.

Så här är det för alla. Oavsett hur duktig du är finns det alltid utmaningar och områden där både du själv och din omvärld tvivlar på dina förmågor. De allra flesta tror fortfarande idag att vi föds in i förutbestämda fack, och människorna runtomkring dig kommer därför att vara fortsatt skeptiska – ända fram till att du motbevisar dem.

Glöm därför aldrig att det är vad du gör som avgör vad du kan klara. Poängen är inte att ständigt sträva efter något bättre eller större. Poängen är att du kan göra precis vad du vill i ditt liv. Välj det du vill uppnå och stanna inte förrän du har lyckats.

Du kan mer än du tror. Lycka till!

Fredrik Fridlund – VD, grundare & privatlärare
Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007

Få gratis prisförslag