Av Sara Wångmar

Publicerad 2023-04-19

Enkla sommaraktiviteter som vässar mattehjärnan

Sommaren är en tid för avkoppling men det betyder inte att lärokurvan behöver stanna av. Det finns många roliga sommarlovsaktiviteter som kan hjälpa ditt barn hålla igång mattehjärnan!

Boosta ditt barns studiemotivation med en skräddarsydd privatlärare!

Att skapa en budget för sommaraktiviteter är ett bra sätt att hålla igång mattehjärnan.

Skapa en budget för sommaren

Att involvera barn i budgetplaneringen för sommaren kan hjälpa dem att utveckla en förståelse för ekonomi och pengahantering. Exempelvis kan du sätta upp en budget för utflykter som familjen vill göra under sommaren och diskutera tillsammans med barnen vad som är rimliga kostnader för varje aktivitet. Genom att involvera barnen i diskussionen kan du lära dem om beslutsfattande, prioriteringar och planering. Dessutom kan det hjälpa dem att utveckla goda ekonomiska vanor inför framtiden!

Få toppresultat i matte med Allakando

Besegra matten med hjälp av en personlig studiecoach!

Gör en matteutmaning

Ge barnet en matte-relaterad utmaning över sommaren! Sätt som mål att de exempelvis ska memorera hela multiplikationstabellen eller att lära sig den digitala klockan. Involvera gärna hela familjen och ge varje familjemedlem en egen matteutmaning.

Sällskapsspel prövar barnens mattekunskaper på ett lekfullt sätt!

Ha en mysig spelkväll

Anordna en rolig spelkväll med hela familjen. Det finns gott om sällskapsspel som involverar matematik – Monopol, Uno och Yatzy är tre populära förslag. Genom att göra matten till en mysig gemensam aktivitet blir det genast roligare att lära sig.

Använd matte i vardagen

Genom att använda matte i vardagen kan barnet öka sin förståelse för hur matematik kan tillämpas. Att köpa glass på stranden kan vara ett utmärkt tillfälle att utmana barnet – du kan exempelvis fråga: “en bägare med 3 kulor kostar 36 kronor, hur mycket kostar då en kula?”

Matlagning och bakning är ett annan område där ni enkelt kan inkorporera matte. Till exempel kan barnet hjälpa till med att väga ingredienser eller mäta hur många teskedar det är i en deciliter.

Få hjälp med matten under sommaren med en personlig coach!

Säkra försprånget inför höstens matte med Allakando

Vårt bästa förslag på hur ditt barn kan förbättra sin matte över sommaren är att anlita en privatlärare! Våra utbildade privatlärare i matte kan hjälpa till med att förstärka ditt barns mattekunskaper, förbereda dem inför kommande läsår och ge dem extra stöd för ämnen där de behöver hjälp. Med Allakando får du skräddarsydd undervisning efter ditt barns specifika behov. Vi hjälper ditt barn bli 100% redo inför höstens matte!

Det är enkelt att komma igång med en studiecoach – läs mer här!