Sara Wångmar

Publicerad 2022-12-22

Hur blir man smartare? Våra 7 bästa tips för att hålla hjärnan i toppform!

Hur blir man egentligen smart? Precis som våra muskler måste man aktivt träna hjärnan för att öka dess kapacitet. Ta del av våra bästa knep för att vässa hjärnan och bli smartare!

Personlig studiecoachning – oavsett var du befinner dig i Sverige!

En god natts sömn är viktigt för att kunna bli smartare.

Få ordentligt med sömn

Det är lätt hänt att sömnen bortprioriteras när man är student. Sömnbrist ger många negativa effekter – bland annat blir du mindre intelligent. Att få en god natts sömn ger dig energi för att tackla skoldagen och ta in all information!

För att bli smart måste man också äta smart.

Ät rätt mat

Har du hört talas om brainfoods? Vissa råvaror är mycket viktiga för att hjärnan ska utvecklas och gör oss faktiskt smartare! Några goda exempel på brainfoods är bär, fisk och ägg.

Sätt på lite Beethoven och Mozart för att förbättra koncentrationen.

Lyssna på klassisk musik

Musiken vi lyssnar på när vi studerar har en stor effekt på vår effektivitet. Undvik att lyssna på musik med sång när du pluggar, eftersom det är distraherande för hjärnan – klassisk musik däremot gör att du till och med koncentrerar sig bättre!

Plugga mer effektivt och smart med rätt studietekniker.

Använd smarta studietekniker

För att bli smartare gäller det att man lär sig att plugga på rätt sätt. Smarta studietekniker gör att du kan plugga mer effektivt och nå toppresultat! Varför inte prova att använda pomodoro-metoden eller Feynman metoden?

Att träna är både bra för syreupptagningsförmågan och hjärnan!

Träna och få frisk luft

Motion och frisk luft gör både kroppen gladare och hjärnan smartare! Se till att röra på dig minst 30 minuter per dag för att få ordentligt med syre upp i hjärnan. Ta en promenad efter pluggandet eller gör ett träningspass på gymmet – det viktigaste är att du rör på dig!

Få toppresultat i matte med Allakando

Besegra matten med hjälp av en personlig studiecoach!

Träna logiken med schack eller mattekluringar.

Lägg pussel och gör mattekluringar

Hjärngympa i form av exempelvis schack, pussel, sudoku eller mattekluringar kan göra dig smartare! När du stimulerar hjärnan med saker som kräver logiskt tänkande förbättrar du både minnet och din förmåga att fokusera.

En studiecoach hjälper dig att bli smartare och höja betygen!

Bli smartare med läxhjälp

För att bli smartare behöver man ibland ta hjälp av andra. Våra certifierade privatlärare kan hjälpa dig studera smartare och mer effektivt oavsett var du bor i Sverige. Vi erbjuder läxhjälp för alla åldrar och nivåer!

Kontakta oss för en studiecoach som kan hjälpa dig nå toppresultat!