Ålder 7-16 år

Allakando Sommar 2023

Digitala sommarläger i programmering

Lär dig programmera samtidigt som du lär känna nya vänner och skapar minnen på Allakandos sommarläger.

Lär dig skapa med programmering

Våra digitala läger ger dig möjlighet att skaffa nya vänner från Kiruna i norr till Ystad i söder, samtidigt som du lär dig bygga coola grejer i Minecraft, testar att koda i Python eller designar med hjälp av HTML. Våra digitala läger hålls via Zoom av inspirerande lärare, och vi lovar att du kommer att få aktivera både hjärnan och kroppen!

Våra digitala sommarläger i programmering

 • Sommarläger i Minecraft
  7-12 år

  Kanske är det här du startar din framtida karriär som speldesigner eller programmerare genom ditt favoritspel – Minecraft!

  Läs mer

 • Sommarläger programmering
  7-12 år

  På vårt programmeringsläger får du bland annat bygga egna spel med hjälp av verktyget Scratch. Här får du en rolig och stimulerande introduktion till programmering!
  Läs mer

 • Sommarläger i Minecraft
  13-16 år

  Under kursen tar vi oss igenom olika Minecraft-världar med olika typer av utmaningar som vi måste lösa! Vad sägs om att hjälpa en astronaut landa säkert på månen med hjälp av kod?
  Läs mer

 • Sommarläger programmering
  13-16 år

  Lär dig blockbaserad kodning via Scratch, textbaserad kodning med Python och grunderna i webbdesign med HTML.

  Läs mer

Vill du veta mer om våra digitala sommarläger i programmering?

Kontakta oss så berättar vi mer eller hämta en gratis digital broschyr!

En vanlig dag på Allakando Digital Summer Camp

Allakando Digital Summer Camp är planerad för att du på bästa sätt ska ta till dig kunskap, samtidigt som du har fantastiskt roligt och utvecklas som person. Så här kan en typisk dag se ut:

09:00 Hej hej! Våra coacher tar emot dig på Zoom

09:15 Dags att börja dagens lärande. Alla deltagare delas in i mindre grupper med en coach.

10:15 Paus & rörelse

10:30 Vi fortsätter att bygga/designa med hjälp av programmering. Givetvis interagerar vi hela tiden med våra coacher och resten av gruppen.

11:30 Paus & rörelse

11:45 Lunchpaus, här uppmuntrar vi till gemensam lunch med de andra deltagarna.

13:00 Vi fortsätter med dagens övningar.

14:00 Paus, rörelse & dagens utmaning 🙂

15:00 Tack för i dag, vi ses i morgon 🙂

”Här går det undan. På bara några minuter går den här läraren igenom halva mattekursen. Och det är på ett sätt som eleverna förstår och engageras.”

– Reporter i P1 om vår undervisning

98%

rekommenderar oss

9/10

når sina mål

92%

ökar motivationen

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

Elev i Sveriges Radio om vår undervisning:

”Det känns så mycket lättare med de här. Jag som avskyr matte. De får mig att känna matte som ett lättsamt ämne helt plötsligt och då blir man intresserad.”

– Elev i UR-reportaget om vår undervisning

15 års erfarenhet av engagerande pedagogik som ger resultat

Vår unika metodik bygger på övertygelsen att alla kan lära sig vad som helst. Vi tror till exempel inte på att somliga föds med “programmeringshjärna” – alla kan bli bra på programmering med rätt träning.

Vårt fokus ligger alltid på att hjälpa elever bli mer självständiga i sina studier. Därför fokuserar våra lärare inte enbart på att förbättra ämneskunskaper, utan också på studieteknik och framförallt – att ha roligt.

Sommarläger

Så tycker några av våra 26 000 familjer om oss

Recension Allakando sommarläger Recension Allakando sommarläger
Andreas Johansson

”Jag gick Allakandos sommarkurs för matte 1c. Det var ett jättebra upplägg med filmer, genomgångar, gemensamma och individuella uppgifter. Väldigt bra material, tydliga förklaringar och duktiga lärare. De anpassade efter en själv och man kunde arbeta i sin egen takt. Lärde mig mycket men det var även roligt!”

Elsa

”Efter att stagnerat i mitt eget plugg behövde jag vägledning och pepp för att ta mig vidare och signade upp mig på Allakandos intensivkurs. Ett beslut som visade sig vara helt rätt. Under dagarna intensivkursen var igång fick jag ökad kunskap och nya strategier men också pepp, en tro på mig själv och vad jag kan åstadkomma vilket jag tidigare saknat. Tack Emil, Johan och alla andra lärare på intensivkursen, ni är grymma!!”

Amber Hennekens

”Mycket bra sommarkurs! Jag tyckte att lärarna var mycket trevliga och hjälpte alltid till om man hade en fråga. Deras genomgångar var lätta att följa. Skulle absolut rekommendera kursen till någon som har svårt för matte eller till någon som bara behöver en uppvärmning inför en ny skoltermin till exempel”

Kristina Svensson

”Så fint bemötande från första till sista kontakten av alla på Allakando. Vi var förundrade hur det var möjligt att skaka fram så kompetenta, pedagogiska och superhärliga lärare. Nu har kidsen välförtjänta platser på högskoleprogram de länge velat börja på, och är bara ett par år från examina. Vi kan inte nog rekommendera Allakando❤️”

Isabell Gillblad

”Önskar vi hade hittat Allakando tidigare! Vilken skillnad i motivation vi sett på vårt barn! Från att ha kämpat med ämnet, nu är det roligt. Professionella och erfarna inom utbildning och utveckling, otroligt serviceinriktade. Allakando lyssnade på våra behov och gjorde en fantastisk match med studiecoach!”

Fredrik om våra digitala sommarläger

Därför kan vi skapa ditt livs bästa sommar

Fredrik om vår läxhjälp i svenska
Fredrik om vår läxhjälp i svenska

Fredrik Fridlund, VD & Grundare

Har själv undervisat över 3 000 elever sedan 2007