Sara Wångmar

Publicerad 2023-02-07

Glöm svårplacerade glaspjäser – Här är utbildningsspecialistens bästa tips på presenter lärarna faktiskt vill ha!

Sommarlovet närmar sig och med det också tiden för att ge ditt barns lärare en uppskattande present för deras arbete under det gångna läsåret. Har du ingen aning om vad man bör ge i sommarpresent till lärare? Lugn, här våra bästa tips på presenter till lärare – och vilka gåvor du bör undvika!

Sikta mot toppresultat med våra personliga privatlärare!

Uppskattning

Har du världens bästa lärare? Att ge en sommarpresent till lärare är självklart inte en skyldighet, och ibland kan ett enkelt tack kan vara nog. En av de mest värdefulla presenterna till lärare är att ge en genuin känsla av uppskattning. Visa att ni uppskattar lärarnas arbete, deras engagemang och deras tid – det är oftast det som betyder allra mest!

Presenter till lärare i alla ära – men glöm inte att det viktigaste är att visa uppskattning!

Blommor/växt

En klassisk present till lärare är blommor eller en fin växt. En färgglad bukett eller en grön växt kan liva upp lärarens arbetsrum och påminna dem om sommaren och eleverna som kommer tillbaka till hösten. Var noga med att välja en växt eller bukett som läraren verkligen gillar och som passar in i deras hem eller arbetsrum.

Så motiverar du ditt barn att få bra betyg i skolan. Läs mer här!

Välgörenhet

Att ge en gåva till välgörenhet i lärarens namn är ett sätt att visa din uppskattning för deras arbete och samtidigt hjälpa någon annan i samhället. Du kan välja en organisation som läraren själv är engagerad i eller som de bryr sig om. Att veta att de gjort skillnad för någon annan kan vara en av de mest meningsfulla presenterna en lärare kan få.

Få toppresultat i matte med Allakando

Besegra matten med hjälp av en personlig studiecoach!

Spabehandling

Att ge en spa-upplevelse är en avslappnande sommarpresent till lärare som kan hjälpa pedagogerna att koppla av och återhämta sig efter ett utmanande läsår. En massage eller annan behandling kan vara en välbehövlig paus för en lärare som kämpat för att stödja elevernas behov under året.

Presentkort

Presentkort är en enkel men användbar sommarpresent till lärare. Du kan välja ett presentkort till en bokhandel, ett café eller en butik som du vet att läraren gillar. Att ge en presentkort kan också visa läraren att du har tänkt på dem och deras intressen.

En bra bok att dyka in i under semestern är en perfekt present till lärare!

Böcker

Att ge en bok är en personlig present som kan visa att du känner till lärarens intressen och att du värdesätter deras intellektuella kapacitet. Du kan välja en roman, en biografi eller en fackbok som du tror att läraren kommer att uppskatta. En bra bok kan också ge läraren något att koppla av med under sommarledigheten eller vara användbar för att förbereda sig för nästa läsår.

Presenter till lärare du bör undvika

När det gäller presenter till lärare finns det några saker som man bör undvika att ge. Här är tre exempel på gåvor du kan skippa:

Prydnadssaker

Att ge prydnadssaker till läraren kan vara riskabelt eftersom det är svårt att veta vad läraren gillar och vad som passar in i deras hem eller arbetsrum. Dessutom kan det vara svårt att hitta något som passar alla smaker och stilar.

Hemgjorda eller hembakade presenter

Att ge hemgjorda eller hembakade presenter kan vara ett fint sätt att visa uppskattning, men det kan också vara en riskfylld present. Lärare kan ha olika allergier eller kostrestriktioner som kan göra det svårt att ta emot hembakade presenter. Dessutom kan det vara svårt att veta vad läraren faktiskt gillar.

Vin eller annan alkohol

Att ge vin kan vara en vanlig present, men det kan vara en svår present till lärare. Vissa lärare kanske inte dricker alkohol av personliga, religiösa eller hälsoskäl. Dessutom kan det vara svårt att veta vilken typ av vin läraren föredrar och vad som passar in i deras smak. Det kan också vara olämpligt att ge alkohol till en person som har en auktoritetsposition över minderåriga elever.

Få skräddarsydd studiecoach som passar dig både på ett akademiskt och personligt plan!

Säkra försprånget inför nästa termin med en personlig studiecoach

En personlig studiecoach är en oumbärlig tillgång för elever som vill säkra en försprång inför nästa termin. Allakandos coacher är skräddarsydda efter varje elevs unika studiemål och kan hjälpa eleven att utveckla studietekniker, organisera sin tid och planera sina studier på ett effektivt sätt.

Personlig coachning kan vara särskilt viktigt för elever som ska börja på en ny skola eller ta itu med nya ämnen som kan vara utmanande. Genom individuell uppföljning och anpassade strategier kan en studiecoach hjälpa eleven att höja sina betyg och uppnå sina mål!

Höj betygen och nå dina mål med Allakando!