Vanliga frågor och svar om våra sommarläger

Vem kan åka på lägret?

Vi tar emot elever från hela Sverige som ska börja mellan årskurs 1 i grundskolan och år 1 på gymnasiet.

Lägren är utformade så att vi anpassar grupperna efter både ålder och ämneskunskap.

Detta innebär att du bor och umgås med jämnåriga elever och i din studiegrupp går personer med ungefär samma grundkunskaper i ämnet.

Behöver man någon särskild förkunskap i sitt valda ämne?

Nej.
Vi delar in varje klass utefter förkunskaper, och våra lärare är dessutom experter på att anpassa undervisningen så att alla hänger med.

Hur bor man?

Vi bor i korridorsrum. 2 elever per rum.
Du bor tillsammans med jämnåriga och en lägerledare bor alltid i samma korridor/på området.

Tjejer och killar delar aldrig rum men har vissa gemensamma utrymmen som kök. Duschrum är alltid separata.

Vilka måltider ingår?

Frukost, lunch, middag, eftermiddagsfika och kvällsfika ingår om du valt övernattning med helpension. För dig som deltar på dagläger ingår lunch och eftermiddagsfika. Måltiderna äts i vår gemensamma matsal.

För den som önskar vegetarisk eller vegansk kost går det givetvis att anpassa. Meddela oss i god tid om du har några allergier eller andra restriktioner.

Vad händer om jag behöver avboka?

Med Allakandos avbeställningsskydd kan du avboka fram till 30 dagar innan lägerstart utan att behöva uppge anledning. Då får du tillbaka hela anmälningsavgiften.

Läs mer i våra bokningsvillkor. Där kan du även läsa mer om vad som gäller om coronarestriktioner gör att lägret inte kan genomföras som planerat.

Vad händer om jag behöver avbryta lägret för tidigt?

Vi förstår självklart att oförutsedda saker och ting kan hända. I ett läge där du tvingas avbryta lägret pga sjukdom eller liknande så rekommenderar vi dig att kontakta ditt hemförsäkringsbolag för kompensation.

Om du mot förmodan drabbas av hemlängtan eller på annat sätt inte trivs så finns vi här för att hjälpa dig. Att för första gången vara långt hemifrån kan kännas lite läskigt och obekvämt, det är helt normalt! Men du kan känna dig trygg i att Allakandos ledare är både utbildade i, och har mycket erfarenhet av, att hjälpa dig komma tillrätta så att du trivs.

Säg till din lägerledare om du drabbas av hemlängtan så kommer vi göra allt för att det snart ska kännas bättre så att du kan fullfölja ditt läger.

Är lägret anpassat efter rådande coronarestriktioner?

Våra deltagares hälsa och säkerhet är vår högsta prio. Vi följer givetvis rådande riktlinjer och anpassar lägren därefter. Skulle det vara så att lägret pga rådande restriktioner ifrån FHM trots allt inte går att genomföra så kommer alla att erbjudas att omboka sitt läger alternativt få avgiften återbetalad. Läs mer i våra villkor.

Hur är veckan upplagd?

Ankomst måndag mellan 8.00-8.30 och för övernattande deltagare.*
Ankomst daglägerdeltagare är 8.00-8.30 varje dag.

Under första dagen sker undervisningen efter välkomstmötet och sedan har vi en gemensam välkomstmiddag för alla övernattande lägerdeltagare.

Tisdag – Torsdag sker undervisning mellan 8.30 och 12.00, därefter äter vi lunch. Efter lunch gör vi roliga aktiviteter tillsammans med våra lägerledare – det kan vara allt ifrån frisbeegolf eller volleyball till bad och lekar.

Upphämtning av daglägerdeltagare sker 17.00-17.30.

För övernattande lägerdeltagare kommer vi att erbjuda kvällsaktiviteter som quizkvällar, filmkvällar och häng vid lägerelden.

Torsdag avslutar vi med gemensam avslutningsmiddag för alla övernattande och efter lunch på fredag är det dags att påbörja hemfärd. Sista deltagarna lämnar lägret klockan 17.00 på fredag.

*För dig som reser långt och därför behöver anlända redan söndag eftermiddag går detta att ordna mot avgift.

Kan jag åka med en kompis?

Absolut! Säg till oss vem din vän är så försöker vi lösa så att ni kan till exempel dela rum.

Kontakta oss för mer information!

Vi berättar gärna mer om våra sommarläger

Så behandlar vi dina personuppgifter säkert

Allakando Summer Camp
  • Lär dig matte, språk eller programmering
  • Få en meningsfull sommarvecka
  • Träffa nya vänner från hela Sverige
  • Kom förberedd inför nästa termin
  • Utforska dina intressen