Räknestuga i matematik
för alla åldrar

Gör matten till något roligt genom att vara med i en räknestuga. Tillsammans med en grupp om ca fyra andra elever på samma nivå som dig själv, får ni personlig gruppundervisning en gång i veckan som är helt anpassad efter er.

Räknestuga matematik

Rolig matte och gemenskap

Att gå med i en räknestuga online är perfekt för dig som vill höja betygen eller hitta motivationen – men tycker att det är roligare att studera i grupp. Tillsammans med 4-5 elever på samma nivå som dig, får ni privatundervisning av en av våra mest erfarna coacher!

 • Höj betyg, studieteknik och motivation
 • Lär dig matte och få nya vänner på samma gång
 • Tillgängligt för alla nivåer och åldrar
Räknestuga matematik

Så fungerar våra räknestugor i matematik

 • Läxhjälp Online

  1 Vi vill lära känna dig

  För att kunna hitta den perfekta gruppen för dig, vill vi först lära känna dig och få en bild av din nivå. Först då kan vi hitta den bästa gruppen för just dig.

 • 2 Regelbundna lektioner

  Du, din grupp och er personlig studiecoach träffas vanligtvis en gång i veckan för att gå igenom de delar som är aktuella i skolan för tillfället.

 • 3 Vi brinner för din utveckling

  Vi som arbetar med räknestugorna på Allakando älskar att hjälpa unga att lära sig. Vår VD & grundare Fredrik har själv undervisat över 3000 elever!

Studera i grupp med Allakandos räknestugor

Våra räknestugor fokuserar på att du som elev ska nå dina betygsmål – och samtidigt växa som person. För att kunna göra båda delarna är det viktigt att du känner dig bekväm och hittar det som gör studierna roliga för just dig. Det är precis därför vi tagit fram räknestugorna, så att du som inte tycker om att studera på egen hand, ska kunna göra det med likasinnade elever. Tillsammans skapar vi bättre studieresultat och gemenskap!

Du kan hoppa in i en grupp där vi väljer ut den perfekta gruppen för just dig. Du kan även önska om att gå med i samma grupp som en kompis eller ett syskon.

Därför är våra mattestugor så populära
Få mer tid

Slipp stressen och få mer tid till dina fritidsintressen! Våra lärare hjälper dig att plugga effektivt och smart.

9/10 höjer betygen

9 av 10 av våra elever höjer betygen och lika många känner mindre stress, tack vare räknestugorna

26 000+ elever/år

Varje år hjälper vi över 26 000 elever runtom i Sverige. Det gör oss till ett av Sveriges största företag inom läxhjälp!

Vill du veta mer om våra räknestugor?

Fyll i vårt formulär så ringer vi upp dig för att berätta mer om hur räknestugorna och undervisningen fungerar!

Fredrik berättar

Nå toppresultat med våra räknestugor

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007

Ta del av kunskapen i en räknestuga

Att uppleva att matten är svår är inte ovanligt. Ämnen där man behöver pedagogisk och tålmodig undervisning blir ofta lidande då skolans resurser inte hjälper till. Det räcker ju att man missar en viss del av kursen på grund av frånvaro för att man inte riktigt ska hänga med. Har man inte klasskamrater som kan förklara på rätt sätt så kan det bli besvärligt. I en räknestuga så finns hjälpen som du behöver. Allakando drar igång mattestugor under terminerna för att se till att alla som vill kan hänga med och klara matematiken!

Mattestugor är effektiva

Det som är så effektivt med en räknestuga är att den ger kunskap på ett snabbt och bra sätt. I stugan så finns det privatlärare som vet hur man förklarar och som är redo att hjälpa dig. Du kan kliva in och öppna matteboken precis där det är som svårast. Många gånger så upptäcker man precis vad det är som har missats och då kan man ta igen detta på plats så att du förstår fortsättningen.

I en mattestuga så sitter man ofta med flera elever samtidigt. Det är inte samma sak som att få privatlektioner. Men det finns faktiskt en fördel med att man i grupp diskuterar samma problem. Att få det förklarat mer än en gång till flera personer kan faktiskt vara det som gör att man äntligen förstår.

Lärare som kan svara på alla frågor

Vi tycker att det är viktigt med lärare som verkligen kan matematiken och det är dessa som du finner i räknestugorna som vi ordnar med. Det är också personer som vet hur man förklarar vilket inte är mindre viktigt. När du visar vad du har problem med så förstår de genast vad det handlar om och ni kommer att ha ett mycket givande samtal där du får chansen att ställa så många frågor som krävs för att du ska få in rätta tänker och sedan klara liknande frågeställningar helt utan hjälp.

Dessutom så finns det en stor fördel med att träffa en privatlärare som inte har bråttom någon annanstans. I en räknestuga så är tiden till för dig. Det här är verkligen inte samma sak som att uppsöka en ordinarie mattelärare i lärarrummet under lunchrasten. När du känner att du får hjälp med tålamod och helt utan stress så kan du slappna av och verkligen ta till dig av informationen.

Kurser inför nationella matteprov

Allakando erbjuder också särskilda kurser som är till för nationella prov i matte. Det här är intensiva kurser där du och flera snabbt kommer att få in kunskapen som krävs för att lyckas på provet. Våra kurser har blivit mycket populära och efterfrågas i de flesta svenska städer då de har lett till så fina resultat. Det är ju inte bara det att man klarar det nationella provet som får betydelse. Kursen är också utformad för att ge dig kunskap som du tar med dig till kommande mattekurser som därmed också får bättre resultat.

Bemästra matten i en räknestuga!

Om du trodde att du inte hade en chans att bli bra på matematik så kommer du med en räknestuga att inse att så inte är fallet. I mattestugan så kan du bemästra matten! Det här är inte bara bra för dina betyg utan också för ditt humör. Det är nämligen kul och stimulerande att äntligen förstå det som först verkade så svårt. Du kommer att känna tillfredsställelse i att lyckas med fler problem och att se uppgifter som utmaningar som du vet att du kan klara av. Du blir mästare på matte och får ett självförtroende som gör dig riktigt gott!