Tack vare Allakando-coachen Wilmer kunde Alba besegra matten.

Studiecoachen som tog Alba från F till D i matte på mindre än ett halvår

Tack vare Allakando kunde Alba Heredia Tomé besegra nationella proven i matte och höja sitt slutbetyg från F till D på mindre än ett halvår. Med hjälp av sin studiecoach fick hon den uppmuntran och stöd som behövdes för att våga tro på sig själv.

Hade haft underkänt i matte i tre år

Under tre år hade Alba fått F i matematik. Efter kontakt med både skolans rektor och mattelärare stod det klart för Albas mamma, Teresa Tomé Brejnell, att skolans insatser inte var nog för att förändra situationen.

– Jag har verkligen krigat och suttit med Alba och försökt att hjälpa henne med matten själv men det gick bara inte, berättar Teresa. 

Inför skolstart i nian bestämde hon sig för att söka hjälp på annat håll. 

– Det var allt eller inget. Utan godkänt i matten skulle Alba inte vara behörig att söka till gymnasiet, förklarar hon.

Efter att ha sett en annons om personlig läxhjälp på Facebook bestämde sig Teresa för att kontakta Allakando. 

Alba och studiecoachen Wilmer klickade direkt

Efter att ha kontaktat Allakando gick processen med att hitta en skräddarsydd studiecoach väldigt smidigt.

– Det gick så snabbt att jag knappt hann med. Plötsligt fick vi veta att att Allakando hittat en coach till Alba, berättar Teresa.

Alba var till en början väldigt tveksam till läxhjälpen. När hon träffade sin utvalda studiecoach Wilmer Walles på en prova-på-lektion förändrades allt.

Wilmer kunde inte bara hjälpa Alba med matten, de matchade även på ett personligt plan. Teresa berättar att han lärde sig hur Alba fungerade och visste när hon behövde pausa och prata om andra saker.

– De klickade direkt! Wilmer lyckades fånga in andra intressen som Alba har och det visade sig att de hade mycket gemensamt, förklarar hon. 

Nyckeln: Att få Alba att tro på sina egna förmågor

Efter att ha fått underkänt på varje matteprov var Albas självförtroende inom matten ordentligt tilltufsat.

– Vi behövde framförallt någon som kunde lyfta upp Alba. Någon som kunde peppa och få henne att verkligen tro på att det skulle gå, förklarar Teresa.

När Alba började samarbetet med sin studiecoach fick hon den uppmuntran och stöd som behövdes för att våga tro på sig själv. 

– Wilmer sa väldigt tidigt att Alba skulle klara det och jag har verkligen litat på honom, säger Teresa.

Genom Wilmers tålmodiga och positiva inställning upptäckte Alba att hon faktiskt var mycket bättre på matte än hon själv trodde. 

– Jag har lärt mig att måste försöka och inte bara ge upp. Coachningen har gett mig bättre självförtroende och då löste sig mycket av sig själv, berättar Alba.

Gick från underkänt till D på bara en termin

Efter bara två lektioner med Wilmer hade Alba fått ett försprång i matten, vilket gjorde att hon kände sig mycket mer självsäker under mattelektionerna i skolan. 

– När jag öppnade matteböckerna så upptäckte jag att hon redan låg före kursplanen, förklarar Teresa.  

Teresa berättar vidare att den stora vändningen kom när hon klarade första matteprovet och kom tillbaka med ett resultat som var snudd på ett C. 

– Hennes lärare var så imponerad och förstod knappt vad som hänt! 
Efter det fortsatte utvecklingen i raketfart. 

– Målet under lektionerna var att fokusera på E-uppgifter men inom kort kunde hon även klara C- och A-uppgifter hur lätt som helst, berättar Wilmer. 

Klarade nationella provet utan några problem

Ett av de största bevisen på Albas framsteg var när hon besegrade nationella proven i matte. Tidigare hade matteproven varit en källa till ångest och stress men med Wilmers stöd kände hon sig förberedd och trygg när provdagen infann sig. 

– Vi såg till att lägga upp en riktigt bra plan och förbereda oss i god tid vilket resulterade i att hon klarade slutproven hur enkelt som helst, förklarar Wilmer.

Sökt till teknikprogrammet på gymnasiet

På bara ett år har Alba gått från att avsky matte till att söka in till teknikprogrammet på gymnasiet. Slutmålet är att komma in på arkitektlinjen på universitetet. 

– Mitt mål är att bli arkitekt och eftersom jag inte haft godkänt i matte så kändes det omöjligt att komma in på utbildningen. Idag har jag sökt till Teknikprogrammet och hoppas komma in till hösten, berättar hon.

Både Alba och Teresa har verkligen uppskattat Wilhelms coachning. Därför har de beslutat att fortsätta med studiecoachingen från Allakando även nästa år om Alba kommer in på teknikporgrammet. 

– Jag har sagt till Wilmer att jag inte tror att han blir av med oss, säger Teresa och skrattar.

En investering värd varenda krona

Båda Alba och Teresa rekommenderar tveklöst andra familjer att ta hjälp av en Allakando-coach för att nå sina studiemål och slippa stressen.

– Det är en investering i Albas framtid som varit värd varenda krona, säger Teresa.

Därför har Allakando Sveriges nöjdaste elever enligt Trustpilot

Med en skräddarsydd coach från Allakando får du mycket mer än bara höga betyg. Våra studiecoacher lägger nämligen även stor vikt vid att förbättra sina elevers studieteknik, motivation och självförtroende.

Det innebär i förlängningen att våra elever inte bara lyckas på nästa prov. Det lägger även en viktig grund för att lyckas och känna sig motiverad för framtida studier. Med över 15 års erfarenhet vet vi vad som verkligen ger toppresultat. 

Få gratis prisförslag