Ålder 7-16 år

Allakando Sommar 2022

Roliga programmeringsläger och kurser i sommar

Lär dig programmera samtidigt som du skaffar nya vänner och skapar minnen på Allakandos sommarläger.

Utvecklas i programmering på våra roliga läger

På Allakando Summer Camp kommer du lära dig programmera samtidigt som du har fantastiskt roligt!

Väljer du ett av våra traditionella programmeringsläger finns massor av tid att sporta, leka, äventyra, grilla, bada och umgås med nya likasinnade vänner parallellt med att du lär dig koda coola grejer i Scratch, Minecraft eller Python.

Våra digitala läger ger dig möjlighet att från ditt eget rum knyta kontakt med vänner från hela Sverige samtidigt som du bygger egna spel i Scratch eller löser problem och utmaningar i din Minecraft-värld.

Sommarläger i Minecraft på Ågestagården i Stockholm

 • Programmeringsläger i Minecraft 7-9 år

  Lär dig problemlösning medan du bygger häftiga miljöer direkt i Minecraft. Efter någon timmes utbildning i Minecraft på morgonen så finns tid till lek och kul på vår lägergård. Då står aktiviteter som skattjakt, bad, sport och lek på schemat resten av dagen.
  Läs mer

 • Programmeringsläger i Minecraft 10-12 år

  Under kursen tar vi oss igenom olika Minecraft-världar med olika typer av utmaningar som vi måste lösa! Under eftermiddagen är det fullt ös med sport, bad, lek och utflykter tillsammans med nya likasinnade vänner – precis som det ska vara på sommarläger!
  Läs mer

 • Programmeringsläger i Minecraft 13-16 år

  Under kursen tar vi oss igenom olika Minecraft-världar med olika typer av utmaningar som vi måste lösa! Här lär vi oss blockbaserad och textbaserad kod och problemlösning. Eftermiddagarna är vigda till klassiska sommarlägeraktiviteter som bad, sport och lägereld.
  Läs mer

Programmeringsläger på Ågestagården i Stockholm

 • Programmeringsläger 7-9 år

  Efter ett par timmars programmering under förmiddagen där du bland annat får testa att bygga egna spel med hjälp av verktyget Scratch så har vi massor av tid till lek och kul. Då står aktiviteter som skattjakt, bad, sport och lek på schemat resten av dagen.
  Läs mer

 • Programmeringsläger 10-12 år

  Efter ett par timmars programmering under förmiddagen där du får bygga spel med hjälp av Scratch, testa textbaserad kodning i Python eller designa med HTML så har vi massor av tid att göra roliga aktiviteter – alltifrån sportaktiviteter till bad och femkamp.
  Läs mer

 • Programmeringsläger 13-16 år

  Lär dig blockbaserad kodning via Scratch, textbaserad kodning med Python och grunderna i webbdesign med HTML. Resten av dagen gör vi massa roliga aktiviteter – från sportaktiviteter och bad till grillning och musikquiz vid lägerelden tillsammans med nya vänner.
  Läs mer

Digitala sommarläger i programmering

 • Digitalt programmeringsläger i Minecraft 7-12 år

  Kanske är det här du startar din framtida karriär som speldesigner eller programmerare genom ditt favoritspel – Minecraft!

  Läs mer

 • Digitalt programmeringsläger i Minecraft 13-16 år

  Under kursen tar vi oss igenom olika Minecraft-världar med olika typer av utmaningar som vi måste lösa! Vad sägs om att hjälpa en astronaut landa säkert på månen med hjälp av kod?
  Läs mer

 • Digitalt programmeringsläger 7-12 år

  Lär dig webbdesign genom HTML eller testa att bygga egna spel med hjälp av verktyget Scratch. Här får du en rolig och stimulerande introduktion till programmering!
  Läs mer

 • Digitalt sommarläger i programmering 13-16 år

  Koda och bygg egna spel med hjälp av verktyget Scratch, lär dig textbaserad kodning i Python och prova på webbdesign – allt under en vecka.

  Läs mer

Vill du veta mer om våra sommarläger i programmering?

Kontakta oss så berättar vi mer eller hämta en gratis digital broschyr!

15 års erfarenhet av engagerande pedagogik som ger resultat

Vår unika metodik bygger på övertygelsen att alla kan lära sig vad som helst. Vi tror till exempel inte på att somliga föds med “programmeringshjärna” – alla kan bli bra på kod med rätt träning.

Vårt fokus ligger alltid på att hjälpa elever bli mer självständiga i sina studier. Därför fokuserar våra lärare inte enbart på att förbättra ämneskunskaper, utan också på studieteknik och framförallt – att ha roligt.

Sommarläger

”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva mattekursen. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.”

– Reporter i P1 om vår undervisning

98%

rekommenderar oss

9/10

når sina mål

92%

ökar motivationen

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Elev i Sveriges Radio om vår undervisning:

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Så tycker några av våra 26 000 familjer om oss

Recension Allakando sommarläger Recension Allakando sommarläger
Andreas Johansson

”Jag gick Allakandos sommarkurs för matte 1c. Det var ett jättebra upplägg med filmer, genomgångar, gemensamma och individuella uppgifter. Väldigt bra material, tydliga förklaringar och duktiga lärare. De anpassade efter en själv och man kunde arbeta i sin egen takt. Lärde mig mycket men det var även roligt!”

Elsa

”Efter att stagnerat i mitt eget plugg behövde jag vägledning och pepp för att ta mig vidare och signade upp mig på Allakandos intensivkurs. Ett beslut som visade sig vara helt rätt. Under dagarna intensivkursen var igång fick jag ökad kunskap och nya strategier men också pepp, en tro på mig själv och vad jag kan åstadkomma vilket jag tidigare saknat. Tack Emil, Johan och alla andra lärare på intensivkursen, ni är grymma!!”

Amber Hennekens

”Mycket bra sommarkurs! Jag tyckte att lärarna var mycket trevliga och hjälpte alltid till om man hade en fråga. Deras genomgångar var lätta att följa. Skulle absolut rekommendera kursen till någon som har svårt för matte eller till någon som bara behöver en uppvärmning inför en ny skoltermin till exempel”

Kristina Svensson

”Så fint bemötande från första till sista kontakten av alla på Allakando. Vi var förundrade hur det var möjligt att skaka fram så kompetenta, pedagogiska och superhärliga lärare. Nu har kidsen välförtjänta platser på högskoleprogram de länge velat börja på, och är bara ett par år från examina. Vi kan inte nog rekommendera Allakando❤️”

Isabell Gillblad

”Önskar vi hade hittat Allakando tidigare! Vilken skillnad i motivation vi sett på vårt barn! Från att ha kämpat med ämnet, nu är det roligt. Professionella och erfarna inom utbildning och utveckling, otroligt serviceinriktade. Allakando lyssnade på våra behov och gjorde en fantastisk match med studiecoach!”

Fredrik om våra sommarläger

Därför kan vi skapa ditt livs bästa sommar

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007